Naime,interesuje me posto zelim jednu i3 kofiguraciju da skockam,kako se ponasa GPU od i3 u 2D,a kako u 3D? Da li GPU CPU procesora radi samo u 2D rezimu,a posle kad se pokrene 3D to karta preuzima ili i jedan i drugi u isto vreme i stalno rade.Bilo bi logicno da se u 3D gasi GPU od CPU-a,valjda. Ajd ko ima ovu konfiguraciju nek kaze utiske,i kako to funkcionise.
Drugo sto bih pitao vlasnike NVidia 460 i 560,da li ove karte rade stalno u punom load-u,odnosno da li spustaju clock kad su u 2D rezimu,kao sto to radi AMD/ATI karte. Planiram sledecu konfiguraciju pa me interesuje Vase misljenje i kako bi to sljakalo.
i3 2120-3,3 ghz- 110e MSI-P67A-C45 - 90e ili ASUS P8H67-B3 - 108e LEADTEK GeForce GTX 560 1GB GDDR5 -158e KINGSTON 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 HyperX -39e CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W -58e ( jel me krpi ovo ili mora neko jace ? )
..ostalo je manje bitno. Komp bi sluzio za igranje (za sad u rez. 1280x1024) i ripovanje kojekakvog videa.... U vezi ove memorije ne znam da li je problem sto je na 1600mhz a ploce podrzavaju samo 1333 mhz ,ne planiram a i ne mogu da klokujem ovaj procesor,a ne vidim ni neki razlog za to. Da li se memorija mozda vise greje kad je spustena frekvencija,trebam li neku na 1333 mhz mozda ?... i sl. Eto toliko od mene,ako je neka slicna tema bila,izvinjavam se,ali ja je nisam pronasao...Pozzz.
Za to ti treba ploča koja podržava LucidLogix virtu sa z68 čipsetom, recimo: http://fwd4.me/04fi Da karte spuštaju klokove u 2D režimu, samim tim i napon i manje segreju. Nema veze što je ram na 1600, imaš lepo u biosu sve da podesiš, da overklokujueš...napajanje će biti dovoljno, mada bih ja ipak išao na neko od 600W i neki i5 procesor.
...zasto ova karta ne bi radila u ovoj kombinaciji,ne razumem ???A sto se tice napajanja,čiftek po navici,imam jednog od 400w i ubija kako radi,vec 5 godina,iskreno nisam cuo za tu firmu niti sam video da je neko spominje,ali hvala,videcu. Znaci generalno gledano ovo bi posluzilo svrsi,bez klokovanja naravno.U tom slucaju mozda bi mogao i ovaj i5 2500 da padne,malo je skuplji....? Koju bi ste mi plocu preporucili od ove 2 ili mozda neku trecu....?
Ma radiće, a to s gašenjem kartica zajebi ako baš nisi neki baja patak.
Pretpostavljao sam da ti neće biti lagodno, uzmi onda neki od ona dva druga čifteka što sam pomenuo, taj što si ti mislio ko da ti je preporučio vuk drašković.
Poslužilo bi, jašta. Ako imaš para viška otvori se za i5, ako si na knap i ovaj će ti biti dobar. Da bi klokovao sandy mora da ima otključan množilac, to jes sufiks K u nazivu a to dodatno košta.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ...zasto ova karta ne bi radila u ovoj kombinaciji,ne razumem ???A sto se tice napajanja,čiftek po navici,imam jednog od 400w i ubija kako radi,vec 5 godina,iskreno nisam cuo za tu firmu niti sam video da je neko spominje,ali hvala,videcu. Znaci generalno gledano ovo bi posluzilo svrsi,bez klokovanja naravno.U tom slucaju mozda bi mogao i ovaj i5 2500 da padne,malo je skuplji....? Koju bi ste mi plocu preporucili od ove 2 ili mozda neku trecu.... ::
To za klok sam znao nego nisam znao kako funkcionisu GPU-ovi,izgleda da kada imas graficku onaj GPU u CPU procesoru se ni ne pali.A bilo bi tu znacajne ustede u struji i grejanju da se pale u zavisnosti dal je 2D ili 3D. Za ploce niko nista ne kaze,valjaju li ?
Ne znam da li i dalje imaš želju da praviš sistem u kojoj ćeš koristiti 2 grafike naizmenično, ali ako želiš, dao sam ti odgovor u prvom postu koji čipset i koja ploča, odnosno ploče dolaze u obzir(Z68).
Što se tiče ove dve ploče što si okačio link, ovako: 1. ploča, P67 čipset, ne može da koristi integrisanu Intelovu grafiku nikako, inače ploča kao ploča ništa posebno, radiće kao i svaka druga, ionako nećeš da overklokuješ procesor. 2. ploča, H67 čipset, na njoj ćeš moći da koristiš integrušu, ali ne onako kako si zamislio(simultano sa diskretnom grafikom).
Sve modernije graficke spustaju klok na minimum kada su u idle ,trosice slicno kao ta integrusa.Ne znam sto ti je toliko stalo do toga. Mortificat cestitke na strpljenju.
Mortificat, uopste nisam to mislio niti insistirao na tome,samo me je interesovao mehanizam kako to radi,kad vec postoji mogucnost,nista drugo,cemu drama.Ok,dali ste mi misljenje i hvala na strpljenju,onim strpljivima....
... do sada je već neko trebao da ti predloži: a: ati grafičku umesto nvidije, `jer manje troši a ima bolje performanse ili tu negde...` b: amd procesor jer je jeftiniji a isto radi....
Sad bez zezanja: ako si mislio da štediš struju, ondak, 560 i ne izgleda kao nešto tako slatko... povuče ona fino. Ali, away, uglavnom je priča ovakva više performansi = više struje... u idle stanju sve nove serije su za pohvalu.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.