Ima par kolega H50, u pitanju je elegantno rešenje dobrih performansi koje ne zauzima mnogo mesta u kućištu, H70 je samo malo masivnija varijanta iste stvari. Međutim skup je, tako da validan razlog da ga pazare imaju oni koji poseduju neke besne memorije s visokim hladnjacima ili oni koji teraju šminku, inače ima jeftinijih a boljih tower rešenja.
Taj procesor što imaš je greota ne klokovati u svakom slučaju.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Imam h50 i sto kaze raic h70 je malo masivnije resenje od h50, al cena mu neopravdava poboljsanje koje donosi, ako ga i donosi. :D Uglavnom nh-d14 je odlican vazdusni kuler, ali je masivan, skoro ga je tu jedan kolega sa foruma uzeo , cinimi se da je gliga, bila je tema, pogledaj, ima i rezultata... Fatality Public : 217.26.67.179:27089 Fatality DeathMatch: 217.26.75.218:27034 Fatality Zplague: 193.104.68.6:27038 Fatality ClanWars: 193.104.68.2:27081 http://fatality-cs.info/
U taman ja hteo da postavim temu prednos H70 u odnosu na kocke metala u slucajevima poludele graficke pre reklamacije i u gorem slucaju kada je na granici dozvoljenog a opet visoka. 80-85C.
Mogli bi polako da me zaposljavaju kao savetnike i otpuste AMD ludake koji su blindirali Caymana. Jos ja kada sam ga uzeo gledam vicem ovaj ASUS kao da je iz jednog dela saliven, cvrst, jak kao da nije suplje uopste.
Uskoro sledi slika sa cuvenom Noctuom i otprilike raspored temp, realan u koliko vas potrefi 85C u igrama.
Svaki ima svoje prednosti. Onaj kada hoces 4.5 Ghz, ovi kada hoces izgled i sve to samo 2-3C vise. Tamo ides na ustrb izgleda ali ako si kao onaj sto pita lika koji je krenuo da moduje kuciste Jer ce to na 5GHz, jer ce to na 5GHz??? Kao slabomisleni. Znaci da li ce na 5GHz. Kao u crtanom filmu onaj kada skace i pita tako nesto ludo. Da bi se kurchio, da bi mu skratio vek, da bi imao klok koji drugi ne mogu ako nemaju Intel. E sada ako zapocnu on i X6 test on ce biti mnogo brzi ali ako zabaguje od visokog kloka zasta su velike sanse posle 2h tesko da ce stici ovog ako krene ispocetka. Ko ima stabilno te klokove 3 meseca. Moze i 6Ghz ali da podigne sistem i slika ako otvori aplikaciju cao, nekada ne stigne ni da slika.
Lupetaš kao i obično. Ovo su rezovi bez moda, a ti na svaki način pokušavaš da opravdaš neopravdano uložen novac za svoju pumpu. Imao sam i X6, a ti se saberi malo....
:: Svaki ima svoje prednosti. Onaj kada hoces 4.5 Ghz, ovi kada hoces izgled i sve to samo :: 2-3C vise. Tamo ides na ustrb izgleda ali ako si kao onaj sto pita lika koji je krenuo da moduje kucist :: Jer ce to na 5GHz, jer ce to na 5GHz?? :: Kao slabomisleni. Znaci da li ce na 5GHz :: Kao u crtanom filmu onaj kada skace i pita tako nesto ludo :: Da bi se kurchio, da bi mu skratio vek, da bi imao klok koji drugi ne mogu ako nemaju Intel :: E sada ako zapocnu on i X6 test on ce biti mnogo brzi ali ako zabaguje od visokog kloka zasta su velike sanse posle 2h tesko da ce stici ovog ako krene ispocetka :: :: ::
Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja...
U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
pricas sa masinom za prodaju slatkisa koja stalno ponavlja iste stvari... znaci ako hoces da mu dokazes prekini odma da mu odgovaras i covek ce da nastavi da se raspravlja sam sa sobom kao i obicno! poslusaj savet dobronameran je za tebe a i za njega
Ja nisam rekao 80C. Moje kuciste stranice su hladne do 85-86C a tada krece toplo preko 90C je haos. Idite nadjite onu moju graficku pa je stavite igrajte 2-3c Crysisi i klokujte procesor na 4.5GHz pa pogledajte temp. Prvih 30min ce fanoivi da se nose ali ce temp na metyalu da raste 60-61-62 pa ce da raste polako ali sigurno. Kada dodje do 85-90 fanovi ce da izgube efekat. JER DA NE GUBE EFEKAT JA NE BI IMAO VRUCU STRANICU 15CM OD KARTE A 2CM OD VENTILATORA. ZNACI PLASTIKA VENTILATORA NA STRANICI JE BILA VRUCA KOJI BIJE PREMA NJOJ. PA VI VIDITE.
Nazalost uverice se neko posle datih para a onda cete da kazete da je nesto drugo krivo. 85C i 90-95C nije isto. A ja sam rekao za tako vrele tj prednost H70 u slucaju neispravnih grafickih dok ih ne izbacite iz kucista. Terate me da odnosem nekome ko ce da sracuna to a nema veze sa prodajom tih kocki da vam kaze sta moze da se ocekuje od metala koji upioja vzaduh naslonjenog na ringlu kada je na 2-3 ukljucena. Stavite ga na ringlu i ukljucite ta dva ventilatora na najace pa cete videti jer CPU NA 4.5ghZ I GRAFIKA NA 90-95C = ringla. A dotle bi sukljao tu vrelinu na mofset ili kako se zove i na konektore.
I protiv zakona fizike idete kada je u pitanju prodaja Megise. Koliko ih ima. Da niste maznuli licencu jbt pa stancujete negde u okolini Bgd, kao rev b, supermegisa, megiosa, ultra super megisa. Dajte bre. Znaci Airflow koji vi pravite i koji se pravi kao idealan daleko je od tacnosti koliko vam pokazuje ova slika. Ovo vam je mnogo verniji prikaz koliko gubite nego kako god namestite airflow. Vi savetujete da ljudi postave venmtilator ovako ili onjako i dobiju 1C. Ovde vam je ocigledan pakao prema svim zakonima fizike koji vi pravdate sta se raspravljas sa njim, imao sam ja i sl. Polirate kuler za 1C. Ovde mozete da ga ispolirate do prekosutra, kada se zarveni mocicete kestenje da poecete na njemu. TAMAN IMA RETSTKE ZA SLANINICU DOK ZAVRSI SE Crysis Level odavno bi procvrchala.
:: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
Ocigledno! Nego svako ima svoj ukus, kome treba corsair neka ga uzme, kome smeta tecnost nek uzme noktuu i cao! :) AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Ovo je meni upućeno :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
Ali imate prednost ako uzmete Noctua ona moze da se lepo stavi sendvic unutra. Tost jedan sa pecenicom, tartar sosom i kackavaljem u listicima pa kada se istopi na krajevima vi ga vadite iz one rupe za ventilator. Pri tim temp ventilator bi samo ga bolje dopekao, ravnomernije.
Noctua NH-D14 je mama. Mega je takodje jako dobar kuler samo se treba upariti sa dobrim ventovima. H50 je njesra a h70 fenseraj koji je blizu dobrih air kulera ali znatno skuplji. Tako da ako imas sirinu od 161mm uzmi noctu-u i uzivaj. Na maksimalnom broju obrtaja se maltene ne cuje.
Edit: @ Wlada Kad ti procuri taj h70 ima da places kao malo dete za tom 580-ticom.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Valjda nece da procuri. Zavisi kada bi video u stvari. Kada bi odmah video ne bi se nista desilo jer bi poturio maramicu ali verovatno bi video tek kada bi prasnulo nesto u kompu i ugasilo racunar. Tu Cayman ima prednost posto kapljice vode be ispravale pre dodira sa metalom.
Šta očigledno? Ja sam istim linkom hteo da pokažem razlike između Megiše i Nh-D14...ne da favorizujem H50/70. Ne znam šta tu nije jasno? I tebi i solaja777-i?
:: Ocigledno :: Nego svako ima svoj ukus, kome treba corsair neka ga uzme, kome smeta tecnost nek uzme noktuu i cao! : :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Ovo je meni upućeno :: :: :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
E brate, mene zabole i za h50 i za ostale... Pitao si dal je tebi namenjeno! Ja sam ti samo rekao da je ocigledno jer ste se ti i on prepucavali. Za moje potrebe ce i 212+ odraditi posao... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Šta očigledno? Ja sam istim linkom hteo da pokažem razlike između Megiše i Nh-D14...ne da favorizujem H50/70. Ne znam šta tu nije jasno? I tebi i solaja777-i :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Ocigledno :: :: Nego svako ima svoj ukus, kome treba corsair neka ga uzme, kome smeta tecnost nek uzme noktuu i cao! : :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Ovo je meni upućeno :: :: :: :: :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
:: E brate, mene zabole i za h50 i za ostale... :: Pitao si dal je tebi namenjeno! Ja sam ti samo rekao da je ocigledno jer ste se ti i on prepucavali :: Za moje potrebe ce i 212+ odraditi posao.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Šta očigledno? Ja sam istim linkom hteo da pokažem razlike između Megiše i Nh-D14...ne da favorizujem H50/70. Ne znam šta tu nije jasno? I tebi i solaja777-i :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: Ocigledno :: :: :: Nego svako ima svoj ukus, kome treba corsair neka ga uzme, kome smeta tecnost nek uzme noktuu i cao! : :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo je meni upućeno :: :: :: :: :: :: :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
Ama mani me se! Ne treba meni megisa ni h50 ni h70... A da biram izabrao bi h50... Eto, da ne budem offtopic... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: Dečko je promašio temu, a i ti si vdidim. Niko ne priča o 212+ :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: E brate, mene zabole i za h50 i za ostale... :: :: Pitao si dal je tebi namenjeno! Ja sam ti samo rekao da je ocigledno jer ste se ti i on prepucavali :: :: Za moje potrebe ce i 212+ odraditi posao.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Šta očigledno? Ja sam istim linkom hteo da pokažem razlike između Megiše i Nh-D14...ne da favorizujem H50/70. Ne znam šta tu nije jasno? I tebi i solaja777-i :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ocigledno :: :: :: :: Nego svako ima svoj ukus, kome treba corsair neka ga uzme, kome smeta tecnost nek uzme noktuu i cao! : :: :: :: :: :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo je meni upućeno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
ovo je za usera CAL upuceno, nego malo kuckam i gledam neki losh film pa kasnim sa slanjem .)
:: Ovo je meni upućeno :: :: @VozD Nisam baš svaki dan na forumu, ne znam jeste li ga vaspitali, pardon, cutomize-ovali : :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Mozesh da napishesh sta hocesh i da nacrtash kakve god hocesh grafikone i rasporede toplote, imao sam H50 sad imam NH-D14 u oba slucaja imao sam GTX260 koja zna poprilicno da se zagreje i do 80C u igrama, mene ne mozesh ubediti da je H50/H70 bolje resenje za hladjenje o/c CPU i tacka `.` da ne pominjem njesra od backplate H50/H70 kao i onog metalnog prstena koji se degenerisao posle 10-tak meseci koriscenja.. :: :: :: :: U ostalom postavio sam linkove sa testovima H70/NH-D14, ljudi su profesionalno i nepristrasno odradili testove...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.