e sada me interesuje napajanje, ima kuci lcpowera od 550 w , pa me interesuej da li je ono dovoljno za ovu konfu, a nisam sa parama nesto bas trenutno da bih kupovao bolje , ako je ovo ok
Kladim se da radi, još kad bi napisao KOJI LC je u pitanju, pošto sa tom magičnom cifrom ima razni` izbljuvaka ali i napajanja u LC-a.... Mada, da manemo nevidiju i amd bitke bez prestanka, ipak mi nije jasno zašto neko ko je svestan da mu je napajanje knap, uzme karticu koja je dokazano veći proždrljivac i watt-i i procesorske snage, a ne uzme karticu istih performansi, koja nasuprot tome manje troši i manje smara cpu? U ovom slučaju se pogodilo da je to amd-ati 6850, ali svejedno, logika je ista i da se radi o suprotnom slučaju? 460 je ok karta, ali, da se zna da to treba da isprati napajanje i procesor. Ko to već ima, svejedno je da li će amd ili nvidiju, bukvalno, ali ko nema, mora da računa na eventualna ulaganja u novi procesor i napajanje, ako već nije i ploča+memorija+cpu i napajanje... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: nabavio sam :: amd x4 95 :: gtx 46 :: 4gb ddr3hdd 500 g :: :: e sada me interesuje napajanje, ima kuci lcpowera od 550 w , pa me interesuej da li je ono dovoljno za ovu konfu, a nisam sa parama nesto bas trenutno da bih kupovao bolje , ako je ovo o ::
eto to je napajanje u pitanju , mada kod mene nije ista kutija ali ta je oznaka LC5550 v2.2
:: STAVI LINK ZA TO CUDO PA DA VIDIMO.. :: :: :: :: nabavio sam :: :: amd x4 95 :: :: gtx 46 :: :: 4gb ddr3hdd 500 g :: :: :: :: e sada me interesuje napajanje, ima kuci lcpowera od 550 w , pa me interesuej da li je ono dovoljno za ovu konfu, a nisam sa parama nesto bas trenutno da bih kupovao bolje , ako je ovo o :: ::
Imam isti procesor, istu grafičku, 1 HDD, 1 DVD RW, Tv kartu , 2x2gb. I sve to radi već 6 meseci na LC POWER od 450w. Oznaka mu je 5450. Kada rade igrice malo duva toplo, ali radi. Planiram da kupim nešto jače kada budem mogao.
10+15 A na 12V, ali niko ne zna kombinovanu snagu. Ja ne bih kačio te potrošače na to, ali kad ga već imaš... Zadrži ga neko vreme, nemoj da vrtiš bencmarke i nemoj da OC, i redovno preati temeraturu napajanja. Ako se odlučiš za novo, sesaonic ss-400Et je najbolje napajanje do 45€, mada ni to nije adekvatno za OC GTX460.
Inace komentar da napajanje ima 250 W je totalno nerealan, to je malo starija serija LC napajanja kad se nije kralo na kombinovanoj snazi i ima ~ 25A na 12V.
Ma jock, to je silent serija, sumjam da sam mnogo omanuo, još ako ima koju godinu rada iza sebe.
...u svakom slučaju i da bude radilo biće na samoj granici, nije baš za gtx460.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: trebalo bi da radi, al ko ce znati, proba :: :: Inace komentar da napajanje ima 250 W je totalno nerealan, to je malo starija serija LC napajanja kad se nije kralo na kombinovanoj snazi i ima ~ 25A na 12V :: :: http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2041245&postcount= :: , s tim shto ga nema ovde al ima LC6600 iz iste serije koje ima deklarisanih 29A koliko priblizno i daj ::
Nee, na guru3D forumu prepisuju specifikaciju proizvođača. To nije kombinovana snaga, ista je sigurno manja.
:: trebalo bi da radi, al ko ce znati, proba :: :: Inace komentar da napajanje ima 250 W je totalno nerealan, to je malo starija serija LC napajanja kad se nije kralo na kombinovanoj snazi i ima ~ 25A na 12V :: :: http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2041245&postcount= :: , s tim shto ga nema ovde al ima LC6600 iz iste serije koje ima deklarisanih 29A koliko priblizno i daj :: :: Proba :: Poz :: :: :: ::
nije 55 nego 60 eura ali najbolje napajanje koje ikad napravljeno u klasi 550W imas 60 meseci garancije>>>????
ja sam nekad imao chiftec gps-550w prodo sam ga pre 5 meseci za 35 eura bilo staro 4 godine i jos radi kod lika necuje se a platio sam ga 2007-e oko 80 EU.
Meni naprotiv NIKADA NISU BILE jasne B U D A L E koje se pale na brendove i kupuju NVIDA koja jede STRUJU i PROCESOR a ne nudi ništa bolje od ATI ekvivalenta. @Pisko je to dobro objasnio ... Treba biti veliiiikaaa budala pa kupiti tu karticu kojoj još treba nabaviti i napajanje bolje klase i SVAKOG MESECA veći račun za struju ... PUN POGODAk u pi*** materinu ... daš pare i za novo napajanje i par ventilatora više u kućištu da to hlade a ne dobiješ ništa značajno u performansama Sreća što ima i pametnih pa ne kupuju ta nvidia sranja ...
:: Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji nezele da daju 10 evra vise za bolje napajanje za 55 evra imas bilo koje 550 w brendirano napajanje da nadjes ako ga ima na stanju naravno evo neki link> :: http://www.gigatronshop.com/napajanja/cooler_master_gx_550w_rs-550-acaa-e3-171 :: :: nije 55 nego 60 eura ali najbolje napajanje koje ikad napravljeno u klasi 550W imas 60 meseci garancije>>>??? :: :: ja sam nekad imao chiftec gps-550w prodo sam ga pre 5 meseci za 35 eura bilo staro 4 godine i jos radi kod lika necuje se a platio sam ga 2007-e oko 80 EU.
Mogli bi da porucite onom liku na Benchu sto hoce da sleevuje kablove za X-850 da ne radi to. Citao sam lik je upropastio garanciju jedan jer je ona guma zalepljena nekim voskom jakim za zice a osim toga ljudi kazu da nisu videli cvrsce ubacene zice na nekim napajanjima. A posebno kablova nema. Recimo ako se zajebe 24 pin kabl nema ti spasa posto to i nije 24 pin nego 14+10 pin. Taj lik je srecom upropastio neki kabl kakvo ima na Corsair napajanju pa su mu za Corsair poslali za kabl rezervni pa je taj ubacio. INace na Seasonic X-750 nema vracanja sleeva fabrickog nikako. A tesko ga je i skinuti. Jedino sto moze da uradi su extenzije i da stegne siroku buzir gumu oko krajeva koji ulaze u napajanje inace ako zezne 10+14 pin cao 180e. Bilo kakavo cackanje oko toga ceka ti njih strasni sud sa recenicom Pokusao si da slivujes kablove, ti mali djavole nece dobiti druge, -nisam ciko nisam slivovao nista, sami se pokvarili ali ne vredi. Sto je najgore mozes samo da ga gledas onako ispravnog i da lupas glavom o zid.A to je gore nego da je riknulo. Sem ako neka firma ne pravi takve kablove po nekoj narudzbini. Da skines te plastike pa da ti urade zice. Ali to pitaj boga. Ovaj nije dobio od Seasonica. Pa ko hoce tako hoce ko nece nek kupi AX Corsair ili neka sedi i cuti. Ja kada sam cuo ja sam odustao i od stavljanja te gume. Ne diram ih. Ni ne vadim konektore iz napajanja vise. Kada bi ga selio selim ga sa kablovima u njemu. Koliko je njih tesko izvaditi iz napajanja. Neko da uradi to na 5 napajanja dobice zuljeve.
Da jos konektori su takvi da tacno pasuiju i cuje se klik bas onaako kada legnu ali nema sanse da ih ubacis ako dobro ne pridjes kablovima. Nesto na pipanje sa stranje, nema teorije da ih ubacis ako dobro ne pogledas gde ulaze. Tacno pasuju i ne treba ih vbaditi svaki cas. Ja selim zajedno i extenzije i kablove u napjanju bas zbog toga sto je zajebano i sto mentoli nisu napravili rezervne kablove. Mada sam cuo da je neko imao isto problem sa napajanjem i da im je poslao na reklamaciju a ispostavilo se da kab nije u redu pa su mu vratili napajanje a dobijeo je neke bolje kablove jos. E sada kakve i sta ne znam. Treba pisati peticiju da naprave oni sleeve. Corsair im uzima milione na tome. Mada je mozda to i dogovor sobzirom da njima ide u dzep i od AX serije i od ostalih ko zna kojih firmi sve. Te zice su na krajevima de se sleeve zavrsava slepljne nekim uzasno jakim lepkom i zice i guma. Tako da bi se to tesk oskinulo jako. Moze ali bas je cim da odlepis. Po meni nije vredno rizika. Ionako donji deo nije osvetljen kucista i stavis extenzije i miran si.
Ali bio je jedan nezapamceni. Taj je hteo da preseli unutrasnjost x serije u svetleci LC Power. Da prespaja zice i lemi na LC Power konektore. Ja mislim da to da das nagradu 50.000e najvecim strucnjacima na Benchu da ne bio uspeli da urade. Mozda bi i zbudzili nesto ekstra ruzno unutra ali bi to ko zna kako radilo. Da skine masku sa X serije i sve preseli u LC Power sa svetlecim ventilatorom i onim uzasnim srebrnim konektorima. Ono je kich kakvog nema. oni srebrni konektori. Pokusano je da izgleda nesto Cyber ali je ekstra ruzno. Ja ono kada sam citao sedeo sam skvrchen na stolikci kao da gledam operaciju oka. Da sjebe X seriju sa onim ciudovistem, navikao covek na masku.
ne znam zasto ti je toliko bitaj taj famozni sleeving, kao da je ne znam sta, zavrsilo bi ti posao i par vezica..
:: Mogli bi da porucite onom liku na Benchu sto hoce da sleevuje kablove za X-850 da ne radi to :: Citao sam lik je upropastio garanciju jedan jer je ona guma zalepljena nekim voskom jakim za zice a osim toga ljudi kazu da nisu videli cvrsce ubacene zice na nekim napajanjima. A posebno kablova nema. Recimo ako se zajebe 24 pin kabl nema ti spasa posto to i nije 24 pin nego 14+10 pin. Taj lik je srecom upropastio neki kabl kakvo ima na Corsair napajanju pa su mu za Corsair poslali za kabl rezervni pa je taj ubacio. INace na Seasonic X-750 nema vracanja sleeva fabrickog nikako. A tesko ga je i skinuti. Jedino sto moze da uradi su extenzije i da stegne siroku buzir gumu oko krajeva koji ulaze u napajanje inace ako zezne 10+14 pin cao 180e. :: Bilo kakavo cackanje oko toga ceka ti njih strasni sud sa recenicom Pokusao si da slivujes kablove, ti mali djavole nece dobiti druge, -nisam ciko nisam slivovao nista, sami se pokvarili ali ne vredi :: Sto je najgore mozes samo da ga gledas onako ispravnog i da lupas glavom o zid.A to je gore nego da je riknulo. Sem ako neka firma ne pravi takve kablove po nekoj narudzbini. Da skines te plastike pa da ti urade zice. Ali to pitaj boga. Ovaj nije dobio od Seasonica. Pa ko hoce tako hoce ko nece nek kupi AX Corsair ili neka sedi i cuti. Ja kada sam cuo ja sam odustao i od stavljanja te gume. Ne diram ih. Ni ne vadim konektore iz napajanja vise. Kada bi ga selio selim ga sa kablovima u njemu. Koliko je njih tesko izvaditi iz napajanja. Neko da uradi to na 5 napajanja dobice zuljeve :: :: ::
Meni je odlicno ne diram. Samo hocu extenzije. Necu da napravim sranje zarad izgleda. Ma ne bi dao ni najvecem strucnjaku da prilazi mom X-750. Samo sam mislio buzir oko zica ali necu da vadim sada konektore iz napajanja ionako dole nece biti osvetljenja. Samo se vidi natpis X i pored je mrak :). Iz mraka svetle oni dugmici za start i reset ploce kada je na stolu i posle graficka koja odozgo izgleda ludacki dobro i gore je osvetljena njen gornji deo, Corsair H70, Zalman RAM Cooler je ofarban u Crno. Nikada se lakse to radi. Odsrafe 4 srafa koja drze ventilatore. On isprska farbom i osusi za 15 minuta. Posle isprska jos jednom, oduvas malo farbu da se razlije lepo, osusis vratis ventilator i imas od plavog mat crn kuler a ne sjajni koji doprinosu hladjenju i memorije i okolo. Meni je bitan izgled kompa jako. Ja kada vidim ono srebrno u njemu ne mogu da gledam. Jedino da je sve Thermalright silver. Zamisli komp sa sve thermalright, kuler za graficku, cpu kuler, kuler za mofset, za memoriju sve sve. Pogledaj kako izgleda, kao svemiriski grad. Ali je crno lepse.
Ja ne umem da modujem, ali zato bi od postojecih kjomponenti napravio najlepsi komp. Lepsi od svih da mogu da biram delove i sve sklopim, Postavim zice kako ja hocu, sve uredim.
svako uredjuje kako njemu odgovara sve po ukusu.. neko voli crno, neko crveno, neko levo neko desno itd
:: :: Ja ne umem da modujem, ali zato bi od postojecih kjomponenti napravio najlepsi komp. :: Lepsi od svih da mogu da biram delove i sve sklopim, Postavim zice kako ja hocu, sve uredim. :: ::
Pa da u pravu si. Iskreno mislim da napajanje od 160-170-180e nije vredno rizika lepih kablova. Pogotovu sto ti na njemu nisu znaru neki dibidus. Gledam one pertla sleeve, neko bi to uradio na Seasonicu. Ne znam mogao bi da oderem nekog poskoka pa da provucem 14+10 pin kroz njega a da mu razjapim usta ovamo gde ulaze u napajanje. Zar nije fazon da sleeve bude sto tanji MDPC mi je malo debeo za moj ukus pogotovu ako se ne stegbu oni buziri dobro. Inace je kvalitet vidi se.Ali sta preko imas da kupis i crne konektore 3 pin i ostalke ne crni sleeve a oni beli.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.