Nisam baš u toku sa tržištem komponenti, pa tražim savet. Potreban mi je USB 3.0, a na trenutnoj ploči nemam više slobodnih slotova da bih kupio zasebnu karticu, pa sam rešio da nabavim drugu ploču. Dakle potrebna mi je što jeftinija ploča koja ima USB 3.0 i DDR3 memoriju. Bilo bi poželjno da prima 125w procesore, a opciono i neka integrisana grafička. Nisam još načisto sa budžetom, ali gledam da bude što jeftinije (tj može i najjeftinija varijanta, samo da ispunjava gore zadate uslove). Ne mora da bude neki vrhunski overkloker, niti da ima razne džidžabidže, bitno da radi.
Specifikacije mi savršeno odgovaraju, ali postoji jedan problem kod obe ploče. Trenutna grafička mi je dual slot (5770), a koristim i pci zvučnu koja bi blokirala vazduh grafičkoj na ovim pločama. Tako da mi je potrebna neka ploča koja ima malo veći razmak između pci i pci-e x16 slotova.
uzgred, itsvet nikada ne daje tacne podatke pa treba proveriti stranu proizvodjaca u ovom slucaju GA-870A-USB3L po informaciji itsveta kaze sledece Brzina (DDR3) : 1066 MHz, 1333 MHz, na sajtu prozivodjaca kaze ovako Support for DDR3 2000(O.C.)/1333/1066 MHz memory modules ja kao laik mogu da zakljucim da na ovoj ploci 1600 radi bez problema mozda ima jos nekih stvari ali mi je ovo zapalo za oko a inace, ploca je skroz ok za ove pare (ako stvarno moze da se nadje za 65€) a mozda i gresim :)
A sto ne pogledas ove nove AM3+ ploce, to bi ti bilo za eventualni apgrejd kasnije(tipa za 1-2god.) posto je nov soket za cpu. Imas ASUS M5A88T-V EVO ili M5A97 ili malo jeftiniju M5A87...(nisam siguran za oznaju). Po meni to ti je mnogo bolje resenje. Za memoriju uzmi kingstona na 1600 4GB on ti je negde oko 4k din.
Ova gigabyte je koliko vidim AM3+ ready, mada mi to nije mnogo bitno. Trenutno imam Athlon II x2 240, a za nekih mesec dana planiram da ubacim Phenom II x4 i to će meni biti dovoljno za 3-4 godine. Inače posle GA-M61PME-S2P, svaka ploča ima da mi bude ko avion. :)
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.