!. Corsair 2. Geil 3.Kingston Sta da ti kazem ja bi uzeo Corsair Dual Channel Kit. Corsair je svetski najbolji, GEIL je tu negde, a Kingston je pouzdan ali od njega dobijas samo kolko si dao para, znaci nije neki za OC. Corsair je najbolji za OC tj. moduli od 800MHz ladno idu do 1GHz ako ne toliko onda sigurno preko 900MHz.
Slazem se za redosled, ali ako si u beogradu vrlo je diskutabilno sta moze da se nadje, svi na netu stave da imaju sve, ali druga je prica kad odes u radnju. Ja sam moj kingston 2*1gb 800mhz cekao 17dana. Devize devize bonda elema
Slazem se sa vama o brendu za memorije, ali pazite ovo: -Nedavno kada sam menjao mashinu ponestalo mi para da je skroz kompletiram i tako ti ja umesto 2 x 1GB uzmem najjeftiniju koja je bila 2 x 512mb/667, rekoh velim prodacu je lako kasnije pa cu uzeti ono sto sam naumio(2GB ddr2). Kazem ja u radnji dajte mi najjeftiniju ddr2 memoriju na 667, i stvarno bila je dzabe, i dobijem NCP memoriju! Sve lepo sljaka, i reko ajde malo da kloknem masinu da vidim kako se ponasa sve sto sam strpao unutra i kloknem ja najopustenije memoriju na 800MHz, i evo, radi extra, pustao sam sve zive testove, sve prolazi! Dakle, poenta price je da ni sam ne znam sta uzeti, sada najiskrenije razmisljam o kupovini NCP-a(2GB)! :)) Zanimljivo!
Ja sam nedavno uzeo Corsair i radi perfektno, tako da se sa te strane neces pokajati, ali takodje mislim da je ShonE u pravu, da nije losa fora ni kupiti najjeftiniju koja ima ok garanciju i onda je klokovati, jer su ponekad razlike u ceni tolike, da je odnos performanse/cena totalno na strani jeftinih memorija.
Pozdrav
Milos
P.S. Za ShonE-ta
reci mi molim te kolike su ti latencije i napon za 800Mhz.
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: !. Corsai :: 2. Gei :: 3.Kingston :: Sta da ti kazem ja bi uzeo Corsair Dual Channel Kit
Moja dva modula od po 1GB Supertalent na 667 value select, dakle ne iz kita trenutno rade na 950. Inace uspesno prate E6300 do 3.5GHz, dakle rade na 1GHz :)
Super sto je postavljena ova tema jer mene zanima nasta treba obrati paznju pri kupovini memorije.Zasto trositi novac na skupljeg proizvodjaca kada oba rama imaju recimo po 1 gb i oba su na 800Mhz? Verovatno vam pitanje zvuci smesno , [novajlija sam oko hardwera i pitanje je iz radoznalosti pa nemojte mi zameriti...] ali kolko sam citao na internetu to je `stapic sa cipovima` koji ili radi ili ne radi!? Zasto je onda Corsair prvi a Kingston treci na listi i ako kaze `zokocx` - `Kingston je pouzdan ali od njega dobijas samo kolko si dao para` ? Hvala vam na odgovorima :)
Nije sramota ne znati,sramota je ne znati a ne pitati
radio sam za nekoliko velikih firmi instalacijusoftware-a na `gole` masine koje su uvek kupovale brand name kompjutere (IBM, DELL, HP). Uvek je memorija bila Kingston. Nikada (manje-vise) nije bilo problema vezanih za mem.
Imam Corsair 2x1GB XMS2 800MHz po difaltu je 5-5-5-12,ali sam je stavio na 4-4-4-12/833MHz,e6600 na 3.0GHz. Na 2.4GHz sam je stavljao na 4-3-3-8/2.1V i radi stabilno,ali nisam hteo da drzim na 2.1V pa je neka ovako 4-4-4-12/1.9V.
Kingstona 1GB na 667 nisam uspeo da odrzim stabilnog na 4-4-4-15 za vreme renderinga,a ubio sam se pokusavajuci na sve moguce nacine...podigne sistem,kako pustim kompjuter da renderuje u boljem slucaju samo izbaci iz programa ,ali najcesce plavi ekran...i vratis je na 5-5-5-15 i radi normalno.Gold memori kaze da je ram ispravan,ali posle se prosetam po forumuma na tomshardware i OCnet i vidim da je ustvari Kingston oboicno sr*nje,ali nama ovde to niko nije rekao.
:: 2. Kingsto :: 3, Kingsto :: :: :: sve ostalo je lutrija
Slazem se da je bolji od PQIa,ali to i nije bas neka pohvala....Corsair,Geil,SuperTalent,Muskin,Crucial,OCZ..sta god da uzmes od ovoga uzeo si bolje od Kingstona a proso si jeftinije.
I ono sto mi nije jasno ako na svim bencmark testovima Kingston vazi za najprecenjeniji ram zasto ljudi ne procitaju prvo malo o tome sta kupuju.
:: radio sam za nekoliko velikih firmi instalacijusoftware-a na `gole` masine koje su uvek kupovale brand name kompjutere (IBM, DELL, HP). Uvek je memorija bila Kingston. Nikada (manje-vise) nije bilo problema vezanih za mem.
AKO UZMES DELL SA KINGSTON MEM MODULOM PLACAS SAMO 40% CENE RAMA,A ZA SVAKI DRUGI PLACAS PUNU CENU!
:: Memorija mi radi na 800MHz, 5-5-5-12, voltaza je na 1,9
Hvala na informaciji, Corsair radi otprilike na 850 na 4-4-4-12 na toj voltazi sto samo potvrdjuje moju teoriju, mali je to dobitak u ukupnim performansama (ne mislim na sintetiku koja testira protok memorije, nego napr. na render) u odnosu na razliku u ceni.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: :: :: Mozda i nije losa ideja uzeti Corsair 1GB DDR2 PC2-5300 667MHz CL4 :: cena ove memorije je :5904din. / 72⬠:: :: Dok je Corsair 1GB DDR2 XMS2-6400 800MHz 9308,64din. / 113,52⬠:: :: Znacvi usteda bi bila na 2 gb 83.04 eura
Corsair 1GB DDR2 PC2-5300 667MHz CL4 je odlicna memorija moze odlicno da se overklokuje i izuzetno je stabilna i kopitabilna sa svim plocama. Corsair XMS2 667/800(extreme module set) je skroz druga prica i sam vrh u stabilnosti i ovekloking preformansama...zato je tolika razlika u ceni.
Dakle ovakoooo NCP 1GB DDR 400 MHz i Kingmax 512 DDR 400 MHz,sve lepo radi.Igram gothicu 3 bez problema i ako imam asus ati 9600 XT/TD sa samo 128 DDR ram-a..
:: Mozda i nije losa ideja uzeti Corsair 1GB DDR2 PC2-5300 667MHz CL4 :: cena ove memorije je :5904din. / 72⬠:: :: Dok je Corsair 1GB DDR2 XMS2-6400 800MHz 9308,64din. / 113,52⬠:: :: Znacvi usteda bi bila na 2 gb 83.04 eura ::
Uopste nemoj da razmisljs nego kupi taj corsair od 72 eura,garantovano da od toga nema bolje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.