Danas išao da iskorisitm ovo shoping night u Win Win i slučajno svratim do gigatrona da vidim imaju li oni sličnu promociju. Za oko mi zapade transcend memorija DDR2 800MHz cl5 i što je najbitnije, onaj niski model kao i moj kingston sa istom brzinom i istom latencijom. Ozbirom da je jeftniji od kingstona za 200 din a njega btw i nemaju trenutno, interesuje me kada bi ubacio taj još jedan štapić, da li bi na bilo koji način bio uskraćen za performanse, i da li bi imao dual chanel. Nešto mi je taj dual chanel više isforsirano, koliko čitam, ali ako već kupujem volio bi da ga imam ako je to moguće. U pitanju je ova memorija : http://www.gigatronshop.com/memorija/transcend_ddr2_2gb_800mhz_-_jm800qlu-2g-1378 na slici je kao visoki model al je niska. Nego obzirom da jurim i estetiku, da li su kada je memorija niski model, one iste visine kod svih proizvodjača ili to nije slučaj.
Za dual chanel ti trebaju dva modula istog kapaciteta, brzine i latencija (ne mora isti proizvodjac, al je naravno preporucljivo), tako da u tvom slucaju mislim da nece biti problema. Opet, s druge strane dok ne probas neces znati 100%... A i dual chanel ti je vise marketinski naduvan nego sto je realnost... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: :: Danas išao da iskorisitm ovo shoping night u Win Win i slučajno svratim do gigatrona da vidim imaju li oni sličnu promociju :: Za oko mi zapade transcend memorija DDR2 800MHz cl5 i što je najbitnije, onaj niski model kao i moj kingston sa istom brzinom i istom latencijom :: Ozbirom da je jeftniji od kingstona za 200 din a njega btw i nemaju trenutno, interesuje me kada bi ubacio taj još jedan štapić, da li bi na bilo koji način bio uskraćen za performanse, i da li bi imao dual chanel :: Nešto mi je taj dual chanel više isforsirano, koliko čitam, ali ako već kupujem volio bi da ga imam ako je to moguće :: U pitanju je ova memorija : http://www.gigatronshop.com/memorija/transcend_ddr2_2gb_800mhz_-_jm800qlu-2g-1378 na slici je kao visoki model al je niska :: Nego obzirom da jurim i estetiku, da li su kada je memorija niski model, one iste visine kod svih proizvodjača ili to nije slučaj.
Da, duplo veci u testovima, tipa Everest i slicno, da se ne lazemo. Ne kazem da nema dobitka, ima, ali ga ti sigurno `neces osetiti`, izmeriti, primetiti ili slicno, dok radis uobicajene stvari na kompu, tipa igre, multimedija itd...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: :: :: :: dual kanal nije marketing .. transver izmedju cpu-a i memorije je duplo veci u dualu .. sto se oseti ..
PRVO proveri da li neki od modula nije na listi preporučenih/sertifikovanih/proverenih memorijskih modula od strane proizvođača matične ploče, a ako nije, po forumima ima li u toj kombinaciji problema - u single modu, samo sa tom drugom memorijom (prvu si praktično proverio već, pošto radi). Ako se nalazi na spisku, onda 100% a ako se ne nalazi i nema uočenih problema po forumima na netu, onda 98%, RADIĆE DUAL CHANNEL mod, i to na latencijama i frekvencijama najsporijeg modela u paru... i tačka. Ako taj nazivno sporiji model ipak može da istrpi veće frekvencije, ili, niže latencije od nazivnih, onda se može pokušati i sa time... no, ovo prvo je sigurica. Matična će imati ili neće imati problema sa nekom memorijom (čuvena nekompatibilnost, na berzi popularno `neKOPAtibilnost`)... a u dual-u, baš retko.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.