1)uz hd 6870 (sapphire)dobio sam dirt 3 code ,pa ako je neko zaiteresovan ,tu sam?
2)Procesor je phenom II x4 955 i njegov cooler se derendza ko nezdrav,drugar sad odigro starcraft 2 i fan speed doguro do 6480??a temperatura tokom igre nije presla 37,pa kako i gde da smanjim,ogranicim fan speed,jer ovo nije normalno-smeta(bash)?
:: Elem,stigo novi racunar :: :: 1)uz hd 6870 (sapphire)dobio sam dirt 3 code ,pa ako je neko zaiteresovan ,tu sam :: :: 2)Procesor je phenom II x4 955 i njegov cooler se derendza ko nezdrav,drugar sad odigro starcraft 2 i fan speed doguro do 6480??a temperatura tokom igre nije presla 37,pa kako i gde da smanjim,ogranicim fan speed,jer ovo nije normalno-smeta(bash) :: :: fala
Pa u biosu bogu fala, uključiti cool&quiet pa u hardware monitor uključiti regulaciju ventilatora - koju, zavisi od ploče, asus ima silent, normal i turbo, msi ima u procentima na osnovu temperature...
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
kod svih novijih AMD-a.WIN 7 power option balanced.Da li ti je dobro provetreno kuciste ,jer CPU kuler pokusava da kompenzuje temperaturu u kucistu ,zato tako vrti. Proveri sa CPU z da li ti CnQ uopste obara frekvenciju ?
treba driver za CNQ,ako nemas driver ,CPU radi stalno na max,ako je win7 ne mora on se instalira pod opcijom balanced i automatski obara frekvenciju. Mislim da ti nije dovoljna 12 ica pozadi moras jednu 12 icu sa strane da duva u chipset .t.j ispod CPU kulera.CPU Z skini sa net-a on ti pokazuje trenutnu CPU frekvenciju. Navedi i koja je ploca ,jer preko softvera ploce pratis temperature.
Eh, moj djokosrb da si mi ti ziv i zdrav. Pa sta ja tek da kazem... Svojevremeno dok sam igrao Gothic4 (max podesavanja) moj kuler je otisao na skoro 10000 obrtaja (Temp. oko 60 C). Bar su mi tako HW monitor Ai suite prijavljivali, mada im ja nesto ne verujem... Ali da se cuo bogami cuo se. A ja imam jos 3 ventilatora u kucistu, pa vi vidite... Kod mene je sve na auto ali, ako neces buku, moras da se isprsis za neki kuler. Ne znam koliko ja pametno da ga stavis na cool&quiet pa posle igras nesto zahtevno....
:: Elem,stigo novi racunar :: :: 1)uz hd 6870 (sapphire)dobio sam dirt 3 code ,pa ako je neko zaiteresovan ,tu sam :: :: 2)Procesor je phenom II x4 955 i njegov cooler se derendza ko nezdrav,drugar sad odigro starcraft 2 i fan speed doguro do 6480??a temperatura tokom igre nije presla 37,pa kako i gde da smanjim,ogranicim fan speed,jer ovo nije normalno-smeta(bash) :: :: fala
Nema veze što mu je upaljen Q`n`Q. Može da igra bilo šta, da pokreće bilo šta, ako mu je CPU na defaultu. Ako nije i ako forsira jači klok, onda se oseti...ali prilikom OC-a se i naglašava da treba isključiti te power saving džiža-bidže.
:: Eh, moj djokosrb da si mi ti ziv i zdrav :: Pa sta ja tek da kazem... Svojevremeno dok sam igrao Gothic4 (max podesavanja) moj kuler je otisao na skoro 10000 obrtaja (Temp. oko 60 C) :: Bar su mi tako HW monitor Ai suite prijavljivali, mada im ja nesto ne verujem... Ali da se cuo bogami cuo se :: A ja imam jos 3 ventilatora u kucistu, pa vi vidite.. :: Kod mene je sve na auto ali, ako neces buku, moras da se isprsis za neki kuler. :: Ne znam koliko ja pametno da ga stavis na cool&quiet pa posle igras nesto zahtevno... :: :: :: :: Elem,stigo novi racunar :: :: :: :: 1)uz hd 6870 (sapphire)dobio sam dirt 3 code ,pa ako je neko zaiteresovan ,tu sam :: :: :: :: 2)Procesor je phenom II x4 955 i njegov cooler se derendza ko nezdrav,drugar sad odigro starcraft 2 i fan speed doguro do 6480??a temperatura tokom igre nije presla 37,pa kako i gde da smanjim,ogranicim fan speed,jer ovo nije normalno-smeta(bash) :: :: :: :: fala
Naslov posta iznad ovog mog, fail samo takav xd :).
@Miskonius da vidis ti kako je kada se vrti kuler na grafi na 10k rpm + temp 110 stepeni pa posle par minuta padne restart, sto bi rekao Snoopy kao brusilica, u mom slucaju ni 2 nisu ravne xd :).
sad i radi,ide u igri oko 4500 obrtaja,nije loshe ,u poredjenju sa onih 6500 odlicno,temp oko 45-48 u igrama,u idel oko 37-39.
Nzm dal bih dobio neshto,posto mi je kuciste thermaltake v3,napajanje je u dnu,a proceosr skroz gore na vrhu,znaci kuleri od pozadi 1 i gore 2(mesta :) samo ) su udaljeni od cpu-a nekih 5 cm plafon,pa da dodam josh koji za izvlacenje toplote ?pored tog sa strane sto ladi
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.