The AMD processor was paired together with an Asus Sabertooth 990FX motherboard and with 4GB of DDR3-1333MHz memory, and achieved 4.60 points in CineBench R11.5 at its base frequency, where it lagged behind even the Core i7 860.
Other tests that were run include Fritz Chess and SuperPi, and these too offered disappointing results.
Cak i overklokovan...
-Buldozer zaostaje cak i za Core i7 860. Cinebench.
-I u drugim testovima, kao sto su Fritz i SuperPi (operacije sa decimalnim brojevima), pokazao je RAZOCARAVAJUCE rezultate.
Ovo je oćigledno greška usled lošeg stepinga, jednostavno nema logike da octal core Bulldozer ima slabije performanse nego Phenom II X6 sa kojim sam lično na default vrednostima imao 5,02pts(2.8GHz), odnosno 7.38pts(4.2GHz)...
AMD Liano je doneo fina poboljšanja, ali da li će to ispratiti do kraja sa celokupnim desktop segmentom...iskreno voleo bih, ali me ova odlaganja baš uveravaju u suprotno.
Generalno i ja mislim da ne moze ovako lose da bude.Popravice se stanje sa novim steppinogom ali nista epohalno ne ocekujem,bar ne ovako kako najavljuju .Bice tu oko Sandy i to je to,max range!
Nadao sam se da ce najzad, NAJZAD, Crveni lagatori napraviti nesto sto ce da sustigne (bar na tren) Intel-a, pa ce ovaj morati da pojeftini Core i5/7, te da i ja, konacno ozbiljno apgrejdujem. Kad ono - prc! Buldozeru pukle gusenice dok je jos bio u fabrickom dvoristu.
Ne moze fizicki da bude 8-mojezgarni CPU sporiji od i7 860!Ovde je ocigledna greska u steppingu vec na samom pocetku proizvodnog procesa.To je i dobro sto se desilo na pocetku jer imaju vremena da ga peglaju samo se plasim da tu nece moci Bog zna sta da se ispegla. Ako dositgnu Sandy puna kapa .Od koga je i mnogo je :)
@Torta Sta mislis da li je ovo adekvatna himna za dragu nam AMDecicu ?
Kad bude stvarno izasao i neko ga pazari i testira tada moze da se diskutuje , a ovo su sve random nagadjanja od ko zna odakle sve...
Svaki dan po jedna tema se postavi ovde i podaci i testovi o procesoru koji jos uvek ne moze da se kupi niti ga ima na trzistu, a ovaj test je jako merodavan jer ispada da je slabiji cak i od phenoma II x6...
u svakom slucaju tortojed je u win-win situaciji. Ako buldozer bude extra brz kupice voljeni i7 (iako je sporiji od buldozera) za male pare. Ako buldozer bude njesra onda ce biti srecan jer mrzi amd...
True, true, lepo je biti tortojed ovih dana... a ima i sezonskog voća za lagane varijante s slatkom pavlakom.
Nadam se samo da neće da ga jede zelenog kako god da je partijski opredeljen, utrnu zubi a mož i da se usereš.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: u svakom slucaju tortojed je u win-win situaciji. Ako buldozer bude extra brz kupice voljeni i7 (iako je sporiji od buldozera) za male pare. Ako buldozer bude njesra onda ce biti srecan jer mrzi amd... :: :: ::
Re: Buldozer - jos jedna `bengalska vatra` od strane poznatih varalica?
15.06.2011. 14:12
status: user broj poruka: 6083
Jos bi lepse izgledalo da su stavili 1gb ddr3 na 1066 x)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: http://goo.gl/aYdn :: :: The AMD processor was paired together with an Asus Sabertooth 990FX motherboard and with 4GB of DDR3-1333MHz memory, and achieved 4.60 points in CineBench R11.5 at its base frequency, where it lagged behind even the Core i7 860 :: :: Other tests that were run include Fritz Chess and SuperPi, and these too offered disappointing results :: :: Cak i overklokovan.. :: :: -Buldozer zaostaje cak i za Core i7 860. Cinebench :: :: -I u drugim testovima, kao sto su Fritz i SuperPi (operacije sa decimalnim brojevima), pokazao je RAZOCARAVAJUCE rezultate.
Slazem se sa tortojedom, ali cene ce ici dole i za AMD
15.06.2011. 14:19
status: user broj poruka: 4187
Licno ne svidja mi se ova hajka sa buldozerom, prvo je najbrzi ovo ono, 50% brzi od i7 ovo ono, i na kraju bice negde sa i7 i to je to? Cemu sve to? Previse su zurili iz AMD-a da izbace nesto dobro i sad su usrali... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GW HD4850-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Mislim da je i ovaj deo teksta bitan, ne samo delovi o rezultatima:
`The performance seems to be sub-par this time as these processors were designed only to allow motherboard manufacturers, and other hardware makers, to test the functionality of their products.`
Kako te nije sramota, sad si rastužio *o**ojeda i Zelenog Predsednika, jer si pronašao ključnu rečenicu koju oni nisu želeli da vide, pročitaju i podele sa nama koji se ne pale na testove nečega što neće još skoro i o čemu se zna veoma malo. Uglavnom, ima loše performanse. Čist promašaj.
He, he, AMDmaster-u, takodje i druze Darkoc, bile bi vase opaske
15.06.2011. 17:15
status: user broj poruka: 10998
na mestu ali, avaj! - buldogžder je (secate se?) prethodno najavljen za april-maj - dakle, vreme za official release je odavno proslo. E sad, nisu ga izbacili na trziste ali VALJDA SU SMOGLI SNAGE DA VALJANO URADE OGLEDNI PRIMERAK???!!! JEDNU SERIJICU USRANIH POKUSNIH MISEVA...
Mislim da ce ovako biti i kad izadje ,jer ne bi ga AMD stavio u rang sa cenom Sandy 2600 K. U vreme kada se pojavio b0 steping nije izasla ploca sa 990 fx chipsetom.
Re: He, he, AMDmaster-u, takodje i druze Darkoc, bile bi vase opaske
15.06.2011. 20:10
status: user broj poruka: 7769
Ajde de pa nemoj se srditi i Felermija smo cekali preko godinu dana a evo sa nestrpljenjem cekamo konkurenciju i kenjamo kako kasni... i kako je to ipak nedopustivo...
Bem ti klesta zivoti prolaze u cekanju...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: na mestu ali, avaj! - buldogžder je (secate se?) prethodno najavljen za april-maj - dakle, vreme za official release je odavno proslo. E sad, nisu ga izbacili na trziste ali VALJDA SU SMOGLI SNAGE DA VALJANO URADE OGLEDNI PRIMERAK???!!! JEDNU SERIJICU USRANIH POKUSNIH MISEVA.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.