Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
STRANA 1 OD 2
bomid
Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
09.06.2011. 09:59
T36502
status: user broj poruka: 1563
Skupio sam nekih parica pa bih se castio vrhunskim procesorom iz AMD ponude. Interesuje me da li neko ima iskustava sa navedenim procesorom ali ce dobro doci i misljenje kao i svaki dobronameran savet. Inace bi isao na ostatak konfiguracije: MB Asusu Crosshair IV Formula GPU Gigabyte HD6870 RAM Kingston HyperX 4X2GB DDR3 1600 Limited Edition HDD WD Raptor 150GB AHFD X 2 + Hitachi 2TB SATA III Hvala u napred.
Re: Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
09.06.2011. 10:14
status: user broj poruka: 19000
jedno pitanje, cemu ce sluziti ova opasna konfiguracija? ako je za igre onda je zaista bacanje para.. pogotovu procesor.. inace, predlozio bih 2x4GB brze od 1600, mislim kad vec ima boljih ponuda.. umesto tih 4x2GB memorije. Takodje bih zamenio Raptore za jedan SSD. Za graficku ne bih da dajem predlog, to cu ostaviti kolegama.
:: Skupio sam nekih parica pa bih se castio vrhunskim procesorom iz AMD ponude. Interesuje me da li neko ima iskustava sa navedenim procesorom ali ce dobro doci i misljenje kao i svaki dobronameran savet. Inace bi isao na ostatak konfiguracije :: MB Asusu Crosshair IV Formul :: GPU Gigabyte HD687 :: RAM Kingston HyperX 4X2GB DDR3 1600 Limited Editio :: HDD WD Raptor 150GB AHFD X 2 + Hitachi 2TB SATA II :: Hvala u napred ::
Ploča i cpu su odlični (neko će ti reći da je Crosshair skup, ali po meni vredi) Grafička je ok, ali ako bi mogao da dodaš još para, pogledaj 6950 Ne znam koliko je taj ram, ovo je dobra ponuda http://goo.gl/VeayI Umesto Raptora bi udeo ssd...za te pare imaš od 128Gb...
Procesor je bacanje para, 1055T isto odradjuje posao, a OC potencijal je isti...
Raptor se ne isplati kupovati, cene su iste kao SSD.
Treće, ne bih uzimao AMD sad, jer na leto izlazi nova serija procesora, tako da ti toplo preporučujem i5 2500K... Best buy je trenutno... __________________ Scourge of PCBerza
Re: Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
09.06.2011. 10:22
status: user broj poruka: 128
Kao prvo ako ne planiras neku sli ili crossfire kombinaciju cemu onda ta ploca? Taj procesor je dobar ali opet sacekaj i taj famozni bukdozer ako ti nije hicha. Za ostalo i jeste dobro ali najbolje ti kazi do koliko para bi dao za novu konfiguraciju.
:: Skupio sam nekih parica pa bih se castio vrhunskim procesorom iz AMD ponude. Interesuje me da li neko ima iskustava sa navedenim procesorom ali ce dobro doci i misljenje kao i svaki dobronameran savet. Inace bi isao na ostatak konfiguracije :: MB Asusu Crosshair IV Formul :: GPU Gigabyte HD687 :: RAM Kingston HyperX 4X2GB DDR3 1600 Limited Editio :: HDD WD Raptor 150GB AHFD X 2 + Hitachi 2TB SATA II :: Hvala u napred ::
Re:Re: Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
09.06.2011. 10:29
status: user broj poruka: 1563
Znam da je smesno i da je bacanje para ali ce sluziti kao i sve do sada iskljucivo za igre. Ostatak konfiguracije koji sam naveo vec imam kao i napajanje, kuciste i monitor koje nisam navodio jer smatram da nisu mnogo bitni za pricu o procesoru. Inace do navedenih komponenti sam dosao postepeno, prodajom starih komponenti iz prethodnih generacija, dodavanjem para za nove a i prostom zamenom. Znam da je za igre dovoljan cetvorojezgarni procesor ali poslednjim `poslovnim potezom` dosao sam do finog casha tako da sam resio da ga ulozim u trenutno kako vidim najjaci procesor iz kuhinje AMD-a.
Pogresio si samo kod procesora. Ja bi za te pare uzeo vsto sto jeftiniji Phenom i 6950 grafiku. Ili jos bolje nekio mocni 5870. Crosshair 4 Formula neka ostane. Ta ploca je san mnogih ovde. Nervira me sto je pala na 160e a sada kada je Bulldozer odlozen podigli su na 175e ponovo. Nenormalni skroz. Uzmi Phenom II X4 neki polovan koji je bolji od X6 za igre da bi ustekao sto vise para za Bulldozer. Onda ces sa procesorom da prestignes mnoge koji imaju i5 i i7 SB sada. Njihova nada ce postati Ivy onda. Raptor ne da se ne isplati nego je ono cepanje para bukvalno. Njegova cena treba 50% dole svih da ide. Planira da uzme tu plocu jer je ona olicenje sigurnosti da na njoj drzi klokovan procesor i memoriju godinama a ne da pocne da mu se gubi ploca posle 4-5 meseci. Drugo uopste nije skupa za to sto nudi pogotovu jer u nju staje najnoviji AMD procesor +ROG ploca. Mada to je sve tako kada bi kupovao iz fabrike ovde se svasta desava. Od 3 Maximus Dve su felericne osecam. Tako da to sto je ROG ovde bas i ne znaci mnogo.
Re: Re:Re: Misljenje ili iskustva o AMD Phenom II X6 1100T 3.3GHz 9MB
09.06.2011. 10:33
status: user broj poruka: 128
Ja sam imao x6 1055t i drzao sam ga na 3.8ghz(vazdusno hladjenje) i dosta je zahvalan procesor.Tako da uporedi sad ova dva modela pa vidi koliko ti je sta uopste potrebno.Ne znam sad kolika je razlika u cen ali opet je to na tebi da odlucujes.U svakom slucaju dobar je to procesor nema greskei
:: Znam da je smesno i da je bacanje para ali ce sluziti kao i sve do sada iskljucivo za igre. Ostatak konfiguracije koji sam naveo vec imam kao i napajanje, kuciste i monitor koje nisam navodio jer smatram da nisu mnogo bitni za pricu o procesoru. Inace do navedenih komponenti sam dosao postepeno, prodajom starih komponenti iz prethodnih generacija, dodavanjem para za nove a i prostom zamenom. Znam da je za igre dovoljan cetvorojezgarni procesor ali poslednjim `poslovnim potezom` dosao sam do finog casha tako da sam resio da ga ulozim u trenutno kako vidim najjaci procesor iz kuhinje AMD-a :: :: ::
Jedina je razlika sto ces sa 1055 T malo vise da ekspirimentises ,a kod 1100 T samo dizes otkljucan mnozilac ,uproscen je OC.Sto se tice graficke i Radeon i Nvidia koja je isto odlicna na AMD su pribliznog kvaliteta ,neka Asus serija grafickih od jednog ili drugog modela.U prinicpu ako znas dobro OC onda uzmi 1055 T a razliku u ceni iskoristi za neki SSD disk.
Najbitnije je da se pojacas sa grafikom sto vise. Tu mnogo nema, sem naravno Crossfire novih skupih grafickih za 60Hz a kada ostari jedna ostari i druga. Znaci ako mozes najacu single da platis uzmi nju nece biti suvise. Procesor ja ne bi uzeo X6 pa sve da sada sklapam komp sigurno. I obrati paznju malo po stranim forumima 1055T ima problema nekada sa Crosshair 4 Formulom. Nisam pratio ali sam video nekoliko puta. Ne znam sa kojom revizijom ploce ali ne uzimaj rev 01 Crosshair nego 02. Ja to nisam znao saznao sam posle ali srecom imam 02.
Ako planiras dve grafike onda pazari tu plocu, ako ne planiras, ne bacaj pare. i ja se slazem sa vecinom da uzmes sdd umesto raptora kao i za 2x4 gb rama A sto se procesora tice uzmes 1055 + dobar kuler i kloknes ga bez ikakvih problema.
Buldozer nece sigurno da kosta 130-150 i to cekanje, pa ti vidi.
Sve u svemu koliko para toliko muzike , ja ne bih cekao buldozera jer ko zna kakav ce da bude a da bude jeftin sigurno nece, ako planiras 130-150e za cpu sta cekas buldozera kada ce kostati 250 minimum, pogotovo kad izadje.
Ja imam 1055 i jako sam zadovoljan , uzet je zbog vizual studija 08-10 i zbog igara. Sve lepo radi bez ikakvih mojih zamerki.Meni je ploca govno pa sam oc na 3.0 za 24/7, inace ima ovde ljudi kojima radi stalno na 3.6-3.8.
Ja bi samo zamenio HDD sa SDD i 2x4 ram , i uzeo 1055
Kupi Crosshair 4 Formula rev 02. o tome niko nije pricao ovde da je 01 pistala i nekada heatsink nije dodirivao NB pa su ljudi imali po 100C NB a 31C SB. A to skinuti je ludilo. O tome niko nije pricao tokom 2010 a ponajmanje oni koji rade za ASUS i koji treba da oppomenu na takve stvari. Normalno to se vrati ali bolje izbeci.
Sve komponente koje sam naveo kao ostatak konfiguracije imam a do juce sam na ploci imao i Phenom 955BE ali sam ga prodao sa plocom M3A79-T Deluxe za 120 Eura i mislim da je to sasvim OK. Jednog Raptora imam 4 godine a drugog sam uzeo za RAID0 pre nekoliko meseci. Sto se grafike tice pored ovog Gigabyte HD6870 imam jos jednu istu takvu u drugom kompu koja se se najverovatnije preseliti u CFX na Crosshair plocu. Trenutno mi je upraznjeno mesto procesora i zbog toga sam i odlucio da zveknem najjaceg.
Crosshair ima recimo 105 da nesto poludi posle godinu dana ako drzis non stop klokovanoa a ostale ploce 305 recimo. Nije to tacan odnos ali otprilike. Povoljna je i manje su sanse da kupujes dva puta. Ali oni ti pricaju jer zele da ostanu za njih. Da kupe u septembru za 100e ROG plocu. Nemoze, ja cu ih otkupiti sve i drzati im cenu. Mislim mozete za 100e da kupite od mene moju kada izadje ROG 5.
U taj drugi slot uz ATI moze neka 9800GT ili malo jaca pa da se to spoji jednom. Mozda physix postane rasprostranjenija. Mada nisam naisao na mnogo podataka o mesanju Nvidia i ATI u Crossfire.
Samo zaobidji 1055T jer dosta ima konstantni restart na Crosshair 4 koji ne mogu da rese a ASUS nista ne radi po tom pitanju. Ljudi besne i psuju da su za 200$ ocekivali max a do to nije to. Sto je normalno niko se ne frlja sa kesom i tako je bezobrazan kada su tudje pare u pitanju kao mi. Ali svi ovi sto kupuju EVGA verovatno su nekada vodili rat sa istokom pa im se smucilo. E sada vrhunski iz AMD ponude za igre je verovatno 980. Ako toliki broj prica da ih X6 nije odusevio i da poboljsanja nisu osetili kada su presli sa X4 nema razloga da im ne verujem. Pogotovu sto sam to procitao a napisano je i na Engleskom.
Zemo, imao sam ja X6 1055T i lepo je radio na 4-4.2Ghz sa Megahalemsom. Nemoj džabe da daješ pare za 1100T, pogotovo što je 1055t sad smešnih 125e, a na oglasima se može naći još povoljnije i u garanciji. Bolje ostatak novca da uložiš u neki pristojan kuler.
:: Ja bih sacekao najnoviju ponudu am3+ originalnih buldozer ploca i platio jednu 180 evra. Nikako tu am3 plocu koja je vremesna sa starim cipseto :: :: Crosshair V Formul ::
ti si genije. Tek sad videh da je to wlada iz svemira.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
:: Ja bih sacekao najnoviju ponudu am3+ originalnih buldozer ploca i platio jednu 180 evra. Nikako tu am3 plocu koja je vremesna sa starim cipseto :: :: Crosshair V Formul ::
:: Aj` kad se toliko razumeš, objasni mi razliku između 890FX i 990FX čipseta. Možeš i u procentima, dijagramima, kako god želiš :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Ja bih sacekao najnoviju ponudu am3+ originalnih buldozer ploca i platio jednu 180 evra. Nikako tu am3 plocu koja je vremesna sa starim cipseto :: :: :: :: Crosshair V Formul :: ::
razlika je ista kao i u karakterima posle cifri (FX)
:: Aj` kad se toliko razumeš, objasni mi razliku između 890FX i 990FX čipseta. Možeš i u procentima, dijagramima, kako god želiš :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: Ja bih sacekao najnoviju ponudu am3+ originalnih buldozer ploca i platio jednu 180 evra. Nikako tu am3 plocu koja je vremesna sa starim cipseto :: :: :: :: Crosshair V Formul :: ::
:: razlika je ista kao i u karakterima posle cifri (FX) :: :: :: :: Aj` kad se toliko razumeš, objasni mi razliku između 890FX i 990FX čipseta. Možeš i u procentima, dijagramima, kako god želiš :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: Ja bih sacekao najnoviju ponudu am3+ originalnih buldozer ploca i platio jednu 180 evra. Nikako tu am3 plocu koja je vremesna sa starim cipseto :: :: :: :: :: :: Crosshair V Formul :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.