Imam problem na drugom racunaru koji se sastoji u tome da povremeno kad se upali ne izbaci sliku na monitor.Kad ga resetujem neki me put pita da li hocu da uradim repair ili ne i bilo sta da mu odgovorim on onda podigne sistem bez problema.Znaci ne desava se uvek nego povremeno.Konfiguracija je sledeca 1.maticna ploca-gigabyte GA-P43-ES3G 2.procesor-intel dual core e6300 na 2,66ghz kolokovan na 3,5ghz. 3.kuler za procesor-cooler master hyper tx2 4.memorija-kingston 2gb ddr2 na 1066 mhz. 5.napajanje-chieftec 450w 6.hard disk-wd 2tb 7.graficka karta-msi hd5770 referentna. 8.dvd rezac-pioneer
Znaci kad se to desi da ne izbaci sliku na monitor cuju se kuleri kako rade svetle lampice na kucistu i pomaze samo restart i onda radi ok bez problema.Da li je ovo napajanje dovoljno da potera ovu konfiguraciju sto sam naveo.Inace pre ove graficke sam imao hd 4670 i pre mesec dana sam je zamenio za msi 5770.I sa ovom novom grafickom komp je radio normalno do pre dve nedelje i od onda se cudno ponasa.Instaliran je windows 7 64 bit. Da li je mozda problem sto je procesor klokovan sa 2,6 na 3,5 ghz?Mada je tako vec godinu dana i tih problema nije bilo do sada sa ne izbacivanjem slike na ekran. Zna li mozda neko u cemu moze biti problem?
Imao sam davno sličan problem, krene boot i stane i samo restart pomaže. Ja sam to rešio flešovanjem Biosa, što ne znači da će tebi da pomogne. Obično stariji hardovi znaju da zajebavaju tokom boota, a inače rade normalno. Taj Chieftec je dovoljan, moguće da je tokom godina oslabio, ali to ne bi trebalo da se manifestuje tokom boot-a.Sistem ti je na tom WD-u od 2 TB?
Da sistem je na tom hardu od 2tb.To je u stvari sestrin komp i posto ona nije zahtevan korisnik,ne igra igrice, njoj odgovara ovaj hard disk bez obzira sto radi na 5400 obrtaja i sto svi kazu da nije za sistem nego za storage.Ona koristi komp za net i za gledanje filmova. Inace cela ova konfiguracija je stara godinu dana osim graficke koja je stara 6 meseci i sve je jos uvek u garanciji. Da li si imao istu ovu plocu ili je bio neki drugi model?Drugar i ja kada smo sklapali ovaj komp imali smo problem sa plocom prilikom podizanja windowsa.Znaci kad je dignut windows 7 64 bit i kad krenes da upalis komp dodje do onog mesta gde ispise koja je ploca i zaledi sliku i nista se ne desava.Drugar odnese kuciste kod sebe povadi sve osim ploce,stavi svoju memoriju,graficku,napajanje i hard disk i upali bez problema.Onda skine svoje komponente i vrati moje koje su bile u kompu i komp radi normalno evo skoro godinu dana bez problema.I dan danas ne znam sta je bio problem sa plocom koja je bila nova,i sta je bio problem? Svakako da cu probati da ubacim novi bios.Da li mozda moze da bude problem sto je procesor klokovan sa 2,6 na 3,5 ghz? Problem je sto se ovo ne desava uvek.Mozda jednom ili dva puta u toku dana,znaci nije konstantan problem.
:: Imao sam davno sličan problem, krene boot i stane i samo restart pomaže. Ja sam to rešio flešovanjem Biosa, što ne znači da će tebi da pomogne. Obično stariji hardovi znaju da zajebavaju tokom boota, a inače rade normalno. Taj Chieftec je dovoljan, moguće da je tokom godina oslabio, ali to ne bi trebalo da se manifestuje tokom boot-a.Sistem ti je na tom WD-u od 2 TB :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: ::
Taj E6300 bi trebao po default-u da radi na 2.8 a ne 2.66. Moguce da mu fali malo napona za taj OC na 3.5, jel si testirao cpu da vidis stabilnost? Obrni Prime95, prvi test, jedno sat vremena, ako prodje bez greske onda nije cpu u pitanju
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Da sistem je na tom hardu od 2tb.To je u stvari sestrin komp i posto ona nije zahtevan korisnik,ne igra igrice, njoj odgovara ovaj hard disk bez obzira sto radi na 5400 obrtaja i sto svi kazu da nije za sistem nego za storage.Ona koristi komp za net i za gledanje filmova :: Inace cela ova konfiguracija je stara godinu dana osim graficke koja je stara 6 meseci i sve je jos uvek u garanciji :: Da li si imao istu ovu plocu ili je bio neki drugi model?Drugar i ja kada smo sklapali ovaj komp imali smo problem sa plocom prilikom podizanja windowsa.Znaci kad je dignut windows 7 64 bit i kad krenes da upalis komp dodje do onog mesta gde ispise koja je ploca i zaledi sliku i nista se ne desava.Drugar odnese kuciste kod sebe povadi sve osim ploce,stavi svoju memoriju,graficku,napajanje i hard disk i upali bez problema.Onda skine svoje komponente i vrati moje koje su bile u kompu i komp radi normalno evo skoro godinu dana bez problema.I dan danas ne znam sta je bio problem sa plocom koja je bila nova,i sta je bio problem :: Svakako da cu probati da ubacim novi bios.Da li mozda moze da bude problem sto je procesor klokovan sa 2,6 na 3,5 ghz :: Problem je sto se ovo ne desava uvek.Mozda jednom ili dva puta u toku dana,znaci nije konstantan problem :: :: :: :: Imao sam davno sličan problem, krene boot i stane i samo restart pomaže. Ja sam to rešio flešovanjem Biosa, što ne znači da će tebi da pomogne. Obično stariji hardovi znaju da zajebavaju tokom boota, a inače rade normalno. Taj Chieftec je dovoljan, moguće da je tokom godina oslabio, ali to ne bi trebalo da se manifestuje tokom boot-a.Sistem ti je na tom WD-u od 2 TB :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: ::
Da u pravu si procesor radi na 2,8 ghz ja sam pogresno upisao.Testirano je bilo pre godinu dana e sad kojim programom ne mogu da se setim.Mislim da su se vrteli neki 3dmark-ovi i to je radilo tako celu noc i nista nije pucalo.Probacu prime 95 pa cemo videti.Meni se cini da bi problem mogao biti sa plocom.Mislim da ce novi bios resiti problem.
Nego, pretpostavljam da ima nekog kineza kućište. Reci mi samo kako se kači ploča na njega, ima li one limene žabice koje se kače na poleđinu, nogice na šrafljenje ili možda one izbočine u limu kao da je poleđina udarena s druge strane i u njih urezan navoj?
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Ne znam kako se kaci ploca na njega posto je to drugar sklapao.Ono sto sigurno znam je to da je ovaj model kucista koji sam naveo.
:: Probaj novi bios, ne može da škodi :: :: Nego, pretpostavljam da ima nekog kineza kućište. Reci mi samo kako se kači ploča na njega, ima li one limene žabice koje se kače na poleđinu, nogice na šrafljenje ili možda one izbočine u limu kao da je poleđina udarena s druge strane i u njih urezan navoj :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Odšrafi jedan u ćošku i proveri, ako ima te sisiće na limu oni koji nisu u upotrebi oće da naprave sranje, dosta da ih prelepiš kojim slojem izolir trake.
Pomenuo sam onako bez veze, kad imaš te fantomske probleme zna i da bude nešto krajnje prosto ali češće nešto na šta nikad ne bi posumnjao. Recimo prekidači na kućištu ili slično.
Mogao bi da provučeš i koji prolaz memtesta sa hirens bootcd-a.
Imao sam slican problem sa kinez-kucistem. Montiram komplet sistem unutar njega, upalim, kad ono nista, kuleri se zavrte na sekund i stanu. Lupao sam glavu ceo dan, proveravao zasebno svaku komponentu na drugom kompu i nista, dok mi nije sinulo da sve rasklopim i sklopim na stolu izvan kucista. Upalim i sve radi normalno, vratim nazad opet nista. Prelepim izolir trakom te spojeve sto si spomenuo, i pali i radi normalno. Jbg, kuciste je nekako uvek na zadnjem mestu kad se razmatra kupovina komponenti... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: Odšrafi jedan u ćošku i proveri, ako ima te sisiće na limu oni koji nisu u upotrebi oće da naprave sranje, dosta da ih prelepiš kojim slojem izolir trake :: :: Pomenuo sam onako bez veze, kad imaš te fantomske probleme zna i da bude nešto krajnje prosto ali češće nešto na šta nikad ne bi posumnjao. Recimo prekidači na kućištu ili slično :: :: Mogao bi da provučeš i koji prolaz memtesta sa hirens bootcd-a :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: U pravu si kuciste je kinez.I to ovaj mode :: :: :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/frontier-mon09a-bk-400w/comp_comp_case/75/103 :: :: :: :: Ne znam kako se kaci ploca na njega posto je to drugar sklapao.Ono sto sigurno znam je to da je ovaj model kucista koji sam naveo :: :: ::
Odradio je prime95 test sat vremena i sve je proslo bez problema.Znaci procesor nije u pitanju.Ostalo cu probati za vikend.
:: :: Taj E6300 bi trebao po default-u da radi na 2.8 a ne 2.66. Moguce da mu fali malo napona za taj OC na 3.5, jel si testirao cpu da vidis stabilnost? Obrni Prime95, prvi test, jedno sat vremena, ako prodje bez greske onda nije cpu u pitanj :: :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: :: :: Da sistem je na tom hardu od 2tb.To je u stvari sestrin komp i posto ona nije zahtevan korisnik,ne igra igrice, njoj odgovara ovaj hard disk bez obzira sto radi na 5400 obrtaja i sto svi kazu da nije za sistem nego za storage.Ona koristi komp za net i za gledanje filmova :: :: Inace cela ova konfiguracija je stara godinu dana osim graficke koja je stara 6 meseci i sve je jos uvek u garanciji :: :: Da li si imao istu ovu plocu ili je bio neki drugi model?Drugar i ja kada smo sklapali ovaj komp imali smo problem sa plocom prilikom podizanja windowsa.Znaci kad je dignut windows 7 64 bit i kad krenes da upalis komp dodje do onog mesta gde ispise koja je ploca i zaledi sliku i nista se ne desava.Drugar odnese kuciste kod sebe povadi sve osim ploce,stavi svoju memoriju,graficku,napajanje i hard disk i upali bez problema.Onda skine svoje komponente i vrati moje koje su bile u kompu i komp radi normalno evo skoro godinu dana bez problema.I dan danas ne znam sta je bio problem sa plocom koja je bila nova,i sta je bio problem :: :: Svakako da cu probati da ubacim novi bios.Da li mozda moze da bude problem sto je procesor klokovan sa 2,6 na 3,5 ghz :: :: Problem je sto se ovo ne desava uvek.Mozda jednom ili dva puta u toku dana,znaci nije konstantan problem :: :: :: :: :: :: :: Imao sam davno sličan problem, krene boot i stane i samo restart pomaže. Ja sam to rešio flešovanjem Biosa, što ne znači da će tebi da pomogne. Obično stariji hardovi znaju da zajebavaju tokom boota, a inače rade normalno. Taj Chieftec je dovoljan, moguće da je tokom godina oslabio, ali to ne bi trebalo da se manifestuje tokom boot-a.Sistem ti je na tom WD-u od 2 TB :: :: :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Odradio je drugar flesovanje biosa posto je na ovoj ploci bio stari f8 bios.Ubacio je novi f14.Ostavio je klokove na default vrednostima.Ocistili smo komp kompletno i proverili sve kablove.I ponovo se desava da povremeno nece da baci sliku na monitior prilikom paljenja racunara.Ostaje mi samo da pokusam da uradim ono sto je rekao raic i Danijelk.Samo posto ja nikad nisam skidao plocu i kacio je na kuciste pa bih hteo da mi neko objasni malo postupak.Koliko sam razumeo treba da odvijem za pocetak samo jedan sraf sa ploce i da vidim da li ima sisiće na limu.U slucaju da ima sisice na limu onda treba one koji se ne srafe,odnosno na one na koje ne ide sraf da izoliram izolir trakom.Koliko sam razumeo.Ako je to to da li moze neko da mi potvrdi. Da li neko mozda ima neku sliku da vidim kako izgledaju ti sisici na limu od kucista? To bih probao da odradim sutra pa mi treba samo potvrda da li sam dobro shvatio postupak za koji su rekli raic i Danijelk. Ostalo mi je jos i memoriju da provrtim preko gold memory testa i ovo sa lepljenjem izolir trake.
Ne spomnji mi ih ukrali su mi podloskeeeeee tako se zovu. Joj kada se setim ali znate sta je najbolje 3 su uzeli moja a stavili neka druga i ta 3 su stavili sve u red u sredinu da izgleda kao da u sredini trebaju ti posebni., Kao da je tako zamisljeno. Boze, boze, podloske jbt. Kod mene ne postoje one na koje ne ide sraf.
A jesi li probao sa drugom grafikom? Moguce je da ona nece da se inicijalizuje. Ako svi drugi testovi prodju, probaj sa drugom grafikom kako se ponasa.
Pre ove grafike sam imao gigabyte hd 4670 i radilo je ok.Onda sam uzeo ovu msi 5770 od drugara kod kojeg je kartica radila odlicno.Ubacio sam je u komp i jedno deset dana je komp radio bez ikakvih problema.A onda su poceli povremeni problemi da u sedam dana odprilike jednom komp nece da baci sliku na monitor nego mora restart i onda te pita da li hoces da uradis repair ili ne.Sta znaci da nece da se inicijalizuje?To mi je i drugar napomenuo.Videcu sutra da uradim ono sto mi je preporucio raic i Danijelk. Ako kartica nece da se inicijalizuje da li taj problem moze da se resi ili da zamenim graficku za drugu karticu.Ako je u pitanju da je graficka.Mozda se ploca ne gadja sa grafom?Mada mi je sve to cudno jel kad podigne sistem sve funkcionise besprekorno.Problem povremeni je samo sa paljenjem kompa i nista drugo.
:: A jesi li probao sa drugom grafikom? Moguce je da ona nece da se inicijalizuje. Ako svi drugi testovi prodju, probaj sa drugom grafikom kako se ponasa :: :: :: :: ::
Evo sad sam otvorio komp i skinuo plocu.Ploca se srafi tako sto se na limu usrafe nogice tako da nista osim tih nogice nema dodira sa plocom.Znaci nema one sisice na limu.Inace nisu sve nogice usrafljene.Stavljeno je pet nogica a ploca moze da se srafi na sedam srafova.Da li da usrafim i ove dve nogice koje nedostaju pa da onda montiram plocu ili to ne mora da se dodaje.Ako moze neki brzi odgovor posto sam rasturio komp.
:: Probaj novi bios, ne može da škodi :: :: Nego, pretpostavljam da ima nekog kineza kućište. Reci mi samo kako se kači ploča na njega, ima li one limene žabice koje se kače na poleđinu, nogice na šrafljenje ili možda one izbočine u limu kao da je poleđina udarena s druge strane i u njih urezan navoj :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: ::
Ne moraš te nogice da dodaješ ako i tako dobro stoji, opušteno.
Dobro, to za lim je ionako bilo - aj da probamo i nebulozne stvari.
Pusti mu sad memtest s hirensa par krugova. U krajnjem slučaju zameni se s nekim za grafičke pa teraj tako nedelju dana ako su ti već počeli problemi približno onda kad si ovu ubacio.
:: :: Evo sad sam otvorio komp i skinuo plocu.Ploca se srafi tako sto se na limu usrafe nogice tako da nista osim tih nogice nema dodira sa plocom.Znaci nema one sisice na limu.Inace nisu sve nogice usrafljene.Stavljeno je pet nogica a ploca moze da se srafi na sedam srafova.Da li da usrafim i ove dve nogice koje nedostaju pa da onda montiram plocu ili to ne mora da se dodaje.Ako moze neki brzi odgovor posto sam rasturio komp ::
Ok.Prvo da ga sklopim.Posto ja nisam profesionalac trebace mi malo vise vremena nego vama.Pusticu mu par krugova memtest-a sa hirensa pa cu se javiti.
:: Ne moraš te nogice da dodaješ ako i tako dobro stoji, opušteno :: :: Dobro, to za lim je ionako bilo - aj da probamo i nebulozne stvari :: :: Pusti mu sad memtest s hirensa par krugova. U krajnjem slučaju zameni se s nekim za grafičke pa teraj tako nedelju dana ako su ti već počeli problemi približno onda kad si ovu ubacio :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Evo sad sam otvorio komp i skinuo plocu.Ploca se srafi tako sto se na limu usrafe nogice tako da nista osim tih nogice nema dodira sa plocom.Znaci nema one sisice na limu.Inace nisu sve nogice usrafljene.Stavljeno je pet nogica a ploca moze da se srafi na sedam srafova.Da li da usrafim i ove dve nogice koje nedostaju pa da onda montiram plocu ili to ne mora da se dodaje.Ako moze neki brzi odgovor posto sam rasturio komp :: :: ::
Evo da javim sta sam uradio.Utegao sam malo bolje plocu,dodao jos jednu nogicu na srafljenje,malo bolje pritegao srafove i sad je ploca fiksirana bolje.Zamenio sam sata kabl koji ide sa hard diska na plocu.Vratio sam sve kablove koji se kace na plocu.Mislim da sad graficka karta bolje naleze nego pre.Bolje je fiksirana.Pustio sam memtest i komp radi sat i dvadeset minuta i sa memorijom je sve u redu.Prosla su tri kruga i sad radi cetvrti.Ostavicu ga ovako par dana pa cu videti kako ce se ponasati.Ako i dalje bude zezao moracu da pozajmim neku graficku kartu pa da testiram komp sa njom jedno nedelju dana.Drugar koji mi je sklopio ovaj racunar misli da graficka karta ne dobija inicijalizaciju povremeno i da zato ne baci sliku na monitor.E sad mene zanima ako je to problem da li postoji neka fora da se to resi ili ne?Da li bi mozda flesovanje novog biosa graficke kartice resilo taj problem oko inicijalizacije graficke karte?Ili ne? Nikad nisam flesovao bios na grafickoj kartici pa me zanima koliko je to rizicno da se radi pogotovo meni koji sam neiskusan po tom pitanju?I preko kog programa se to radi ako se odlucim i na taj korak?
Nije preteran problem da se flešuje karta, samo lagano, bez panike i korak po korak, prethodno bekapuješ stari bios pa možeš i da ga vratiš uz malo pomoći sa strane ako nešto pođe po zlu.
A da li bi pomoglo... stvarno nemam pojma. Možda da probaš taj korak tek kad budeš 100% siguran da je grafička problem.
:: :: Nikad nisam flesovao bios na grafickoj kartici pa me zanima koliko je to rizicno da se radi pogotovo meni koji sam neiskusan po tom pitanju?I preko kog programa se to radi ako se odlucim i na taj korak :: ::
:: Nije preteran problem da se flešuje karta, samo lagano, bez panike i korak po korak, prethodno bekapuješ stari bios pa možeš i da ga vratiš uz malo pomoći sa strane ako nešto pođe po zlu :: :: A da li bi pomoglo... stvarno nemam pojma. Možda da probaš taj korak tek kad budeš 100% siguran da je grafička problem :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Nikad nisam flesovao bios na grafickoj kartici pa me zanima koliko je to rizicno da se radi pogotovo meni koji sam neiskusan po tom pitanju?I preko kog programa se to radi ako se odlucim i na taj korak :: :: :: ::
To cu i uraditi ako utvrdim da graficka pravi problem.
:: Nije preteran problem da se flešuje karta, samo lagano, bez panike i korak po korak, prethodno bekapuješ stari bios pa možeš i da ga vratiš uz malo pomoći sa strane ako nešto pođe po zlu :: :: A da li bi pomoglo... stvarno nemam pojma. Možda da probaš taj korak tek kad budeš 100% siguran da je grafička problem :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Nikad nisam flesovao bios na grafickoj kartici pa me zanima koliko je to rizicno da se radi pogotovo meni koji sam neiskusan po tom pitanju?I preko kog programa se to radi ako se odlucim i na taj korak :: :: :: ::
Evo da javim sta sam uradio .Pozajmio sam od drugara graficku karticu msi r6670 i probao je u kompu.I evo vec nedelju dana komp se pali bez ikakve greske.E sad moje pitanje.Ova graficka sto sam dobio na probu od drugara msi r6670 nema sestopinsko napajanje vec se napaja sa ploce.Grafa koja mi mozda pravi problem msi hd 5770 ima jedno sestopinsko napajanje i verovatno trosi vise struje.Napajanje koje imam je chieftec 450w.Sad nisam pametan da li je problem do grafe 5770 ili mozda napajanje nema dovoljno snage za ceo sistem.Da li da probam da flesujem graficku karticu?Da li mozda postoji problem da se grafa jednostavno ne gadja sa pomenutom plocom?Koji program da koristim da testiram graficku kartu osim furmarka?Da bi utvrdio da li je grafa sto posto ispravna?
Pa da si za to vreme dao drugaru svoju kartu da je koristi sad bi znao da li je ona kriva ili se samo `ne gađa`.
Koji je tačno model čifteka u pitanju?
:: :: Evo da javim sta sam uradio .Pozajmio sam od drugara graficku karticu msi r6670 i probao je u kompu.I evo vec nedelju dana komp se pali bez ikakve greske.E sad moje pitanje.Ova graficka sto sam dobio na probu od drugara msi r6670 nema sestopinsko napajanje vec se napaja sa ploce.Grafa koja mi mozda pravi problem msi hd 5770 ima jedno sestopinsko napajanje i verovatno trosi vise struje.Napajanje koje imam je chieftec 450w.Sad nisam pametan da li je problem do grafe 5770 ili mozda napajanje nema dovoljno snage za ceo sistem.Da li da probam da flesujem graficku karticu?Da li mozda postoji problem da se grafa jednostavno ne gadja sa pomenutom plocom?Koji program da koristim da testiram graficku kartu osim furmarka?Da bi utvrdio da li je grafa sto posto ispravna?
:: Pa da si za to vreme dao drugaru svoju kartu da je koristi sad bi znao da li je ona kriva ili se samo `ne gađa` :: :: Koji je tačno model čifteka u pitanju :: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima. :: :: :: :: :: Evo da javim sta sam uradio .Pozajmio sam od drugara graficku karticu msi r6670 i probao je u kompu.I evo vec nedelju dana komp se pali bez ikakve greske.E sad moje pitanje.Ova graficka sto sam dobio na probu od drugara msi r6670 nema sestopinsko napajanje vec se napaja sa ploce.Grafa koja mi mozda pravi problem msi hd 5770 ima jedno sestopinsko napajanje i verovatno trosi vise struje.Napajanje koje imam je chieftec 450w.Sad nisam pametan da li je problem do grafe 5770 ili mozda napajanje nema dovoljno snage za ceo sistem.Da li da probam da flesujem graficku karticu?Da li mozda postoji problem da se grafa jednostavno ne gadja sa pomenutom plocom?Koji program da koristim da testiram graficku kartu osim furmarka?Da bi utvrdio da li je grafa sto posto ispravna?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.