Muka: Sve je ok,ploca je ok,na njoj pise FF sto znaci da je ok,i krenem da instaliram Xp ali cim se prvi put restartuje samo stoji ono `Verifying dmi pool data...` i tu stoji. Znaci nece da butuje i nastavi instalaciju. Probao sam sa dva Hdd-a i isto. Inace ostatak je Sempron 2200+,mx 440, Pqi 256 @ 333,napajanje 450 W. Cak sam probao i Knoppix i on funkcionise. Please HELP!!!!!!
Cek! Cek! To `Verifying dmi pool data...`ti je vezano za samu plocu, koliko znam kada ti tako stoji ona znaci ne moze da izvrsi detekciju hdd diskova(jel tako), e sad, ako podignes kako kazes knoppix ti sljaka(boot sa cd-a). Hm! Veoma cudno, slican problem je imao moj ortak skoro, isto na epoxu(intel-ne znam tacno koji model), i flesovanje biosa mu je pomoglo! Ja sam mu flesnuo bios, a pre toga posto on to ne zna, problem mu se javljao samo sa pata hdd-om(isto probao bio sa drugim), kupio je jedan sata koji mu je sljakao bez problema i njega je samo koristio do skoro(dok mu nisam flesnuo), a sada moze i drugi(pata)! Znaci problem je bio u samom kontroleru ploce, tako da i tebi savetujem da flesujes bios najnovijim! Ono sto je mozda i najzanimljivije ploca mu je OK radila citavih 1,5 god. a onda odjednom pocela da brljavi sa pata diskovima!
Pa ta ploca i nema SATA... Ja koristim 8RDAE nekoliko godina bez problema (sjajan OC potencijal), radi sa Maxtorom od 40 i od 30Gb. Probaj da iskljucis SMART za diskove,a i da u BIOS-u postavis LOAD OPTIMIZED DEFAULTS. Da li je radila sa nekim proverenim diskom OK? Svakako bi trebalo flash-ovati BIOS
Snasao sam se.Problem je bio sto u biosu kao first boot device stoji CD,pa kad izvadim disk nece da butuhe zato sto bios ceka na CD,a HDD je drugi boot device.Samo sam iskljucio CD kao prvi boot,i sad mi je HDD 0 kao Second boot device. Ali problem imam jos 1. Mai Hdd koji koristim kao fioku (Quantum Fb 10 Gb) mi prepoznaje u PIO modu a ne kao Udma.Sve sam probao,ali windows kaze PIO.Help someone.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.