AMD ili Intel - koji je bolji izbor za negejmerski komp?
STRANA 1 OD 2
coloniaaa
AMD ili Intel - koji je bolji izbor za negejmerski komp?
06.06.2011. 01:07
T36398
status: user broj poruka: 10
Kao sto naslov da naslutiti, zadnja igra u mom zivotu je bila Super Mario na drevnom terminatoru. Komp koristim uglavnom za muziku, filmove i net a stara kanta otkazuje poslusnost, bar kad su HD sadrzaji u pitanju. Treba mi nesto solidno sto ce dobro raditi i za 2,3 godine bez dodatnog budzenja konfiguracije. Trenutno imam oko 300 evrica a sa starog kompa bih zadrzao 2 hdd-a i dvd-rw.
I da li je integrisana grafika na recimo MSI 790GX-G65 dovoljna za dobru reprodukciju full HD videa?
Re: AMD ili Intel - koji je bolji izbor za negejmerski komp?
06.06.2011. 03:29
status: user broj poruka: 6083
Do tih para AMD, a ta integrusha ce lepo da radi posao, ima sideport memory.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Kao sto naslov da naslutiti, zadnja igra u mom zivotu je bila Super Mario na drevnom terminatoru. Komp koristim uglavnom za muziku, filmove i net a stara kanta otkazuje poslusnost, bar kad su HD sadrzaji u pitanju. Treba mi nesto solidno sto ce dobro raditi i za 2,3 godine bez dodatnog budzenja konfiguracije. Trenutno imam oko 300 evrica a sa starog kompa bih zadrzao 2 hdd-a i dvd-rw :: :: I da li je integrisana grafika na recimo MSI 790GX-G65 dovoljna za dobru reprodukciju full HD videa?
Bilo koja hd karta je dovoljna za hd filmove (3200,4200...) ali moras da podesis player da ti to ide preko grafike DXVA E sad i bilo koji x2 procesor je dovoljan za to . E da ne zaboravim da nece svi hd filmovi da idu preko grafike(retko koji ali ih ima).
CPU:uzmi phenoma II x2 555 , realno bilo koji dual core cak i Athlon II ce ti biti dovoljan za to sto tebi treba. Ali kao sto koleZa nepoznati13 predlaze taj model je ok jer te mozda i usere pa dobijes quad cpu gratis ako ga otkljucas.
RAM: 2gb ddr3 rama
Plocu bi ja uzeo neku bez integruse , pa odvojeno neku grafiku solo. jeftine grafike koje su solo su ipak dosta bolje od integrusa.
Napajanje i kuciste mozes opusteno zajedno u kompletu neko jeftino jer neces imati nikakve potrosace.
hdd i optiku vec imas tako da ce ti i ostati jos kinte od tih 300e.
Bolje odma 4gb rama - jeftino je, a i rekao je da bude miran sledece 2-3 godine. A i jeftinije je da ide na integrusu posto nece nista igrati, a za hd filmove je i vise nego dovoljna. A napajanje i kuciste moze uzeti onaj CM Elite 332 i ostane mu 4 crvene.
:: CPU:uzmi phenoma II x2 555 , realno bilo koji dual core cak i Athlon II ce ti biti dovoljan za to sto tebi treba :: Ali kao sto koleZa nepoznati13 predlaze taj model je ok jer te mozda i usere pa dobijes quad cpu gratis ako ga otkljucas :: :: RAM: 2gb ddr3 ram :: :: Plocu bi ja uzeo neku bez integruse , pa odvojeno neku grafiku solo :: jeftine grafike koje su solo su ipak dosta bolje od integrusa :: :: Napajanje i kuciste mozes opusteno zajedno u kompletu neko jeftino :: jer neces imati nikakve potrosace :: :: hdd i optiku vec imas tako da ce ti i ostati jos kinte od tih 300e :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: ::
Re: AMD ili Intel - koji je bolji izbor za negejmerski komp?
06.06.2011. 11:41
status: user broj poruka: 2929
Najeftinije resenje je AMD za tvoje potrebe......
:: Kao sto naslov da naslutiti, zadnja igra u mom zivotu je bila Super Mario na drevnom terminatoru. Komp koristim uglavnom za muziku, filmove i net a stara kanta otkazuje poslusnost, bar kad su HD sadrzaji u pitanju. Treba mi nesto solidno sto ce dobro raditi i za 2,3 godine bez dodatnog budzenja konfiguracije. Trenutno imam oko 300 evrica a sa starog kompa bih zadrzao 2 hdd-a i dvd-rw :: :: I da li je integrisana grafika na recimo MSI 790GX-G65 dovoljna za dobru reprodukciju full HD videa?
Lepo si sklopio, ali covek ima vec hdd i cd rom :)
Ono sto bi ja malo miodifikovao je kuciste neko tipa obicno borovnica ili slicno sa svojim napajanjem i tu ustedi dosta + hard izbaci jer vec ima svoj a to malo para doda na ram- uzme 4gb , a ostatak para ili u dzep ili malo bolju grafiku.
predlazem ti da pogledas neke od vec sklopljenih konfi. za taj budzet na taj nacin ces izvuci najvise. pogledaj a*ti ili gi**tron konfiguracije. mogu da ti iz licnog iskustva preporucim Kataklizmu iz gige (ovo nisi cuo od mene) :)
p.s. ovo sto ti je Morow okacio je extra resenje za te novce :)
:: :: @unknow13, Predlažeš čoveku da kupi AMD INTEGRISANU ploču za 10140dina?!? Jesli li ti potpuno upoznat sa AMD konfiguracijama danas?!?
Neznalico jedna, da čoveku poput korisnika Morow recimo preporučiš najprovereniju AMD AM3 ploču na svetu MSI 770 C45 po extra povoljnoj ceni od 47€ i neku dodatnu ATI grafiku tipa 5450 za 35€ i ta cena ne bi prelazila zajedno 8350 dinara. Gotovo 2000 dinara manje i to za posebnu grafiku i super AM3 AMD ploču. Ako ova kombinacija nije bolja za HD i još po koju igricu, onda -. -
Nikako mi nije jasno kako pojedini moroni ovde komentarišu i daju sebi za pravo da ZEZAJU druge i navlače ih na bespotrebno skupe integrisane AMD ploče ... kada postoji bolja ponuda singl varijanti i ploča i grafika ...
pogotovo ta koja `suri` sa cenom, uzasno los izbor.Jeste to ASUS, i stvarno deluje odlicno, ali, mnogo je kume...A sto se tice gotovih konfiguracija, uvek sam za sastavljanje po svom izboru jer mozes i jeftinije i bolje da prodjes.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve i jedna razlicita! :)
:: Napokon se slazem sa cicijom , ali ne sto se tice tako extremnog i ostrog nacina pljuvanja i vredjanja :: :: :: Dexter, ako ono nije uvreda kada čoveku preporučiš da se zarobi i uništi sa `integrušom` i to AMD za 110€, ne znam šta jeste uvreda pa makar skrivena i nenapadna u prvi mah. Treba neko takvim moronima koji navlače druge da kaže i koju oštriju reč. Eto!
Rekao sam da se slazem sa tobom, ali ako mislis da je on `moron` ne moras da reagujes bas tako extremno , ja sam odmah na pocetku rekao da to nije dobar izbor i da uzme drugu plocu bez integruse i solo grafiku, sta da vredjam coveka, niti ja imam nesto od toga niti ovaj sto trazi savete.
A sto je najbolje ja se ustvari u vecini slucajeva slazem sa tobom sto se tice saveta koje ljudi traze za jeftine racunare koji nece sluziti za igranje.
Tu spadaju predlozi za napajanja od 50-60e ploce od 100e grafike od 100-150e a covek samo hoce : office, filmove, net i muziku...
: :: :: :: Dexter, ako ono nije uvreda kada čoveku preporučiš da se zarobi i uništi sa `integrušom` i to AMD za 110€, ne znam šta jeste uvreda pa makar skrivena i nenapadna u prvi mah :: Treba neko takvim moronima koji navlače druge da kaže i koju oštriju reč :: Eto!
Alo bre cicija seljacino jedna nevaspitana, popusi mi kurac ! Lepo reci pogresio si i ispravis me, kazes kako je bolje a ne ovako da se seljacis. Ta msi ploce je mozda proverena ali je stari chipset od pre vise godina, a ovo je jedna od novijih am3 ploca, imam je i igrao sam i najnovije naslove na low tako da nije ni blizu loseg !
Hvala vam puno na sugestijama. Otkad sam kupi zadnjio komp (pre cca 6 godina) vishe se nisam interesovao za hardver pa mi je sve ovo dosta korisno. Pre nego sto sam odlucio da postujem na forumu razmisljao sam o Phenom II X4 970 ali citajuci gomilu recenzija i sam sam shvatio da necu puno vishe koristi imati od njega za ono za sta meni treba komp.
P.s. da ne otvaram posebnu temu, ako moze neka procena za delove iz stare konfe
AMD Athlon 64 3000+ Venice MSI K8N Neo2 Platinum 2 * 1 GB DDR 400Mhz Kingston u kompletu poklanjam i Ati Radeon 9250 ViVo :D
:: :: P.s. da ne otvaram posebnu temu, ako moze neka procena za delove iz stare konf :: AMD Athlon 64 3000+ Venice - 10€ MSI K8N Neo2 Platinum - 20€ 2 * 1 GB DDR 400Mhz Kingston - 20€ u kompletu poklanjam i Ati Radeon 9250 ViVo :D
Recimo ovako ako oćeš brzo da prodaš, možeš da probaš i koji evro više.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: Ukoliko ne zelis hard disk u konfiguraciji, mogu da ti ubacim bolji procesor i malo bolju grafiku :: ::
Imam dva harda, stariji sistemski wd5000aaks i svezi wd20ears za skladistenje audio/video fajlova. Poenta je da sto pre kupim cpu+mb+ram da ne bih pokleknuo i kupio iPod Touch jer sam totalni frik za eplovim gedzetima :D
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.