Imam jedan problem, naime dok radim nesto na racuanru odjednom mi monitor poplavi, kompjuter se restartuje i psie *dumping phisical memory......sta da radim???? U cemu je problem??
Ili ti je problem sa ram modulom, ili graficka. Ako si skoro update-ovao drivere za neku od komponenti, onda uradi roolback drivera. Ako ne, opcija jedan je u pitanju.
ne pomaze nista ,samo eventualni system restore iz SAFE MOD-a a ako ni to ne pomogne reinstall sistema.
:: Imam jedan problem, naime dok radim nesto na racuanru odjednom mi monitor poplavi, kompjuter se restartuje i psie *dumping phisical memory......sta da radim???? U cemu je problem? ::
Plavi ekran smrti ili ti blue screen of death BSOD , se desava kada nesto nije propisno instalirano ili je ubacen novi hardwer-komponenta koja nije ispravna , pa se racunar resetuje da bi izbegao ostecenje radeci sa neispravnom komponentom.
Uglavnom nastaje kada se nesto cacka tipa menjanje drajvera za bilo sta ili kad fizicki ubacis neku novu komponentu u komp.
Od trenutka kada je radio komp stabilno 100% , kada je to bilo , pre koliko? I sta si radio softwerski-programski, i da li si ubaciovamo nesto novo u komp-zvucna memorija-bilo sta, od tada kada je radio 100% stabilno?
Prvo u control panelu iskljuci automatic restart u slucaju greski. A tada ce ostati BSOD ekran-poruka, koju prepisi, pa, ponocu programa koji smo vec pominjali na forumu ili googleta, odgonetni ili nasluti sta je. Ili postuj ovde. probaj i system restore...
Pa radio mi je 100% do pre par dana...ja nisam instaliravao nikakve drivere niti bilo sta.....samo mi je otkazao antivirus pa me smara za neke updatove...da li to ima mzoda neek veze...sto se tice memeorije imam po prilicno jak komp za igrice koje koristim valjda nije graficka jer sam je platio 210 evra...gtx460TOP....
:: Pa radio mi je 100% do pre par dana...ja nisam instaliravao nikakve drivere niti bilo sta.....samo mi je otkazao antivirus pa me smara za neke updatove...da li to ima mzoda neek veze...sto se tice memeorije imam po prilicno jak komp za igrice koje koristim valjda nije graficka jer sam je platio 210 evra...gtx460TOP... :: ::
jesi probao sys restore? jel znas sta je to i kako se radi? decko je kupio skoro komp, secam se kada je sklapao ovde konfiguraciju, garant je do sistema
:: Pa radio mi je 100% do pre par dana...ja nisam instaliravao nikakve drivere niti bilo sta.....samo mi je otkazao antivirus pa me smara za neke updatove...da li to ima mzoda neek veze...sto se tice memeorije imam po prilicno jak komp za igrice koje koristim valjda nije graficka jer sam je platio 210 evra...gtx460TOP... :: ::
Nmp sta je to.....nista nisam clockovao niti dirao...sve jesilo kao po loju do sad...niakd nije ni zucnuo niti bilo sta...e da poceo je da mi povremeno secne dok igram igricu....svakih pola sata mi secne na po 2 sekunde...
:: :: :: Nmp sta je to.....nista nisam clockovao niti dirao...sve jesilo kao po loju do sad...niakd nije ni zucnuo niti bilo sta...e da poceo je da mi povremeno secne dok igram igricu....svakih pola sata mi secne na po 2 sekunde...
Ako ne znas System Restore, tresni mu 1 reinstal i radice kako treba. Nemoj neke dza bu sisteme nego Win 7 x64 Ultimate npr bez nekih dodatnih oznaka. Instaliraj za sve najnovije drajvere i to je to. Pamet u glavu i da ne teras preko dzombe.
E slazem se da ces najpre reinstalacijom sistema resiti problem. I pazi koji antivirus koristis. Verovatno si skinuo neko sranje pa instaliralo je samo, i napravilo ti haos. Meni se desavalo sa NOD-om to par puta. A da ne razbijas puno glavu reinstal najbolje.
:: jesi probao sys restore? jel znas sta je to i kako se radi? :: decko je kupio skoro komp, secam se kada je sklapao ovde konfiguraciju, garant je do sistem :: :: :: :: Pa radio mi je 100% do pre par dana...ja nisam instaliravao nikakve drivere niti bilo sta.....samo mi je otkazao antivirus pa me smara za neke updatove...da li to ima mzoda neek veze...sto se tice memeorije imam po prilicno jak komp za igrice koje koristim valjda nije graficka jer sam je platio 210 evra...gtx460TOP... :: :: :: ::
Iam ovaj AVG...znaci da reinstaliram....to cu uraditi u septeemrbur tek...jbg....idem sad uskoro na more pa kad se vvratim...valjda ce moci da sklaka jos mesec dana..
meni je pao sistem na laptopu zbog nortona, isto je tako je bio plavi ekran sa belim slovima,probao sam sistem restore i safe mode i nista nije pomaglo,morao sam novi os da instaliram....
ma3x, imarkovic, dexter13, ishke i pishke a ovi ostali doktori za reinstalaciju windowsa su otprilike neka klincardija kao i ti. Dakle pre svega driveri za grafulju deinstal pa instalacija od nule. Ako netje seti se sta si zadnje instalirao od tih klincardijskih govanaca koje instalirate na kompove pa deinstaliraj redom i posmatraj da li ima problema. Ako netje ni to probaj system restore.
P.S. Tortiljos, sta ti mislis o ovoj gtx-usi? Jel to dobra firma?
Covek ne zna sta je sistem restore a vi mu govorite da reinstalira windows i stavi novi bios. Igore, najbolje ti odnesi racunar u neki servis i nek oni srede.
:: ma3x, imarkovic, dexter13, ishke i pishke a ovi ostali doktori za reinstalaciju windowsa su otprilike neka klincardija kao i ti. Dakle pre svega driveri za grafulju deinstal pa instalacija od nule. Ako netje seti se sta si zadnje instalirao od tih klincardijskih govanaca koje instalirate na kompove pa deinstaliraj redom i posmatraj da li ima problema. Ako netje ni to probaj system restore :: :: P.S. Tortiljos, sta ti mislis o ovoj gtx-usi? Jel to dobra firma? :: :: ::
To ti je jedan od simptoma bolesti kompijutera koji se zove aziski mentalitet i sve je tako pravljeno da zeza narod u svetu da bi bogatio istok. Hardweru i prodavcima hardvera je oibicno vazno da prvo nabede softver a na kraju se cesto ispostavi da do softvera nije uopste. Zato je najbolje imati i druge komponente uz sebe pa onda prvo promenis graficku pa gledas pa memoriju a onda odmah odes na maticnu plocu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: To ti je jedan od simptoma bolesti kompijutera koji se zove aziski mentalitet i sve je tako pravljeno da zeza narod u svetu da bi bogatio istok. :: Hardweru i prodavcima hardvera je oibicno vazno da prvo nabede softver a na kraju se cesto ispostavi da do softvera nije uopste. Zato je najbolje imati i druge komponente uz sebe pa onda prvo promenis graficku pa gledas pa memoriju a onda odmah odes na maticnu plocu. :: :: ASUS-CORSAIR-LOGITEC :: ::
Sad sam se bas iznervirao......neradi mi ni igrica lol....a i pes mi baguje kad uplaim pocelo ej svakih 10 sekundi da mi zabaguje.....prvoj e pocelo na svakih 2 sata..pa na pola pa sad na svakih 10 sekundi...dokle vise....odnecu majstoru komp ili cu pozvati nekog priajtelja koji zna....iznervirao sam se vise...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.