Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
i3 2100 vs Phenom II X4 i X6
STRANA 1 OD 1
f0rever i3 2100 vs Phenom II X4 i X6 03.06.2011. 00:20 T36340

status: user
broj poruka: 3821

Gledao sam sada neke testove na netu, da li je zaista `budjavi` i3-2100 jaci od Phenom II X4 i X6 procesora u gamingu?

Znam da je i3-5xx bio jaci od X3 i X4 Athlon II procesora, a klao se sa Phenom II.

Medjutim, po nekim testovima, i3-2100 sije cak i i5-750 u igricama?

Verovatno se i5-750 bolje pokaze kada se overklokuje, jer i3-2100 ne moze da se klokne, ili se varam?

Koja je najjeftinija ploca za i3-2100 procesore?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever .asdad 03.06.2011. 00:42 #330549

Evo sad gledam, najjeftinija ploca za i3-2100 je nekih 80e, ako se ne varam.

Dakle, oko 160e izadje CPU i MB.

Recimo, ta varijanta protiv.

Phenom II 955 BE i MSI C45.

Nekako, iako ima dva jezgra, prva mi deluje logicnija... Mada, koliko sam razumeo h67 ploce nemaju opciju za overclock?
unknow13 Pogledaj ovo, najverovatnije ces sam pronaci odgovor 03.06.2011. 00:47 #330553

broj poruka: 581
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=36082&forid=33&katid=1

Gigabyte GA-MA770-DS3
Athlon 5000+ @ 3 GHz
2x2gb Kingstone ddr2 cl6 900mhz
Ati 3650
Termaltake 470w
500GB WD Caviar Blue
Termaltake WingRS
Benq 22` FullHD

Mortificat Re: 03.06.2011. 00:49 #330554

broj poruka: 3519
Dobro si razumeo, ovo vezano za OC H67 ploča.
i3 ima HT, što je danas dovoljno što se tiče simulacije 4 jezgra(2 cores, 4 threads). Koliko će to biti upotrebljivo u budućnosti, koji nivo gamina-a želiš i na koliko vremena menjaš HW je nešto što moraš da nam kažeš :)

CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6

f0rever sadad 03.06.2011. 00:52 #330555

Ne menjam ja nista, prosto sam zeleo da prodiskutujem sa clanovima foruma.

Znas ono, u kanse sate, ne znas sta da radis pa smaras druge.

Sad cu da prelistam i tu temu. :)
TheBear Za gaming 03.06.2011. 08:20 #330586

broj poruka: 6502
ti je svejedno, nece ti biti nsita bolji taj i3 od Phenom II X4, a X6 ti je bacanje para za gaming, nije nista bolji od X4, mozda u 1% igara gde bi ta dva dodatna jezgrza zaista znacila, ali generalno nema nekog poboljsanja i X4 je optimum za gaming.

Da, taj i3 2100 je zakljucan, nema overkloka s njim.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Za gaming 03.06.2011. 12:09 #330601

Mada mi je ipak logicnije uzeti Phenom II X6 i neku solidnu AMD plocu, nego najgoru mogucu plocu za SB i i3-2100. Em sto definitivo bode oci da je i3 dual-core... Nebitno sto ima HT.

:: ti je svejedno, nece ti biti nsita bolji taj i3 od Phenom II X4, a X6 ti je bacanje para za gaming, nije nista bolji od X4, mozda u 1% igara gde bi ta dva dodatna jezgrza zaista znacila, ali generalno nema nekog poboljsanja i X4 je optimum za gaming
::
:: Da, taj i3 2100 je zakljucan, nema overkloka s njim
TheBear Re: Re: Za gaming 03.06.2011. 12:23 #330602

broj poruka: 6502
Ma kazem ti X6 ti nije procesor za igre, neces dobiti ni 1FPS u 99% igara u odnosu na X4, imas testova kolko hoces pa vidi, ako je na manjem kloku od X4 imaces i manje frejmova. Posto vidim da si gore pitao za gaming zato ovo i pricam.

i3 2100 je bezveze jer ne mozes da ga klokujes, nije los procesor cak je i za gaming ok izbor ali ja bih pre isao na Phenom II X4 955 to it je best buy procesor za gaming sa trenutnom cenom.

Ili ako bas hoces Intel bolje idi na starije i3 i klokuj ih.

:: Mada mi je ipak logicnije uzeti Phenom II X6 i neku solidnu AMD plocu, nego najgoru mogucu plocu za SB i i3-2100. Em sto definitivo bode oci da je i3 dual-core... Nebitno sto ima HT
:: :: ti je svejedno, nece ti biti nsita bolji taj i3 od Phenom II X4, a X6 ti je bacanje para za gaming, nije nista bolji od X4, mozda u 1% igara gde bi ta dva dodatna jezgrza zaista znacila, ali generalno nema nekog poboljsanja i X4 je optimum za gaming
:: ::
:: :: Da, taj i3 2100 je zakljucan, nema overkloka s njim
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Pa šta ti treba? 04.06.2011. 06:54 #330791

broj poruka: 6645
Tako stvari stoje, ali dokle... ako je samo gaming u pitanju, onda mnoga palamuđenja sa i7 nemaju smisla, a problem je intel funbojsa što nigde ne pominju i3 kao kombinaciju, već jašu samo sa najskupljim modelima (što u testovima, što u prepucavanjima). Da je to samo palamuđenje, pa ajde, šta ima veze, ali, nažalost, mnogi potpadaju pod atmosferu linča neskupih komponenti i bacaju pare na nešto što im ne treba a misle da im treba. A para nema.
Ovaj tvoj zaključak ili pronalazak testa, a mislim da si samo sada, kada više i-core ili x6 kod amd-a nisu novost i nisu ljudima zamagljene oči i mozak od reklama i najava, predstavlja otkriće kako se i za mnogo manje para od maksimuma, može lepo igrati. NA OBE PLATFORME... Kome treba nešto drugo ili više, bira nešto drugo i više - ako ima računa. Za igre, demistifikovan je i7 i x6, a na žalost intel-a i amd-a, ipak nisu svi kompletni glupani i ne razmišljaju (čak i kada sami nemaju para da to kupe) kako je jedina opcija najskuplji procesor bilo kog tabora. Čak, na sreću ali i zbog činjenice što sada jeste tako na tržištu - ne trebaju ni najskuplje grafulje, jer ceo asortiman srednjeg segmenta radi posao. Nekada nije bilo tako i ako nisi imao najskuplju grafulju, nisi imao dovoljno fps-a ni na običnim, mainstream, rezolucijama (npr. u vreme izlaska krize). Ako gde vidimo neku prednost zdrave konkurencije čak i uslovima monopola (postoje samo dve firme koje proizvode grafulje, što je monopol), to je u popuni segmenta - skoro svi imaju skoro sve popunjeno nekim best-for-buck proizvodom. Na nama je da keširamo i izvoljevamo.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs