Ploca ocitava pogresno temperaturu za CPU sa najnovijim biosom w7025nms.1d rekao bih katastrofalno, na ovom biosu postoje setovanja 1T/2T. Ovde temperatiru lupeta prvo je 30 pa je 70 pa je 40 pa je 35 ludilo nema veze da li nesto radi CPU ili ne .
Bios koji je bio na ploci kada sam je kupio je v1.4 ovde je ocitavanje isto pogresno.
Pa sam ja na kraju upisao bios w7025nms.150 ovde se situacija popravila sto se tice temperature ne bas najsrecnije ali pristojnije, priblizno meri realne vrednosti 35-36 neopterecen a opterecen tu lupeta mislim pronmene su jako brze sa 33 skoci na 43recimo kada kopriram nesto pa je onda 34 pa 31 pa 48, inace kada slusam muziku gledam film 35-36-37. Ajde ovo sa temperaturom i nekako ali sam izgubi opciju za setovanja 1T/2T.
Inace cooler je lepo legao podnozije procesora kada ga dodornem rukom hladno je kao led imam 3500+ i cooler zalman CNPS 7000B Cu, stavlajao sam i boox cooler original njegov ali bios lupeta pa lupeta, takod a sam zakljucio da je do toga.Inace nista nije overclockovano, mislim bice kada sredim ovaj problem nadam se uskoro.
Ja sam do skoro imao tu plocu(bila kod mene skoro 2god.) i nikada nisam imao problema s njom, i sada kod ortaka radi savrseno! Bios koji je na njoj je: `W7025NMS.1C0`
Ja ipak mislim da nije tu rec samo o verziji biosa vec cini mi se da je nesto ozbiljnije, neki veci kvar! Daj boze da gresim!
Ma sve funkcionise sisitem je stabilan samo su ocitavanja losa tem CPU-a Ploca je pod garancijom nova je kupio sam je pre 7 dana, mislim sta moze da bude neispravno
Sta se cimas ako ti je u garanciji, a ko zna sta je, mozda joj fabricki ne valja senzor(ako vec nije u cpu-u)! Reklamiraj je, samo ako imas mogucnost prvo proveri na nekoj drugoj ploci procesor, mislim da nije mozda do njega!
P.S.: s obzirom da je starija ploca bas me zanima, kazes novu si je uzeo, kolika joj je cena bila?
Microstar je firma koja me naučila kako je verzija biosa važnija za temperaturu procesora nego kuler.... Moje je iskustvo da se sa verzijama bios-a kod MS-ja nekad menjalo, nekad ne, očitavanje temperature. Stvari su tako minijaturne da su neprecizne, u velikoj meri. Kakvo je to prosto i neprecizno njesra, može da zaključi svako ko je recimo, video dodatnu temperaturnu sondu za npr. AbitBX Raid ploču... gde je na žgoljavom kabliću stavljena neka diodica ili kondenzator koji su reagovali na temperaturu... a, da, sad ih ima i uz samopodešavajuće ventilatore (npr. thermaltake-ove ali i druge). Sve to jako zavisi od kontaktne površine i 100 drugih stvari, da bi bilo precizno. Mislim, ne bi trebalo mnogo da žališ za tim ako ne uspeš da zameniš ploču, ja jednostavno mislim da je ona ispravna... (99,9%) što će na tvoju žalost misliti i prodavac, NAIME, ONA MERI TEMPERATURU... a ti dokaži da ona nije takva kakvu ploča meri. Alternativno: probaj redom sve te bios-e... ali, iz iskustva, ms piše većinu stvari koju su promenili u bios-u a tiču se drugih (podrška za neke nove procesore, uređaje i sl.), ali, kao i većina drugih proizvođača, krije šta je i da li je popravio a da je njegova greška (npr. pogrešno očitavanje temperature, nemogućnost setovanja, nestabilnost i sl.):
Sada je sve ok izgleda nisam imao puno vremena da testiram sisite sa uopisaim biosom w7025.1B0, ali sve se ponasa normalno i imam sve sto mi je potrebno u opcijama temperatura ocitavanja je ok izgleda da je to to....
Uvek sam najvise voleo DFI ili ABIT, ovaj MSI sam kupio jer nisam nista nasao bolje za 939 a da podrzava agp
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.