Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
kuler za athlon II x3 445
STRANA 1 OD 1
acanen kuler za athlon II x3 445 29.05.2011. 20:26 T36260

status: user
broj poruka: 945
dosli su topli dani pa mi je potreban savet za kupovinu kulera. dao bih 10-ak evra za neki kuler ako ce biti bolji od ovog koj sam dobio uz procesor.
Planirao sam da uzmem COOLER MASTER CK8-9JD2B-0C ili COOLER MASTER Hyper 101 ali cu sigurno da poslusam vas savet.

http://www.youtube.com/watch?v=Vw4KVoEVcr0
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 29.05.2011. 20:38 #328925

broj poruka: 9006
Ni jedan ni drugi neće mnogo da poprave situaciju, kad već kupuješ čekaj na oglasima nešto polovno ili daj 1500 za Xigmatek Loki, to je već i više nego pristojno.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

acanen .... 29.05.2011. 20:53 #328936

Raicu hvala na odgovoru. dao bih ti zahvalnicu da mogu jer mi uvek pomognes ali toga nema na ovom forumu. da li je potrebno da stavim neki kuler na nzxt beta kuciste ili je dovoljno da samo zamenim ovaj na procesoru?

raic Re: .... 29.05.2011. 20:59 #328940

Ako trenutno nemaš nijedan ventilator na kućištu stavi neki obavezno, sasvim moguće da će i on da ti smanji temperaturu toliko da nećeš ni morati da menjaš kuler na procesoru. Nisu ovi današnji athloni preterano vreli.

:: Raicu hvala na odgovoru. dao bih ti zahvalnicu da mogu jer mi uvek pomognes ali toga nema na ovom forumu. da li je potrebno da stavim neki kuler na nzxt beta kuciste ili je dovoljno da samo zamenim ovaj na procesoru
::
subzero88 tx3 30.05.2011. 10:53 #329056

broj poruka: 179

Imam taj procesor i stock kuler je urlao u toku igranja, uzeo sam Coolermaster tx3 i masina se preporodila, max.temperatura manja za 10 stepeni a ventilator skoro necujan. Plus kuler mozes okrenuti i vodoravno i vertikalno pa da duva vent prema zadnjoj strani kucista, tamo stavis jednu 9ku da izvlaci i to je to.

kefalo81 ja imam hyper 101 na 7750 BE 30.05.2011. 13:32 #329114

broj poruka: 775

Ja ne igram igre, ali sam uspio da smanjim temperaturu, možda i do 10 stepeni ili možda manje a najbitnije je da u odnosu na stock kuler, vreo vazduh tjeram na zadnju stranu kućišta čime sam rasteretio grijanje chipseta, što mi je bio gorući problem, više nego cpu.
Inače jeste glasan, na maximumu, ali pošto još nisam uštimao podešavanja na biosu, jer me strah da ga skroz ne isključim ja za utišavanje koristim speedfan i na 70% se ne čuje uopšte.
Naravno uvjek je bolje nešto veće i jače ali za male slabije procesore, nezahtjevnom korisniku on je dovoljan.

pozz

acanen .... 30.05.2011. 19:42 #329198

Hvala i vama dvojci na odgovorima. temperature su za sada normalne ali trenutno koristim integrisanu grafu pa me zanima koliko ce da utice na temperaturu u kucistu 5770 grafa ili neka jaca koju planiram da kupim.
da li je bolje da uzmem Xigmatek Loki ili COOLER MASTER Hyper TX3?
raic Zapeli ljudi nešto ovih dana sa Loki vs TX3 30.05.2011. 19:49 #329202

Loki je jeftiniji i nešto bolji
TX3 možeš i na amd-u da okreneš kako oćeš

... osećam se ko totalni papagaj, ili kako bi Batić reko `kokoška koja govori`

nemanja21 Re: Zapeli ljudi nešto ovih dana sa Loki vs TX3 30.05.2011. 19:53 #329205

broj poruka: 1227
+1
Čini mi se da je i Loki dosta tiši, što takođe ide u prilog ispod (iznad) napisanom.

:: Loki je jeftiniji i nešto bolj
:: TX3 možeš i na amd-u da okreneš kako oće
:: ... osećam se ko totalni papagaj, ili kako bi Batić reko `kokoška koja govori
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
acanen .... 30.05.2011. 20:05 #329208

zao mi je sto vas smaram ali bolje da budem siguran pre nego sto kupim. jos vise cu da vas smaram kada budem odlucio da kupim grafu a to ce biti uskoro :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs