Nema tu sta da se raspravlja to nadmetanje Intel vs Amd traje godinama... Amd Kasni 2 generacije za intelom u kasnice i dalje. Jos sada kada je Intel ubacio 3D Strukturu tranzistora pobeci ce jos vise. Intelova Preokupacija je sama izrada i struktura procesora dok Amd samo dodaje Jezgra koja vec imamo previse,glavni problem je Softerski deo kako uposliti sva ta jezgra,Vise bi voleo da se tu malo vise posveti paznja ali sta cemo... Tog buldozera vise dizu u nebesa i prica se toliko dugo o njemu da vise smara.Daj da izadje vise pa da se svi smirimo. Stvarno bi voleo da to bude Uspeh ali ako ne bude bolji od Intel Sandy Bridge 2600K Onda nek ide u djavola. P.S. Ja taman cekao da kupim Sandy-a kad ono na pragu Ivy-a stize. Ma bezi... Samo pakuju jedan za drugim I Intel i Amd.... Ko na pokretnoj traci.... Ma ne kupujem nista vise...
To je onaj isti sajt na kojem su pre oko mesec dana prikazani...
29.05.2011. 17:32
status: user broj poruka: 10998
`rezultati` istih ovih `testova`, s tom razlikom sto je onda u igri bio `engineering sample` procesora 6100 (6 jezgara, 3GHz). U tom `testu`, svi `stari` Core i7 su ostavljali Buldozera na kilometar iza sebe. O Sandy Bridge-u da i ne pricamo...
e to sto kazes si u pravu jos se narod nije zasitio sandy-a a vec najesen stize ivy,wtf??? nzm ali se nadam ce ovaj bulldozer 6-jezgarni parirati intelu 2500K i 2600k inace dzabe cela prica,to mi se ne svidja jedino kod amd budzi eto sad 8 jezgara a vecini korisnika je i vise nego dovoljno 4,7 jun ce biti dan D za amd veliki povratak na scenu ili velika bruka ostaje da se vidi.
:: :: po uzoru na druge forume da i mi otvorimo jednu temu vezanu za dolazece BD procesore,ubacite linkove pa neka raspava krene evo mog linka za pocetak :: :: :: :: http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bulldozer-zambezifx-cpu-performance-exposed-beats-i7-2600k-cinebench-benchmark :: :: Link je Fake procitaj kometare :: :: This is the original source http://obrovsky.blogspot.com :: Obviously another fake :: :: Nema tu sta da se raspravlja to nadmetanje Intel vs Amd traje godinama... Amd Kasni 2 generacije za intelom u kasnice i dalje. Jos sada kada je Intel ubacio 3D Strukturu tranzistora pobeci ce jos vise. Intelova Preokupacija je sama izrada i struktura procesora dok Amd samo dodaje Jezgra koja vec imamo previse,glavni problem je Softerski deo kako uposliti sva ta jezgra,Vise bi voleo da se tu malo vise posveti paznja ali sta cemo... Tog buldozera vise dizu u nebesa i prica se toliko dugo o njemu da vise smara.Daj da izadje vise pa da se svi smirimo. Stvarno bi voleo da to bude Uspeh ali ako ne bude bolji od Intel Sandy Bridge 2600K Onda nek ide u djavola. P.S. Ja taman cekao da kupim Sandy-a kad ono na pragu Ivy-a stize. Ma bezi... Samo pakuju jedan za drugim I Intel i Amd.... Ko na pokretnoj traci.... Ma ne kupujem nista vise...
e to sto kazes si u pravu jos se narod nije zasitio sandy-a a vec najesen stize ivy,wtf??? nzm ali se nadam ce ovaj bulldozer 6-jezgarni parirati intelu 2500K i 2600k inace dzabe cela prica,to mi se ne svidja jedino kod amd budzi eto sad 8 jezgara a vecini korisnika je i vise nego dovoljno 4,7 jun ce biti dan D za amd veliki povratak na scenu ili velika bruka ostaje da se vidi.
:: :: po uzoru na druge forume da i mi otvorimo jednu temu vezanu za dolazece BD procesore,ubacite linkove pa neka raspava krene evo mog linka za pocetak :: :: :: :: http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bulldozer-zambezifx-cpu-performance-exposed-beats-i7-2600k-cinebench-benchmark :: :: Link je Fake procitaj kometare :: :: This is the original source http://obrovsky.blogspot.com :: Obviously another fake :: :: Nema tu sta da se raspravlja to nadmetanje Intel vs Amd traje godinama... Amd Kasni 2 generacije za intelom u kasnice i dalje. Jos sada kada je Intel ubacio 3D Strukturu tranzistora pobeci ce jos vise. Intelova Preokupacija je sama izrada i struktura procesora dok Amd samo dodaje Jezgra koja vec imamo previse,glavni problem je Softerski deo kako uposliti sva ta jezgra,Vise bi voleo da se tu malo vise posveti paznja ali sta cemo... Tog buldozera vise dizu u nebesa i prica se toliko dugo o njemu da vise smara.Daj da izadje vise pa da se svi smirimo. Stvarno bi voleo da to bude Uspeh ali ako ne bude bolji od Intel Sandy Bridge 2600K Onda nek ide u djavola. P.S. Ja taman cekao da kupim Sandy-a kad ono na pragu Ivy-a stize. Ma bezi... Samo pakuju jedan za drugim I Intel i Amd.... Ko na pokretnoj traci.... Ma ne kupujem nista vise...
dal to bode oci pa misle da ce se ne upuceni naloziti na cifru kao na american Muscle car V8 a onda ga npr. audi quattro s1 otrese ko svinja masan dzak ?!?! iraklije sto kaze videcemo sta ce biti dana D
Ono sto je AMD objavio tako ce i biti ,znaci u renderu 50% bolji od 1100 T ,tu predvidjam da ce biti jaci od SB ,u igricama malo jaci ili slican SB.Mozda sa OC dostigne Intelove 6 jezgarne .Videcemo.Ploce koje izlaze sa 9xx chipsetom pokazuju veliki potencijal. Ovo je tek izlazak nove arhikteture ,oni planiraju u septembru jos Buldozer modela i tada ce biti pravi fight.
@Vozd1912: kojekude, Knjaze moj, nema tu nikakvog lozenja.
29.05.2011. 20:09
Za sada, cini se da Core i7 sa 8 virtualnih jezgara kolje Buldozera sa 6 `fizickih`. Iz toga sledi da AMD mora da ide na 8-jezgarne procesore ako hoce da parira Intel-u u `ozbiljnim` 3D rendering/modeling aplikacijama, video transcoder-ima itd, jer tu se ZAISTA vidi smisao broja jezgara, bila ona `fizickia` ili virtualna (u HT mode-u).
Čuda očekuju i najavljuju blesani koji se ni u koji q ne razumeju pa ni u ovaj. Nikakve osnove za čuda nema, a da će biti napretka, to i totalni moron može da pogodi, koji bi q pravili nešto novo ako nije bolje od prethodnog??? A sad neke prašine, čuda, fpse u markovima... puste želje. Biće bolje, ALI U NEČEMU. Što većina nas ne koristi, skoro nikad ili baš nikad. Znam gomilu, tj. većinu, isključno ovaj forum, koji jednako belo gledaju u prekodiranje videa kao i u linux komande. A svi bi kupili 12 jezgara samo kad bi mogli.
Re: @Vozd1912: kojekude, Knjaze moj, nema tu nikakvog lozenja.
29.05.2011. 20:14
status: user broj poruka: 9121
Buldozer je eight core procesor :), Intel trenutno po pitanju renderinga kida AMD, ali naravno ima i vecu cenu, tako da je to ko je bolji za nas privatne korisnike jako diskutabilno :). Konkretno Intel je skuplja platforma, a da li vredi doplate to je jako diskutabilno :), naravno kome su bitne performanse uzece Intel :).
Ali kako ti mrtav `ladan izuvas sve redom je stvarno fascinantno :).
Pozdrav!
:: Za sada, cini se da Core i7 sa 8 virtualnih jezgara kolje Buldozera sa 6 `fizickih`. Iz toga sledi da AMD mora da ide na 8-jezgarne procesore ako hoce da parira Intel-u u `ozbiljnim` 3D rendering/modeling aplikacijama, video transcoder-ima itd, jer tu se ZAISTA vidi smisao broja jezgara, bila ona `fizickia` ili virtualna (u HT mode-u) :: ::
Nisam nikoga izuvao, bata-Gile: kao i Phenom, Buldozer ce biti...
29.05.2011. 20:25
proizvodjen u nekoliko varijanti (u smislu velicine cache-a, frekvencija i broja jezgara). Za sada se pominju serije 4xxx, 6xxx i 8xxx, sa po 4, 6 ili 8 jezgara (respektivno)...
Re: Nisam nikoga izuvao, bata-Gile: kao i Phenom, Buldozer ce biti...
29.05.2011. 20:29
status: user broj poruka: 9121
Mislim na izuvanje AMD-a kao kompanije :).
Pa naravno da ce da bude vise revizija, nesto i za nizi segment :).
Pozdrav!
:: proizvodjen u nekoliko varijanti (u smislu velicine cache-a, frekvencija i broja jezgara). Za sada se pominju serije 4xxx, 6xxx i 8xxx, sa po 4, 6 ili 8 jezgara (respektivno).. :: ::
amd napravio phenoma x6 nisu ni tih 6 iskorisceni do max,a sad i bulldozer x8,to mi sve deluje kao da masom pokusavaju da nadoknade kvalitet,realno umalo se ja nisam skoro zaebo kad sam planirao phenom x6,intel i5 2500k je sve sto je za sada a i do daljnjeg prosecnom pc korisniku potrebno,al dobro da vidimo sta ce biti u junu i ovako ce mi trebati jos 1 komp u kuci a dal ce on biti jos jedan intel i5 ili amd bulldozer ostaje dsa se vidi realno ja bih voleo da to bude amd,samo da ne zaseru sa kvalitetom i da bude dobar kao nekad barton i ja sam zadovoljan :D
To i jeste sustina problema, dragi nas Heraklite. Bas kao sto si...
29.05.2011. 20:46
rekao: PROSECNOM korisniku. Samo, veoma cesto, cak i korisnik cije su potrebe ISPOD proseka kupuje Core i7 960 ili AMD1100T. Na svojoj masini pokrene po neki film, procita email poruke, `vidi` se sa drugarima preko Skype-a a onda `mudro` zakljuci da je sve to mogao da uradi i na kompu baziranom na Celeron Dual Core-u...
Ovde se radi UPRAVO O PROCESORU (pricamo o Buldozeru) koji je namenjen NADPROSECNIM korisnicima, ljudima koji rade sa programima tipa AutoCAD, Adobe Premier, 3D Max itd a koji su u stanju da `progutaju` 8GB+ RAM-a i zaposle ne samo vise od 4 jezgra u CPU-u nego i graficku kartu pride...
Re: To i jeste sustina problema, dragi nas Heraklite. Bas kao sto si...
29.05.2011. 21:00
status: user broj poruka: 227
Nije Heraklit nego Iraklije,Heraklit je ludi filozof a Iraklije je Car :P,al dobro ne treba preterivati bas dual i to celeron sa njime tesko da ces nesto odigrati ja nisam zagrizeni gejmer ali volim svremena na vreme da odigram neku igru sumnjam da bih na njemu mogao da cepam metro 2033 haahaha,dajmo sansu amd i novoj 32nm tehnologiji a onda srta bude bice ko dozivi videce i ako ima para kupice :) hehe
:: rekao: PROSECNOM korisniku. Samo, veoma cesto, cak i korisnik cije su potrebe ISPOD proseka kupuje Core i7 960 ili AMD1100T. Na svojoj masini pokrene po neki film, procita email poruke, `vidi` se sa drugarima preko Skype-a a onda `mudro` zakljuci da je sve to mogao da uradi i na kompu baziranom na Celeron Dual Core-u.. :: :: Ovde se radi UPRAVO O PROCESORU (pricamo o Buldozeru) koji je namenjen NADPROSECNIM korisnicima, ljudima koji rade sa programima tipa AutoCAD, Adobe Premier, 3D Max itd a koji su u stanju da `progutaju` 8GB+ RAM-a i zaposle ne samo vise od 4 jezgra u CPU-u nego i graficku kartu pride.. :: ::
Red bi bio da AMD napravi neki iskorak, od kada je intel izbacio Core 2 Duo, pa onda i ostale generacije, AMD ne zna sta ih je snaslo. Nisam siguran da ce biti isti ili cak bolji od intelvog SB-a, ali ako budu i 10-15% sporiji nije ni to lose ako budu imali nizu cenu.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Irak li je, Iran li je?... Osim sto se ne razumes mnogo u procesore
29.05.2011. 22:11
slabo ti idu citanje (pronalazis ono sto nisam ni pisao - igre nisam pominjao jer onaj koji se igra NE SPADA u prosecne korisnike nego u korisnike sa POSEBNIM potrebama) i etimologija. Iraklije (i grad Iraklion), Herakle, Herkul, Heraklit... kao i: Adam, Avram, Abraham... kao i: Jicak, Isak, Isa, Isaije... Elena, Jelena, Helena...Georg, Djordje, Dzordz, Djerdj, Djordjo...su imena (grcka/rimska/hebrejska/arapska/hriscanska...) koja ili imaju isti koren ili predstavljaju varijetete jednog te istog imena u okviru jednog ili vise govornih podrucja/jezika/civilizacija...
Slabo ti idu i istorija i opste obrazovanje: filozofi su, po pravilu, umni i korisni ljudi dok su carevi, uglavnom, bili i ostali gownari i lezilebovici (mogao bih da nabrojim desetak izuzetaka)... Za Heraklita Mracnog, mnogo toga moze da se kaze, ali da je bio lud, ama bas nikako (odnosno, potrebno je da covek bude mnogo tupav pa da izvali takvu glupost).
Re: Irak li je, Iran li je?... Osim sto se ne razumes mnogo u procesore
29.05.2011. 22:55
status: user broj poruka: 227
i prosecan korisnik ponekad odigra neku igru :P
e tortojed bas si smesan mnoge reci imaju isti koren ali ne i znacenje,po tome se vidi da ne znas materiju,Heraklit je bio uvrnuti filozof cija je izreka bila da treba pobiti sve stare u Efesu a vlast predati golobradim mladicima toliko o njegovoj zdravoj pameti,a Iraklije nije bio nikakav gownar ili lezilebovic vec fleksibilan car koji je propalu vizantiju uzdigao na noge pobedio i takoreci unistio sasanidsko carstvo i prosirio pravoslavlje sve do starih dana bio je savrseni vladar jedino sto je imao nesrecu da nije zbog starosti mogao da predvodi vojsku protiv arapa da je to uspeo danas bi egipat i ceo bliski istok i dalje bio pravoslavan,ocigledno ti ne znas istoriju kad tako pises a svoje ne znanje uvaljujes drugima ccc zato sedi dole i uzmi ostrogorskog istorija vizantije pa reci da li su carevi gownari ili mudri ljudi,za razliku od filozofa pocev od jonske skole pa do epikurejaca vece budale i njihove ideje su smesne,npr zemlja je ravna ploca koja lebdi u vazduhu,sve izvire iz vatre,itd sreca te filozofi ne zavladase svetom haahaha
:: slabo ti idu citanje (pronalazis ono sto nisam ni pisao - igre nisam pominjao jer onaj koji se igra NE SPADA u prosecne korisnike nego u korisnike sa POSEBNIM potrebama) i etimologija. Iraklije (i grad Iraklion), Herakle, Herkul, Heraklit... kao i: Adam, Avram, Abraham... kao i: Jicak, Isak, Isa, Isaije... Elena, Jelena, Helena...Georg, Djordje, Dzordz, Djerdj, Djordjo...su imena (grcka/rimska/hebrejska/arapska/hriscanska...) koja ili imaju isti koren ili predstavljaju varijetete jednog te istog imena u okviru jednog ili vise govornih podrucja/jezika/civilizacija.. :: :: Slabo ti idu i istorija i opste obrazovanje: filozofi su, po pravilu, umni i korisni ljudi dok su carevi, uglavnom, bili i ostali gownari i lezilebovici (mogao bih da nabrojim desetak izuzetaka)... :: Za Heraklita Mracnog, mnogo toga moze da se kaze, ali da je bio lud, ama bas nikako (odnosno, potrebno je da covek bude mnogo tupav pa da izvali takvu glupost) :: ::
Ne znam kakav je bio koji car, ali učeći filozofiju, što u srednjoj, što na višoj školi došao sam do zaključka da su preko 90% njih bili seronje, koji su se pravili pametni, a to nisu bili, pokušavali da reše probleme koje u svoje vreme nisu mogli pa ispadali smešni, srali po svojim prethodnicima/učiteljima, a sebe i svoje kenjanje uzdizali do neba.
Što se bagera tiče, videćemo kakav je kad izađe za 10-ak dana. Trenutna priča o njemu je ravna filozofiranju.
tacno tako ko malo dublje prouci vidi koliko su smesni,eto prvi platon koga i dan danas udizu kao najveceg antickog filozofa u svome delu drzava kaze da treba pobiti sve stare i ne mocne vrlo humano!?ma kod mene na fakultetu tri sloja filozofije smo izucavali uvod,filozofija 1 i filozofija 2 pravi smor,e al i medju njima jedino je Sokrat normalan covek je zastupao da treba razvijati covekovu vrlinu sto je i danas preko potrebno,malo skrenusmo ali sta je tu je da ubijemo vreme do 7.6.2011 kad ce izaci BD valjda ce biti vredno cekanja xD a do tad mozemo o fudbalu istoriji itd hehe :P
:: Ne znam kakav je bio koji car, ali učeći filozofiju, što u srednjoj, što na višoj školi došao sam do zaključka da su preko 90% njih bili seronje, koji su se pravili pametni, a to nisu bili, pokušavali da reše probleme koje u svoje vreme nisu mogli pa ispadali smešni, srali po svojim prethodnicima/učiteljima, a sebe i svoje kenjanje uzdizali do neba :: :: Što se bagera tiče, videćemo kakav je kad izađe za 10-ak dana. Trenutna priča o njemu je ravna filozofiranju :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, Samsung F3 HD502HJ & F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
...šta se sve ovde može pročitati! Da mi je samo znati na koje to `fakultete` su primili ova dva mučenika odozgo... Iskreno, sve iznad kurseva za ONO i DSZ ili tzv. `Više trenerske škole` bi predstavljalo još jedan dokaz o potpunom slomu domaćeg obrazovnog sistema i padu svih kriterijuma, bar sudeći prema lupetanjima o Heraklitu, Platonu i ostalim `seronjama`... :facepalm
Re: Jao, majko mila... Na casovima drustvene samozastite...
30.05.2011. 02:43
radili su ONO (one stvari). Bilo bi smesno da nije toliko tuzno: isticati hriscanstvo cija `dogma` je nespretan plagijat dajdzestirane sveukupne filozofije (sa posebnim osvrtom na starogrcku) a najvece umove ljudske rase onako etiketirati (Heraklita i Platona)... Komentarisati stavove grckih filozofa o ustrojstvu Sveta a zaboraviti/ne znati (ili `zaboraviti`) sta su na tu istu temu lupetali hriscanski nadri-filozofi, to je vec za zaljenje.
:: ...šta se sve ovde može pročitati! :: Da mi je samo znati na koje to `fakultete` su primili ova dva mučenika odozgo.. :: Iskreno, sve iznad kurseva za ONO i DSZ ili tzv. `Više trenerske škole` bi predstavljalo još jedan dokaz o potpunom slomu domaćeg obrazovnog sistema i padu svih kriterijuma, bar sudeći prema lupetanjima o Heraklitu, Platonu i ostalim `seronjama`... :facepal :: ::
prosecni korisnik koji ponekad odigra neku igru je sasvim prezadovoljan athlonom 2x2 na 3.7ghz. isprati 5850 u vecini igara bez problema, a za ovih par sto ne moze da izgura na max verujem da bi neki athlon 2x4 lego ko nivea na ojela muda. sto se tice gejminga, apsolutno je neopravdano ulaganje u bilo sta jace/skuplje.
Je l` se i na višoj trenerskoj uči filozofija? Ako je tako, onda je domaći obrazovni sistem stvarno doživeo slom. A da filozofi nisu bili seronje (a većina jeste), nauka se nikada ne bi izdvojila iz filozofije.
A ti Tortojede si na istom nivou sa Heraklitom i Pafonom (pardon Platonom), zato ih i smatraš najvećim umovima ljudske rase.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.