Danas sam se malo poigrao sa klokovanjem cpu da vidim kolko moze na stock kuleru.. I sad digao sam mnozilac u bios sa 16 na 17.5 da bi dobio 3,5 ghz, e sad racunar je automatski digao napon cpu sa 1,34 na 1,44 sto je po meni visoko.. Odem ja u bios i spustim na 1,34 kolko je stock vrednost i upalim ja linx i cpu-z i pc-probe II da gledam temp i vrednosti, i pogledam na cpu-z ocitava napon cpu 1,32 i tako radi lix nekih 20 sekundi i pogledam opet napon ono jos manji 1,27. Prvo sam mislio da se program ubagovao ali sam proverio sa par programa i isto pokazuje.. Linx je radio nekih sat vremena i tako svakih 15-20 sekundi se menja vrednost napona sa 1,32 na 1,27 i tako u krug.. E sad pitanje da li je to normalno da tako tokom punog opterecenja cpu menja se napon? I zasto mi ne ocitava vrednost 1,34 kolko sam namestio u biosu ?
Hvala, unapred
Asus M4A89GTD PRO/USB3 Phenom II 955BE Powercolor 6850 2x2gb Patriot 1600 Mhz LC600H-12 v.2.31 1TB WD Caviar Green Thermalthake Soprano RS-101 ViewSonic VA2016w
Nista strasno. Logicno je kada se CPU dobro optereti da mora da podigne malo napon. Sve dok ti napon CPU-a ne prelazi 1.45V i da temperatura posle MAX opterecenja ne predje 60-65c, onda znas da mu nece nista faliti.
Ne ocitava tacnu vrednost zato sto imas blagi VID.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.