I da i ne. Dobra stvar je što je čipset očišćen od svih bugova, dakle ispeglan je maksimalno, mana je što fali podrška za sli i cf(za ovu ploču koju si naveo), a ti si, kako mi se čini skoro pričao o nekom SLI setupu. Ako si rešio da uzmeš Z68 ploču, ja bih ipak išao na Asus. AsRock daje i godinu dana manju garanciju. Evo imaš P8Z68-V Pro da uzmeš http://goo.gl/Q15kL
- samo OC ASRock P67Pro3, za OC+SLI ASRock P67Extreme4, Intel HD+OC ASRock Z68Pro3 i za đuture ASRock Z68Extreme4 koju i sAm uzimam - Highly Recommended!
p.s.:`ako planiraš da prčiš neki SATA 3 SSD zaboravi Z68Pro3, jbg...`
Kad je AsRock u pitanju i treba da zaboravi. Stisne se i uzme ovu ploču koju sam mu predložio. Jeste skuplja, ani neće posle da se tuče po glavi što nema ovo, nema ono...
a koliko bi onda mogao da izvucem para za i7 875K 2.93 i asus P7P55D-E ?? proc je iz USA pa nema garanciju(jedina negativna stvar) ploca ima 2.5god garancije.. a mislio sam da uzmem i5 2500K plus neka asus ili intel ploca
Mislim da nema poente prodavati to što imaš, jer ako već daješ i7 875, onda uzmi i7 2600k, ovo govorim sa stanovišta kasnijeg upgrade-a, jer menjaš cpu koji ima HT, za onaj koji nema...pogledaj na bench oglasima, neretko ljudi prodaju i7 2600k za dosta nižu cenu od maloprodajne. A što se ploče tiče, u rangu budžeta sa ovim ASRockom imaš Asus P8P67.
:: a koliko bi onda mogao da izvucem para za i7 875K 2.93 i asus P7P55D-E ?? proc je iz USA pa nema garanciju(jedina negativna stvar) ploca ima 2.5god garancije.. a mislio sam da uzmem i5 2500K plus neka asus ili intel ploc :: :: http://www.youtube.com/watch?v=UDXOzyGlJd :: ::
da izvucem kesh od ovog procesora jer je bez garancije, a dobar je i ima ko hoce da ga kupi i da jednostavno kupim novi sandy bridge i5(mozda bi i skrpio za i7) sa garancijom i da ne mislim. znam da procesori tesko riknjavaju al mislim da imam dobru sansu da uradim upgrade na novu tehnologiju za slicne novce koje bih dobio prodajom.....
Sa pločom nećeš pogrešiti. Što se tiče HT-a, zavisi koliko dugo ćeš voziti taj cpu i koliko dugo ćeš ga koristiti i za šta ćeš ga koristiti. Ako je samo zbog igara, onda slobodno idi na 2500K.
medjutim svi ti programi su iz hobija nista profi pa da moram da prospem kesh za najjace, a nisam paljevina da moram da imam i7 da bih izvukao najvisi skor u 3d marku! onda cu da pazarim i5 2500k i intel p67 extreme e. plocu.... jel znas mozda koliko bih ovo moje mogao da cenim, a da nemam muke sa prodajom i naduvanom cenom??!
Šta znam, ploča 90e min, ja je ispod ne bih dao, a cpu stvarno ne znam, ne zato što nema garanciju, već što ljudi prodaju i7 2600K za 200e(iako je priča o različitim platformama odavno ižvakana). Razmisli opet, ne želim da prođeš loše prilikom prodaje. Taj cpu je zver i dobro se klokuje.
4200MHz mogu da izvucem na megahalemsu preko toga je tesko obuzdati temp. poboljsanje sa OC temp. je kod SB prednost! ti bese isto imas Megahalems?? ako ne gresim onda vidi kako si sa istim ladnjakom izvukao 4.7 :) a da kupujme vodeno ledjenje mi ne pada na pamet! trenutno radi na def. 2.93 sa ukljucenim speed-step modom 30c... i vecinu vremena provodi na 1200mhz... ovo je isto jedan od razloga zasto sam pomislio da menjam platformu
Ok, ja sam te savetovao prijateljski, da ne pukneš kintu, entuzijazam je druga stvar. Tu te neću kočiti Inače Megiša hladi ovog i na 4,9GHz, ali cpu traži dosta struje, a i nešto ne volim kad vidim velike temperature koje nisu opravdane efikasnošću procesora. Ako već prelaziš, onda po meni, idi na 2600K, veća je razlika prilikom upgrade-a. Ako imaš neki drugi komp ili lap-top, onda sačekaj malo da čučnu cene ili da naleti nešto preko oglasa, svaki dinar valja uštediti.
krknem neku cenu! promozgacu veceras/sutra i naravno fiksno zato sto me smara da mi kazu a koja je najniza.. ovako sa fiksnom cemom taj koji zove 80% hoce da kupi.....
Ova AsRock-ova je dizajnirana do bola. Za single card juzere...
19.05.2011. 16:44
status: user broj poruka: 10998
pravi izbor! Pokrijes 1 `mali` PCIe i ostanu 2 slobodna + 2 standardna PCI slota. Raspored ostalih komponenata na ploci je izvanredno logičan a ima i mnogo prostora za CPU cooler. - - - - - - - - - - -
@VozD1912 - molim te, koristi neki od `skraćivača` linkova.
:: pravi izbor! Pokrijes 1 `mali` PCIe i ostanu 2 slobodna + 2 standardna PCI slota. Raspored ostalih komponenata na ploci je izvanredno logičan a ima i mnogo prostora za CPU cooler :: - - - - - - - - - - :: :: @VozD1912 - molim te, koristi neki od `skraćivača` linkova :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.