Kupim ja lepo Zalman cnps 7000b cu puknem 40⬠i super resicu problem grejanja Bartona.Dodjem kuci raspakujem kuler,izvadim maticnu(GA-7N400L)i padnem u nesvest.Nema na maticnoj rupica za srafcice oko podnozja tako da nema sanse da ugradim kuler.Na kuleru lepo pise da moze na soket A(462) ali i na tarabi pise zna se sta.Onog supka od prodavca lepo pitam nemoj da se zeznem i nevredi,treba da ima cetiri rupice za srafove ali nema.Ovo je upozorenje ostalima da ne bi ispali Sabani kao ja.
pazi, postoji velika mogucnost da ti to zamene, ipak si lepo pitao i pise na kutiji, ali ako pise i ako je Zalman, mora da postoji neka mogucnost nadogradnje, pogledaj lepo uputstva, verovatno ide neki nadogradni adapter koji prebacuje na socket A i sl. ako stvarno nema, iznapusavaj ih i trazi da ti zamene za nesto drugo ili vrate pare, ali to tesko. Koja firma je u pitanju? Da nije HG spot?
Kakve to veze ima da li je hrvatska, turska, bosanska, albanska, indiska....ili koja vec firma!?!Sve je to subjektivno, ali najvaznije je ne biti nacionalista, nikada nisam bio u HG Spotu i ne znam ni da li cu(ako me put navede do njih)! Najbitnije je da to sto prodavac nudi bude jeftinije(ne mora uvek da igra presudnu ulogu) i kvalitetnije nego na drugom mestu, a to cija je firma apsolutno nema nikakve veze, ne branim ni hrvate(ja sam cistokrvni SRBIN), ni druge narodnosti, jednostavno to sto ti(pedjapop) propagiras je totalni nacionalizam i zbog toga nam se i desava sve sto nam se desavalo poslednjih godina, a u evropu cemo ko zna kada!!!
Srbi nisu krivci za rat i jedini im je problem što nisu bili dovoljno nacionalisti. A za Evropu me zabole...Inače se slažem, nije mi bitno čija je firma a oni koji bojkotuju imaju mnoooogo više razloga za bojkot američkih, engleskih i drugih zapadnih firmi (samo to ne bi išlo tako lako, zar ne?). Što se tiče Stajketa66, nidim zamenu za Jet7+ plus 20e (mojih, naravno). Trenutno radi na Athlon XP1700 (1466@2200 na 1.65V ili 2300 na 1.75V) + ABIT NF7V2. Ozbiljno ti preporučujem i softverski cooler Vcool 1.8. Znam da niko ne veruje ali stvarno radi i u niskom opterećenju smanjuje t za 5 stepeni. Kad je 100% opterećenje ne uradi ništa ali i ne remeti performanse. Ako oćeš zamenu javi se na mail.
:: Kakve to veze ima da li je hrvatska, turska, bosanska, albanska, indiska....ili koja vec firma!?!Sve je to subjektivno, ali najvaznije je ne biti nacionalista, nikada nisam bio u HG Spotu i ne znam ni da li cu(ako me put navede do njih)! Najbitnije je da to sto prodavac nudi bude jeftinije(ne mora uvek da igra presudnu ulogu) i kvalitetnije nego na drugom mestu, a to cija je firma apsolutno nema nikakve veze, ne branim ni hrvate(ja sam cistokrvni SRBIN), ni druge narodnosti, jednostavno to sto ti(pedjapop) propagiras je totalni nacionalizam i zbog toga nam se i desava sve sto nam se desavalo poslednjih godina, a u evropu cemo ko zna kada!!
Od vracanja nema nista,raspakovao sam kuler i skinuo zvaku.Na Zalman sajtu sam bio i ukapirao da nije problem u soketu nego u ploci tek kad sam zasrao stvar.Stvarno prodavac bi trebao da bude strucno lice ali tu smo gde smo,zvao sam servis HGspota i tamo neki majstor kaze da nije nikad ugradjivao Zalmana ali zna da treba da se skine ona plastika oko podnozja procesora i da moze da se ugradi.E sad ko je ovde lud kad se skine plastika skida se i ona rucica koja steze procesor i sta onda ,na plastici su i rupice gde se stavlja procesor nije valda da onaj koji nije nikad ugradjivao kuler bolje zna od onih koji ga prave.A mozda je serviser u pravu,ali ko ce znati DAJ BRE LJUDI DALI JE NEKO UGRADJIVAO ZALMANA I KAKO.MORA DA IMA NEKA CAKA I BEZ TIH SRAFOVA(kukice, zabice ili .....)zam da je tezak i mora cvrsto da stoji ali....
Imali su neki adapteri al se to tesko nalazi. Imao je neki lik na malim oglasima koji je petljao oko kulera pa ga pitaj ako moze da ti nabavi adapter spasen si. A ako nemoze pitaj ga za zamenu i uzmi recimo TT bigtiphon 1 nemoj dvojku ona nema dobre zakacaljke za socket A.
:: Srbi nisu krivci za rat i jedini im je problem što nisu bili dovoljno nacionalisti. A za Evropu me zabole...Inače se slažem, nije mi bitno čija je firma a oni koji bojkotuju imaju mnoooogo više razloga za bojkot američkih, engleskih i drugih zapadnih firmi (samo to ne bi išlo tako lako, zar ne?) :: Što se tiče Stajketa66, nidim zamenu za Jet7+ plus 20e (mojih, naravno). Trenutno radi na Athlon XP1700 (1466@2200 na 1.65V ili 2300 na 1.75V) + ABIT NF7V2. Ozbiljno ti preporučujem i softverski cooler Vcool 1.8. Znam da niko ne veruje ali stvarno radi i u niskom opterećenju smanjuje t za 5 stepeni. Kad je 100% opterećenje ne uradi ništa ali i ne remeti performanse. Ako oćeš zamenu javi se na mail :: :: posalji mi broj telefona na moj mai ::
probaj da zamenis to tvoje sa nekim entuzijastom za nesto prostije,ili ako si bas resen izmajstorisi neko postolje gore i dole sa strane i slicno,samo da ti taj famozni kuler legne.Znam to je sve posao,ali ako uspes bices srecan u sebi,a ako zeznes sve zajedno opet ne brini,jer ima i vaznijih stvari,npr dao si pare na sebe a nisi ih poklonio,kao sto sam ja radio,pa sam se osecao kao magarac u sebi,ali sta ces,gde jos da priznas,imao si maler ali neje strasno.a sam sebi stavio jeftin kuler,mada bi mi prijao neki kuglicni da manje buci,dobro sve ocistio,nasao neku zlatnu pastu,mozda je i nesto metalno,i sad ne brinem o tome vise,caoo
`Kakve to veze ima da li je hrvatska, turska, bosanska, albanska, indiska....ili koja vec firma!?!` Sa ovim se slažem, ali mislim da ShonE meša pojam nacionalizam i šovinizam (`Sve je to subjektivno, ali najvaznije je ne biti nacionalista`). Mi i treba da budemo nacionaliste.To znači da na tdrav način voliš svoju zemlju, a pri tome nikome ne smetaš... `... totalni nacionalizam i zbog toga nam se i desava sve sto nam se desavalo poslednjih godina, a u evropu cemo ko zna kada!!!` ...A u Evropu stvarno nećemo nikad, ako ne prestanemo da se ponašamo ako da smo mi za sve krivi... Izvinite što sam malo skrenuo sa teme.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.