ploča:asus P5K. CPU:intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz. napajanje:coolermaster 460w. RAM:geil 2x1gb DDR2 800MHz. HDD: wd 320g. grafika:nVidia GeForce 9800. asus DVD RW. OS: windows xp sp3 koji je instaliran pre desetak dana i radio je samo nije imao zvuk i nije dozvoljavao da se instalira driver za zvuk pa sam hteo ponovo da instaliram windows kada sam uzeo računar da instaliram windows u biosu sam samo promenio boot redosled da DVD bude prvi boot i to sačuvao međutim umesto da butuje sa DVD dobijem ovu poruku: Checking NVRAM Not enough space in Runtime area!! SMBIOS data will not be available. Press F1 to Resume
na F1 ne reaguje, guglao sam i uglavnom sam probao sve što je bilo od predloga za rešenje: vadio i vraćao bateriju, memoriju, grafičku, modem.probao sa jednom memorijom menjao slotove, menjao sata kablove za HDD i DVD RW. probao da stavim drugo napajanje, drugu memoriju(kingston), drugu grafičku kartu i uvek ista poruka.jedino nisam menjao procesor(nemam), na kraju sam flešovao bios najnovijom verzijom i opet ista poruka. probao sam i nečiji predlog da stavim CD od ploče u DVD i prilikom paljenja da pritisnem ctrl+F4 i ništa. da li mi je to ploča umrla na rukama? da li je neko imao sličan problem i kako ga je rešio? hvala na strpljenju
zvuči ko da je geknula ploča. Skoro sam ortaku sređivao komp i posle nove instalacije nije hteo da mu instalira Telenor internet program. Posle tri reinstalacije i low level formata je prošao al se zapucavao u neodređenim intervalima. Odneli ga u servis i ljudi zamenili ploču.
@Ishmerish, probao sam i to raskačio sam optiku i hard i normalno ulazi u bios sa `delete`
@Dexter013 probao sam naravno `reset to default` a garancija je istekla 13.05.2011 !!! znači ploča je imala doživotnu garanciju, garancija je važila dok ploča nije crkla, preciznije 3 dana pre crkavanja
Probaj boot sa flopy-ja i flešuj istu reviziju biosa kako ti je rekao Codeus. Ako neće ni boot sa flopy-ja, onda mora na eprom programator ili u kantu.
na CD-u od ploče ima 2 bios fajla: 1. P5Kbasic.rom 2. P5Kc.rom sa kojim od ova 2 bios roma da uradim `erase NVRAM` ili možda treba oba, kojim redosledom zna li neko?
:: :: :: :: moraces da preflesujes bios sa opciom `erase NVRAM` .. nece raditi dok neobrises error log u biosu .. :: :: ako imas orig.cd od ploce imas na njemu bios rom ..
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.