Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sta da radim?
STRANA 1 OD 1
Sasa92 Sta da radim? 15.05.2011. 11:43 T35948

status: user
broj poruka: 84
Imam plocu Asus M4A78-E, kupljena pre 2 godine za phenom 955. Ona je u garanciji jos nekih mesec dana... E sad ovako: Imao sam neko kinesko kuciste, jako malih dimenzija, i kada sam instalirao konfiguraciju u njega, gurnuo sam malo jace dvd i slucajno polomio 2 kondenzatora odma ispod ram memorije. Medjutim ploca je posle toga lepo radila sa athlon le1620, dakle nisam osetio nikakve posledice. Uzeo sam phenom ali sam morao da flashujem bios, to sam prepustio serviserima, koji su me zvali i rekli da je ploca crkla. Pitao sam kako, oni su odgovorili da sam ostetio regulator napona na ploci i da je mogu baciti. Doneo sam je kuci i prikljucio stari athlon le1620, ali sve je ok radilo samo nije izbacivala sliku, znaci ventilator se vrtio, graficka isto, hard nesto dzangrljao, samo slike nema! Stavio sam je na tavan i reko nema leba od nje. Saznao sam za servispc-a, tj Danila i cuo da je dobar serviser, pa sam mislio poslati plocu da je opravi. I sve to stoji, ali pitanje glasi, da li uopste vredi opravljati plocu i cimati se? Imam tri varijante: 1. Da odnesem plocu Danilu i da je opravi. 2. Da odnesem Danilu plocu, i da samo zalemi ta dva kondenzatora sto su otpala i da je probam reklamirati, mozda dobijem i novu ili neku slicnu njoj(platio sam je 130e). 3. Da je prodam kao neispravnu za nekih 1000 din ako uopste uspem? Hvala ljudovi unapred na odgovorima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 15.05.2011. 12:23 #324414

broj poruka: 2270
Nosi to na servis, vredi probati itekako. ServisPC je Nemanja a ne Danilo, lako ćeš ga naći na oglasima.
vuk125 Re: Sta da radim? 15.05.2011. 12:45 #324421

broj poruka: 2929
Baci i novu.....

:: Imam plocu Asus M4A78-E, kupljena pre 2 godine za phenom 955. Ona je u garanciji jos nekih mesec dana... E sad ovako: Imao sam neko kinesko kuciste, jako malih dimenzija, i kada sam instalirao konfiguraciju u njega, gurnuo sam malo jace dvd i slucajno polomio 2 kondenzatora odma ispod ram memorije. Medjutim ploca je posle toga lepo radila sa athlon le1620, dakle nisam osetio nikakve posledice. Uzeo sam phenom ali sam morao da flashujem bios, to sam prepustio serviserima, koji su me zvali i rekli da je ploca crkla. Pitao sam kako, oni su odgovorili da sam ostetio regulator napona na ploci i da je mogu baciti. Doneo sam je kuci i prikljucio stari athlon le1620, ali sve je ok radilo samo nije izbacivala sliku, znaci ventilator se vrtio, graficka isto, hard nesto dzangrljao, samo slike nema! Stavio sam je na tavan i reko nema leba od nje. Saznao sam za servispc-a, tj Danila i cuo da je dobar serviser, pa sam mislio poslati plocu da je opravi. I sve to stoji, ali pitanje glasi, da li uopste vredi opravljati plocu i cimati se? Imam tri varijante: 1. Da odnesem plocu Danilu i da je opravi. 2. Da odnesem Danilu plocu, i da samo zalemi ta dva kondenzatora sto su otpala i da je probam reklamirati, mozda dobijem i novu ili neku slicnu njoj(platio sam je 130e). 3. Da je prodam kao neispravnu za nekih 1000 din ako uopste uspem? Hvala ljudovi unapred na odgovorima.
Sasa92 re: 15.05.2011. 13:22 #324430

Poslao sam ja njemu mail, i sada cu ga nazvati da pitam kada mu odgovara da mu posaljem plocu. Nemanja Danilovic, ja stalno govorim Danilo, mesam prezime i ime. :))

@Vuk,

Ne razumem sta si s` tim hteo da kazes? Imam 2 racunara, i ne kupuje mi se treca ploca, jer mi ne treba. U najgorem slucaju cu ovu prodati, ti svoju baci.

Simon72 ... 15.05.2011. 14:32 #324465

broj poruka: 2799
Sve se da popraviti samo sto vecina nezna. Može to da se sredi.

Sasa92 ... 15.05.2011. 15:34 #324478

Ma znam ja da moze, samo ne znam da li je isplativo. Ako ja dam recimo 20e za opravku i jedno 700 din postarine, a prodam plocu za 25e, ja sam onda u gubitku :)

imarkovic Re: ... 15.05.2011. 15:49 #324482

broj poruka: 19000
mogao si samo malo da se potrudis oko reklamacije, ako si polomio ta 2 kondenzatora, pretpostavljam pinove, mogao si samo malo necim da zalepis(zakamufliras) da se ne vidi fizicko ostecenje, ne bi provalili i zamenili bi ti plocu. Ovako ti se isplati u svakom slucaju da je popravljas, a postarina nema sanse u oba pravca da ti izaadje preko 500din.

:: Ma znam ja da moze, samo ne znam da li je isplativo. Ako ja dam recimo 20e za opravku i jedno 700 din postarine, a prodam plocu za 25e, ja sam onda u gubitku :
::
::
Sasa92 ... 15.05.2011. 16:51 #324500

Potrudio bi se ja, ali je problem sto sam jedan kondenzator(ili pin) nasao, dok drugog nema. Jedino da odem i kupim ako ih vec ima negde.

Inace, mislim na ovo http://www.os-grivica-ri.skole.hr/ucenicki_radovi/2009_2010/Ivor_Pangos_Elektronika/Slike/kondenzator.JPG

Hvala svima na pomoci.

caranovic IMa bre kondezatora 15.05.2011. 20:01 #324538

broj poruka: 434
koliko hoces i koje hoces. Japan elektronics na NBG, Radio klub itd kao i u svakom TV servisu, cena ti je oko 50 din. Skini jedan pa kupi koliko treba i lemi, nema nista lakse.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs