pa pazi, nije da nije vredna, ali uvek postoji ono `ali`, ja bih ti posavetovao da dodas jos malo para i kupis neku Abit ili Asus 965-cu, pre Abit, po meni je to bolji i povoljniji izbor, svi je sa zapada preporucuju, SA razlogom, mada imas i za iste pare Abitovu, bilo koju 965 da uzmes, nadmasice Gigabyte, u to budi siguran.
Ovaj put neće iti tako.... ABIT je zveketnuo davnih dana ( džaba laprdaju i prodaju se za skupe pare), a DŽIDŽABIDŽA (tj Gigabyte je ipak nadmašio ASUSa ovaj put... izrada ploče je fenomenalna (da ne napominjem sve te zavojnice extra pakovane i prvu ligu kondenzatora)... na ploči sve radi savršeno i stabilno (za razliku od asusa (javljaju se problemi sa raid kontrolerom, a takodje i zvučnu možeš da dump-neš u djubre). Stavljao sam jedne i druge... na asusu kad klokneš E6300 na 3,0Gh već možeš da otvaraš pivu, jer se kobasičice na northbridžu krčkaju uveliko, dok medjutim na 3,0Gh gigabyte još nije ni mlak... DA puno ne tupim.... 965P-DQ6 je jedna od 5 trenutno najboljih ploča, ako ne i najbolja... šo ne mogu da kažem za asusovce (koji su naknadno izbacili serije commando itd, itd...pokušavajuci da dostignu, prestignu, pobede Gigabyta ovaj put izradom). Male razlike u setingsima biosa (memorijski setingsi) mozhda za klokovanje idu u prilog asusu, ali i gigabyte radi fenomenalno stvar i čak prostije. tako da moj glas ide za DŽIDŽABIDŽU... Jednostavno nakon stvari na terenu da mi ponude ASUSA Deluxe/wifi za 90evra i Gigabyta DQ6 za 190evra ja bih uzeo DQ6. Pa ti sad sam proceni itd... Mada sam ja ljudima prvo stavljo ASUSA imajući poverenja u njega naravno svih ovih godina... Pozdrav
Stavljao sam jedne i druge... na asusu kad klokneš E6300 na 3,0Gh već možeš da otvaraš pivu, jer se kobasičice na northbridžu krčkaju uveliko, dok medjutim na 3,0Gh gigabyte još nije ni mlak... :: DA puno ne tupim.... 965P-DQ6 je jedna od 5 trenutno najboljih ploča, ako ne i najbolja.. :
Respect.
Jos jedna bitna stvar je ta da na Asusu mozes da ides do FSB 500, sto te `ogranicava :)` da 6300 vozis do 3.5, dok na najosiromasenijem Gigabyte, posedujem GA-P965-S3, FSB ide do 700.
Sve u svemu Asus jeste dobar ali je Gigabyte VIDNO bolji i stabilniji.
Meni radi 6300@3,34 everyday computing, krajnja stabilna granica je 3.5 (mislim da je zbog 667 mamorije), a pali se na 3.8 (FSB 543).
Sto se tice Abita - FORGET IT! Oni su poslednju ultra dobru plocu napravili sa modelom NF7, mada su i one imale veliki broj reklamacija, kvarile su se upravo zato jer je iz cipseta izvlakan maksimum. Ali kad radi... RADI ZA SVE PARE.
Dakle posle toga, titulu HI END proizvodjaca komponenti preuzeo je DFI.
Ako uparujes kartice(SLI/CF) vredi,ako ne onda bih ti preporucio da uzmes Gigabyte DS3 P965.A cinjenica je da Gigabyte zadnjih par godina bolje radi od Asusa sa intelom. Imam DS3 i E6600 na 3.6GHz radi kao sat,a temperatura procesora nije dotakla 40*C. Abit ima dobre 975 cipset ploce,ali 965 se nisu proslavile ove godine...
Imam GIGABYTE / GA-8I965P-DS4R/S-775/P965/ ICH8R/4*DDRII / PCI-E X16/i 6400C2D1Gb 533, sve savrseno extra radi dok sam sa Asus S775 P5B DELUXE/WIFI-AP Intel P965/ICH8R/DDR2/PCI-E x16/SATAIIRAID0,1,5,10 ima takvih problema da sam morao da je vratim nazad dobavlajacu i da kupim giabyte. na asusovoj ploci se grejao preko 60 dok na gibayte ne prelazi 30 normalno 40-45 neki zahtevniji rad. Dok je na asusovoj ploci bez ikakvog optercenja bilo 60... Em sam se ustedo 70 evra em sam se resio buke koji su pravli 6 ventilatora u kucistu da bi odrzali makra 55. meni se pokazao gigabyte mnogo boljim neznam kako je kod drugih.....
znaci da kupujem pa ja bih uzeo nju i 6300 i transecda na 800mhz ajde ako vam nije tesko jel moze neko ukratko da mi objasni kako ste klokovali 6300 to jes sta ste radili u biosu sta ste stelovali!! Hvala
:: :: :: :: znaci da kupujem pa ja bih uzeo nju i 6300 i transecda na 800mhz ajde ako vam nije tesko jel moze neko ukratko da mi objasni kako ste klokovali 6300 to jes sta ste radili u biosu sta ste stelovali!! Hval
Imas postove pod Servis i overklokovanje pod naslovom `Kako ja ne umem...?` ilio sl. pa pogledaj. Kombinovano za Asusa i Gigabyte. Princip je potpuno isti u pitanju su ti samo nijanse.
ovaj put ostavimo pare gigabaytu ne bi li time naterali ASUS-a da se popravi... i naravno vozili trenutno bolju stvar... ako se asus ne popravi shevrljaće još koju godinu na staroj slavi i ćao... a ako e popravi eto nama josh boljih ploča. dakle 965ds3 ili 965dq6 a shto se mene tiče savet je svakako dq6 opet zashto?! razlika jeste nekih 60 evra, ali za tih 60 evra...dobijaš ipak bolju ploču + bolje hladjenje + bolje napajanje za procesor (zbog jelte stabilnijeg overkloka) iiiiii, e to malo iiii je kupilo dodatno stvar, a to su: dva e-sata barcketa, sa 4 izlaza esata i kablovima, pa ti lepo ne treba externo HDD kućište, niti otvaranje kompa, nego hdd utakneš, odradiš shta treba, izvadiš i laku noć, dakle zaista divna stvar koja je eto poklon na sve i čini plochu vrednijom nego shto košta...BEST BUY... pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.