Nedavno sam kupio ovaj hladnjak i ocekivao mnogo vise od stock kulera, pa me zanima da li su temperature realne, naime u idle su 35-37, a u full load(prime95 x64) ide do 51, ne koristimo klimu, pa je temp u sobi oko 25. Kuciste je otvoreno bez ikakvih ventilatora, bilo je i zatvoreno sa jednom 12-icom ispod napajanja i jednom 9-kom na levoj stranici, rezultati su bili isti. Jedno sam resio, buka je daleko manja od stock hladnjaka, a sto se temp tice i ne bas posto je sa stock-om bila 40 do 42 i u loadu do 60. Koristim W7 x64, a komponente su dole ispisane. Da ne zaboravim, nista nije overklokovano. Zanimaju me vasa iskustva sto sa ovim sto sa drugim cpu hladnjacima.
AMD Phenom II X4 955 BE EXCELLERAM 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI Radeon HD 3870 GDDR3 512mb 256bit WD SE16 Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus Cooler Master RS-430
Ako ti je temperatura bila do 60 a nisi planirao overclock nije ti ni bila frka za kupovinom. Procesoru je svejedno sa bilo kojeg aspekta oće li temperatura povremeno da mu ide do 40 ili do 60, aj da je 80 bila bi već bila druga priča ne bi valjalo na duže staze.
Ništa sad, kad si već kupio ništa ti drugo ne preostaje nego da ga klokuješ da bi iskoristio investiciju.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Ako ti je temperatura bila do 60 a nisi planirao overclock nije ti ni bila frka za kupovinom. Procesoru je svejedno sa bilo kojeg aspekta oće li temperatura povremeno da mu ide do 40 ili do 60, aj da je 80 bila bi već bila druga priča ne bi valjalo na duže staze :: :: Ništa sad, kad si već kupio ništa ti drugo ne preostaje nego da ga klokuješ da bi iskoristio investiciju. :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
:: Ništa sad, kad si već kupio ništa ti drugo ne preostaje nego da ga klokuješ da bi iskoristio investiciju. :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
Upravo to, dobio tisi kuler, a za klokovanje se tek trebam `informisati` sta, kako i koliko, nisam to do sada radio, nije bilo potrebe, ali sto ne probati. Samo mi mi treba valjan savet i da li to raditi u bios-u ili pomocu gomile softvera u Windows-u :). Pretpostavljam da je isto, ali mogle bi preporuke onih koji su to vec radili, hvala unapred. Hladnjak je bio 2490din u .com.com .)
AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI Radeon HD 3870 GDDR3 512mb 256bit WD SE16 Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus Cool
Zašto opterećivati sistem dodatnim softverom kad može savršeno dobro da se odradi iz biosa. Imaš detaljnih uputstava po netu, mnogo brže nego da ti ovde objašnjavaju ljudi korak po korak šta i kako. Ako zapne tu smo.
:: Upravo to, dobio tisi kuler, a za klokovanje se tek trebam `informisati` sta, kako i koliko, nisam to do sada radio, nije bilo potrebe, ali sto ne probati. Samo mi mi treba valjan savet i da li to raditi u bios-u ili pomocu gomile softvera u Windows-u :). Pretpostavljam da je isto, ali mogle bi preporuke onih koji su to vec radili, hvala unapred :: Hladnjak je bio 2490din u .com.com . ::
Aj onako jedno glupo pitanje. Šta se dobija time sto ce da overklokuje procesor. Ja sam držao neko vreme moj na 3.4 (nedcelju dana) igro se malo na 3.7... al nisam vido dobitek. Aj grafiku da overklokuje to vec ima smisla mada ne ovu koju ima.
Svašta, dobiješ moralnu satisfakciju da si za svoje pare izvukao apsolutni maksimum.
:: Aj onako jedno glupo pitanje. Šta se dobija time sto ce da overklokuje procesor. Ja sam držao neko vreme moj na 3.4 (nedcelju dana) igro se malo na 3.7... al nisam vido dobitek. Aj grafiku da overklokuje to vec ima smisla mada ne ovu koju ima :: ::
kad udjes u bios, uglavnom je cell menu Nadjes cpu stavku koja je stavljena na auto promeni na neki mnozilac (isprobavaj) koji odgovara da kad klikces + lagano i ram-memorija se namesti da bude na onome na cemu je trenutno - kako je i inace bila (pre OC) a da procesor ode sa 3.2 bar na 3.6 , 3.8 Ghz
Ne boj se ako preteras retartovace se sa 99% plavim ekranom , uvek mozes set default da kresnes u biosu i resen problem.
:: Upravo to, dobio tisi kuler, a za klokovanje se tek trebam `informisati` sta, kako i koliko, nisam to do sada radio, nije bilo potrebe, ali sto ne probati. Samo mi mi treba valjan savet i da li to raditi u bios-u ili pomocu gomile softvera u Windows-u :). Pretpostavljam da je isto, ali mogle bi preporuke onih koji su to vec radili, hvala unapred :: Hladnjak je bio 2490din u .com.com . :: :: :: AMD Phenom II X4 955 BE :: Gigabyte GA-880GA UD3H :: EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 :: Gainward ATI Radeon HD 3870 GDDR3 512mb 256bit :: WD SE16 Caviar 640GB blue :: Cooler Master Hyper 212 Plus :: Coo :: ::
Radiće ti na 3.8 Ghz, bez dizanja voltaže. Tako je kod mene....inače, čisto da uporediš, ja imam TX3, idle mi je 36, max 60 posle Prime-a (na def vrednostima za Cpu, jelte...) Fiat iustitia, et pereat mundus
Dexter, nisam te bas skapirao, ali nebitno je za sad, mislim da je ovo sto imam sasvim dovoljno, upravo zavrsio Crysis 2 sa 1680x1050, svim ukljucenim, sve je radilo bez ikakvih trzanja, samo je ostalo na `Gamer`, sto mi je sasvim dovoljno. Napajanje mi nije bas sjajno CM 430w, ne znam da li bi izdrzalo bilo kakav overklok, tako da hvala ali ostacu na `fabrickim` podesavanjima .) Pozdrav...
AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI Radeon HD 3870 GDDR3 512mb 256bit WD SE16 Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus Cool
Hvala Sub, taj mi je odgovor trebao .) Poz.... AMD Phenom II X4 955 BE Gigabyte GA-880GA UD3H EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7 Gainward ATI Radeon HD 3870 GDDR3 512mb 256bit WD SE16 Caviar 640GB blue Cooler Master Hyper 212 Plus Cool
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.