Dobio sam memoriju iz naslova, u pitanju je dual chanel kit(2x2GB), KHX1600C9D3X2K2/4GX, dakle ddr3 naravno, na 1600MHz. Moje pitanje je da li se neko igrao sa ovom memorijom, vidim da su joj latencije 9-9-9-27, kakva je generalno, da li joj se mogu zategnuti malo latencije itd...? Trenutno u kompu imam OCZ gold amd kit (2x2GB) takodje 1600Mhz, OCZ3G1600LVAM4GK, cije su latencije 8-8-8-24, i kojeg je nemoguce vise naci kod nas, tako da sam primoran da uparujem ove module, ili da jednostavno promenim i ovaj OCZ, pa tako da svi moduli budu Kingston.
Veceras cu da probam kako rade u paru, ali eto, rekoh da pitam da li se neko igrao sa doticnim modulima.
Nisam se ja igrao nista posebno. Znam da ne moze u sredini 8 ja mislim. Koliko se secam jednom sam probao. Inace uspeo sam 1800MHz sa 10-10-10-27. Verovatno moze jos ali mi ne treba. Kada resim stvar sa grafikom kupicu i jos jedan. Dotle i hranu kupujem u Supermarketu Veru a ne jedem nista na cemu pise da je pravljeno u Srbiji. Samo Hrvatske proizvode i Slovenacke, naravno i strane. Dok ne zavrsim ovo sa grafikom bojkot Srbije totalnio. Ljudi me gledaju u prodavnici vracam pastetu nazad kada sam na kasi procitao da se kod nas pravi. Zena je i otkucala racun ali sam rekao da ja to necu da platim. Naravno neko ce reci Kingston nije srpski ali Srbi uzimaju pare i dok se to ne resi od mene mogu da dobiju kitu i to Marjanovu samo.
A sto se tice memorije ja bih prodao taj OCZ i kupio jos jedan par kingstona. Sta god zatezao klokovao itd, opet ti to sve dodje na isto. Sa mem se ne vredi igrati.
Da li ste svesni da ja kada bi poslao mail takav novina da bi najmanje 2 lista objavila naslov zassto u ovoj situaciji kada se apeluje da se jaca srpska privreda ja tako postupam i zbog kojih olosa i da naravno spomenem imena prodavca i prodavnicu, uskoro cu znati i adresu njegovu.
A ne valja mesati nikada memorije. Ja imam Kingston 2 razlicita kita, iste latencije. Samo Blue i Grey i mene cacka da i to promenim. Da stavim da budu bas isti. To je najbolje. Grey ima XMP, a Blue ima za 1 zategnutije fabricke latencije na JEDEC ocitavanjima. Gde su blue 7-7-7 grey ima 8-8-8, gde su blue 6-6-6 Grey ima 7-7-7. Ali to ne smeta da radi na spd latencijama i da moze da se zategne kao i Blue jos plus ima automatsko podizanje voltaze od stranje ploce na 1600 na 1l.65V a Blue uvek pise da radi na 1.5V i ako stavis 1.7V.
Novija memorija, kazu da je odlicna za moju plocu. Ima Grey i 2133MHz.
Imam tu memaru i na defolt podesavanjima fino radi. Nisam jos stigao da je natezem.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.