Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
POMOC PLOCA i CPU ako moze HITNO :)
STRANA 1 OD 1
jovanp POMOC PLOCA i CPU ako moze HITNO :) 07.05.2011. 21:18 T35780

status: user
broj poruka: 11

Drugari,

Imam problem.
Trebala mi je neka jeftinija konfiguracija za drugara.
On imao CPU AMD ATHLON X2 240 AM3 socket (ADX2400CK23GQ),memoriju 2gb DDR3 i neku grafiku.
Porucim plocu ASROCK M3N78D
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3N78D

U svim specifikacijama pise da prima athlon x2 procesore ali ovaj nece da upadne u socket razlikuje se.
Znam da je ovo malo stariji CPU ali nisam znao da postoji razlika u socketu AM3

U cemu je fora
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 07.05.2011. 21:38 #322143

broj poruka: 4163
Ako je sve apsolutno tačno kako si napisao onda sam 100% siguran da su sjebani ili iskrivljeni pinovi na procesoru. I proc i ploča su AM3 soket.

servispc bre

ProKupu To tu ulazi 07.05.2011. 21:40 #322144

broj poruka: 27
Nesto ti brljas?

Ne stavljas li to nekako naopako?

Jesi obratio paznju na orijentaciu procesora?
raic re 07.05.2011. 21:46 #322145

broj poruka: 9006
Proveri pinove na procesoru, uzmi nešto nalik na kreditnu karticu i obazrivo provuci kroz svaki red pinova, ako prođe i horizontalno i uspravno sve je ok.

U slučaju da si od matorijih, ne važi više ono da trouglić na procesori ide ka ručici, imaš obeleženo na soketu kako se okreće.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

jovanp re 07.05.2011. 21:51 #322147

Pinovi na CPU su ok,stavljam ga kako treba nisam okrenuo naopacke, izgleda kao da je nesto u samom socketu na ploci, kao da je tu nesto zaglavljeno.
Sad cu da stavim plocu pod lupu pa javljam

hvala svima na brzom odgovoru
toothless Jel` ta ploca nova ili polovna? 07.05.2011. 22:00 #322150

broj poruka: 3241
Ako je polovna,mozda je neki mozak pogresno skinuo stari procesor pa se odlomila neka nogica(pin) i ostala u socket-u.I glupo pitanje,da li si podigao rucicu za zakljucavanje procesora?
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :D

http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg

jovanp re 07.05.2011. 22:14 #322151

Nova je ploca kupljena u petak.
Ali sad gledam kroz lupu izgleda da je stvarno jedan pin od cpu ostao u samom socketu.
Ploca je bila zapakovano cini mi se da nije bila otvarana ali nisam obracao paznju kad sam vadio.
Ili je fabricki tako ili je neko negde probao plocu pa sjebao.
Kako bi mogao to da izvadim a da ne ostetim nista jer da ne bude u ponedeljak kad odnesem plocu na reklamaciju da sam ja to sjebao pa da mi ne priznaju garanciju.

raic Jebeno 07.05.2011. 22:22 #322153

broj poruka: 9006
Osim da je obrneš, lagano čukaš odozdo i nadaš se da će da ispadne ništa mi ne pada na um. Možda jako tanka igla ako je pin blizu površine pa da je zakačiš za sam vršak.

U slučaju da ne uspeš idi na varijantu `nevešt mufljuz`:
- Dobar dan, doneo sam ploču i procesor kući ali isti nikako da legne, može li neko od vas to da mi montira časkom.
- Nema problema... o-ruk... vid stvarn neće. Sale, daj veći čekić...
... hmm, pa to je tebi ostao pin u soketu... ili čekaj nije, na procesoru su svi na broju. Ko zna šta joj se desilo, evo tebi sine druga.

Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.

toothless Mozda bi mogao da probas... 07.05.2011. 22:39 #322157

broj poruka: 3241
da je okrenes naopacke,otkljucas socket i probas da polako prislonis cev usisivaca na sam socket.Bilo bi najbolje ako imas usisivac sa potenciometrom.Ako nemas,onda otvoris onaj regulator za vazduh na kraju plasticnog creva,ukoliko jako vuce da ne osteti plocu nekako.
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :D

http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg

vladarko Jesu li pinovi na tvom CPU na broju? 07.05.2011. 23:27 #322162

broj poruka: 4228
Obavezno proveri!

Pozdrav!

Vlada

NemkeBgd Re 07.05.2011. 23:36 #322164

broj poruka: 41
Da,da..kao sto rekose ljudi,proveri ti i pinove na tvom CPU-u..
Ma ako je nova samo ti to lepo odnesi uz racun na garanciju i zamenice ti odma.
Mada bas mi deluje nemoguce da nova ploca ima pin u socket-u lol
jovanp re 08.05.2011. 00:45 #322181

Pinovi na mom cpu su tu, sad sam ubacivao taj cpu u moju plocu sljaka a moj phenom nece isto da udje u plocu.
Nosim u ponedeljak na reklamaciju pa cu da vidim sta ce biti.
Hvala jos jednom svima na pomoci
Wlada011 ... 08.05.2011. 08:42 #322197

broj poruka: 851
Gde si kupio plocu reci mi da nikada ne idem tamo.
Eto znaci treba kada kupujes stvarno nositi u policiju da proveravaju da li je kutija otvarana. Ona kada se otvori jednom strucnjak to moze da vidi po ponasanju kartona, celofanu i ostalom unutra. Treba kod nas osnovati organizaciju za to. Nova ploca sa slomljenim pinom unutra. NOVA, JEBEM TI ZEMLJU.
Ja znam sta rade, TACNO znam. Lik kupi plocu i ne svidi mu se, ili na njenoj nesto nije dobro il ista god vec. On je vrati drugovima u radnju i oni sledecem predloze da kupi bas tu a njemu daju drugi primerak ispravan. Ili uzme bolju plocu ili sta vec imaju nacin da mute kako vole.
Tako i dobijamo razlicite savete zasta da menjamo zavisi sve od trenutka sta im je potrebno da uvale. Pre nedelju dve dana u mom slucaju je to bio neki primerak DirectCu GTX570. Verovatno se nekome nije svidela kako se klokuje a u medjuvremenu je skupio pare za GTX580, odatle i onolika svadja sto nisam naseo na tako nesto.
Da ne govorim sto mogu misliti gde su test primercci dobijeni od AMD ili Nvidia koji ko zna kakvi su za igre samo daju suepr skorove. To oni dele izmedju sebe jednom jedna, drugi put dobije drugi pa onda to prodaju. Tako recimo cim stigne karta GTX580 odmah imate nekoliko primeraka koji se prodaju po oglasima za 10e jeftinije nego u radnji.

Tako da si kao ja ostavio da ti dobrice ugrade oni bi to izvadili ne bi ni znao da nemas novu plocu unutra. Dakle nemam reci sta im treba raditi, to nije slucajno nista, da je slucajno nema veze, slucajno desilo se jbg. To je podlo, bezobrazno i smisljeno.
A u ONLINE Shopimgu se te stakorske ruke koje rade takve stvari govnjive preskacu.
Imas posla sa bogatijim koji stite proizvodjaca i koji su pretovareni ganc novom robom ili sa samim proizvodjacem koji neda da se tako ime blati. Kao meni ovde `Eto ti ASUS kakav si dobio pa ti hoces opet`. ASUS je dao meni neispravnu grafiku, pazi molim te.
Pa time ste samo otkrili vase namere da sto vise njih kupuje MSI, da ja kupujem Topalovicima fudbalere, Kita Marjanova. Makar nemao grafiku nijednu NEEE.
Ni moji ortaci ne kupuju Nivea kozmetiku i ostalo, to je tako i uvek ce biti tako i to je normalno.

EVGA, CORSAIR je privilegija NORMALNIH
A za nas bar ASUS. Ispod toga nista.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs