Ima li ko kakva iskustva ili informacije a moze i preporuka koje memorijske module ubosti u maticnu navedenu u naslovu teme da bi se iskoristio pun potencijal i jedne i druge komponente. Ako je od nekog znacaja na ploci ce biti Phenom II X4 955 i Gigabyte HD6870. Interesuju me svi detalji, koja firma, koliko modula, frekvencije, latencije, jednom recju sve. Hvala u napred.
Ja ne znam, da li ima bolje i jeftinije. Jedino ako tebi `povoljno` ne pasuje, već bi da se džekiraš kako si dao 100€ za modul ... hmm ... onda kupi u nekoj drugoj radnji koja ih prodaje skuplje haha ...
Re: sa`ce Raic da napise tutorial o Mushkin-u i džekovanju pred komšijama hehe
28.04.2011. 10:19
status: user broj poruka: 1563
To je sticaj okolnosti da se komponente koje sam naveo nadju zajedno u jednoj konfiguraciji, Graficku i Procesor imam od pre i bili su na maticnoj M3A79-T Deluxe. RAM koja je bila na toj ploci sam vec prodao a na putu sam da i ploci nadjem novog vlasnika. Sto se tice Crosshair IV Formule, vec sam u pregovorima o zameni i doplati tako da bi to bilo ukratko o tome sta se tu sve izdesavalo. Nemam ja problem sa cenama. Naravno da bih pazario neku komponentu najjevtinije sto moze ali sam pitanje postavio da bih dosao do novih saznanja i kvalitetnih saveta kako spajanjem navedenih komponenti izvuci maksimum iz njih jer slozicemo se `nadam se` da ne ide bas svaka sa svakom narocito kada su u pitanju ploce i memorije.
Kad je ovako jeftina nema razloga da ne uzmeš bržu, bilo to ubrzanje uvek primetno ili ne, ovaj pajser cicija živi u vremenu kad je memorija koja ide na 2000mhz stvarno koštala 100e
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Re: Ako ti treba za gaming boli te kurac, uzmi koju bilo
28.04.2011. 10:36
status: user broj poruka: 3277
Imam doticne module i drzim ih na 1866 cl9-10-9-24 1T 1.55V , doduse na intel-u... jeste da nije neka lepota ali radiiiii....
:: Kingston retko ima problema s kompatibilnošću ako te to brine, tako da je ok izbor :: :: Ova je isto jeftina i možeš da je nategneš mnogo ako voliš da se zanimaš s tim, 1600 cl7, 2000 cl9 a i preko na 2200 - 2400 ako ti ploča dozvoljava :: http://www.emmi.rs/ram-memorije-memorija-dimm-ddr3-2x2gb-1333mhz-exceleram-rippler.11.html?productId=1585 :: :: Kad je ovako jeftina nema razloga da ne uzmeš bržu, bilo to ubrzanje uvek primetno ili ne, ovaj pajser cicija živi u vremenu kad je memorija koja ide na 2000mhz stvarno koštala 100 :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: ::
Re: Re: Re: Koju memoriju ubosti u Asus Crosshair IV Formulu?
28.04.2011. 11:13
status: user broj poruka: 398
+1
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: to je bar lako - G E i L :: :: :: :: Zaboravih da kazem da ce komp iskljucivo sluziti za gaming :: :: :: :: :: ::
Do sada sam se uglavnom drzao Kingston-a i to KHX modula i nisam imao problema. Takodje sam koristio i GEiL BD Evo One koji mi se isto tako dobro pokazao. U svakom slucaju hvala svima, sve je to tu negde izmedju 40 i 50 Evra za 2X2GB. Pozdrav
Meni su rekli Kingston HyperX Grey i radni odlicno. Ima XMP. 9-9-9-24 33 na 1.65V ako je 1600MHz. Ali je taj kit kod mene pomesan sa KHX1600C9D3K2/4G i rade zajedno na 1.65V tako podesi ploca. Ovaj HyperX Blue drugi je predlozen kao za memoriju za Crosshair 4 i jedina memroija predlozena od njih koja ima kod nas da se nadje. O tome niko nije vodio racuna. Meni isto muci da li da dokupim kit blue ili grey. Za Grey sam isto citao da ljudi stranci hvale. Neki lik kaze da mu je to najbolja koju je probao na Crosshair 4 i ja cu verovatno nju dokupiti da bi imao identicne. Kingstone Grey kosta 4500 din 2x2 GB ima Extreme Memory Profile a ova Blue nema. A citao sam gde su ljudi kupili memorije Mushkin i Patriot na kojima pise C7 pa mogu jedino 7-10-9-24 recimo a plate 80e 4GB. Ili imaju probleme da nameste na 1600 MHz. Naravno na AMD. Zato mi je Kingston nekako dobar. Mozes i razmisli o onom Black Edition cisto da se slaze uz boju ploce. Black Edition je rtuzan na plavoj a plava na nasoj ploci.
ZNACI SASVIM TI JE DOVOLJAN KINGSTON HYPERX GREY KOJI CES PODICI NA 1600MHZ I STAVITI SPEED LATENCIJE 9-9-9-24 1T AKO IMAS 4GB A MISLIM 2T ZA PREKO 4GB. SIFRA JE KHX1600C9D3X2K2/4GX
MENI JE 8GB ZA AMD NA 1600MHZ C9 SASVIM DOVOLJNA BRZINA ZA GAMING. NECU NI POKUSAVATI DA KLOKUJEM NI KADA IZJEDNACIM.
ATI6950 I Graficka karta sa onzakom GTX570 ni u jednoj verziji a tu racunam i EVGA ludilo nisu dobrodosle u moj stan. Znaci ako vidite EVGA GTX570 na prodaju po 300e novu nemojte me obavestavati.
Najverovatnije ce izbor opet biti Kingston. E sada da`l ce da bude blue, grey ili black videcemo dok jos malo prosnjuram tu i tamo. Hvala za informacije i iskustva. Pozdrav
Javi sta si uzeo. Kazem ti koje ja imam. Ali sam citao da ljudi kazu na zapadu da ova Grey im je bolja nego ostale koje su probali na Crosshjair 4. Oni to menjaju kako hoce, imaju GSkill, Corsair, sve. Za Intel je GSkill izbacio 4GB jedan keks DDR3 najbrzu memoriju od ne znam koliko dal 2400 ili 2500 sa C11 ili C9 latencijama koje mogu da se zategnu sigurnoi. Kosta 2x4GB 88$ mislim. To su nasi pusti snovi. A meni su pricali da tek ovo leto ce to postati onako malo aktivnije u svetu. Ljud masovno osecam kupuju 2x4GB preko. Ali to nece znaciti nista ako ja popunim sva 4 slota./ 8 GB treba 16 Gb je bespotrebno. Dok to zatreba sve u mom kompu ce biti staro. Ali ja sam se mozda zeznuo sto nisam uzeo 1866 ili 1800 Kingston. Ne znam nisam pratio za moju plocu da li ona ima ogranicenja na nekom slotu vise na nekom manje posto hocu da poppunim sva 4 tako je namenjeno da se uradi. A nije preskupo. Sada se i ja razmisljam koju ostaviti Blue ili Grey ili prodati obe a uzeti 1800 i li 1866. Gledam bas koje ima od 1800. Kao vidim neki Exceleram crveni cucao bi nikad bolje za 4000 dion a ja nesto nemam poverenja u njega. Cito sam da se bore ljudi na AMD 2 stapa da nateraju na 1600. Samo c e mi reci to je za Intel testirano i imacu sporiju nego sto sam imao.
Black ti je isto sto i Blue ali nastalo verovatnoi zato sto ljudima sa crvenim i crnim plocama koji vode racuna o izgledu nije odgovarao pa su kupovali druge zbog boje. Iste su koliko sam video. Grey je novija.
haha vidi sta im je C7 i 2500 skuplje. 7-10-10-24 je C7 a 9-9-9-24 je 2000 jeftinije.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Evo saveta pa neka ljudi kazu ako znaju vise o njima
1. Mushkin Silverline CL9 2GB, 991946 2.200 x4 (9.000) din ako ne moze na 1600 C9 svih 8GB tj 2 kita p..... se na Mushkin. 2. KHX1600C9D3X2K2/4GX 2x2 GB (4.150 din)x2 (8.200 din) 3. 1866MHz Exceleram Black Sark CL9 2x2 GB, E30135A (4.100)x2 (8.200 din)
Ove ostale kao C6 6-8-9-24 je C6 KAO OD 5500. Vidi nije mali izbor. J imam onda jos brzi C7 moj je 7-9-7-20. Moze ali radi na 9-9-9-24 uvek, ne treba mi to zatezanje za minimalna poboljsanja.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Hvala na savetima druze, nisam jos nista uzeo ali cu najverovatnije uzeti nesto od Kingston-a na 1600. E sada da li ce biti Blue, Grey ili Black, videcemo. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.