Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Stare ploče i boot sa usb flasha
STRANA 1 OD 1
offline71 Stare ploče i boot sa usb flasha 23.04.2011. 13:28 T35489

status: user
broj poruka: 462
Da li postoji mogućnost da se stare ploče,koje nemaju opciju boot-a sa usb-a,`prevare` nekom nemam pojma emulacijom da boot-uju sa usb flash-a?Bootabilni flash bi napravio uz pomoć Universal-USB-Installer-a,što sam već probao na ploči koja podržava boot sa usb-a,i radi odlično.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII re 23.04.2011. 14:21 #317662

broj poruka: 1017
99.9 % sam siguran da to ne može, jedino sto znam da možeš,
to je da izvedeš da bootuješ sa flopyja i onda da pozoveš usb ?
(mada verujem da ti je i ovo palo na pamet:))
Za šta ti to treba, mpožda možes da rešiš problem drukčije?
Dexter013 Re: Stare ploče i boot sa usb flasha 23.04.2011. 14:23 #317664

broj poruka: 17093
:: Da li postoji mogućnost da se stare ploče,koje nemaju opciju boot-a sa usb-a,`prevare` nekom nemam pojma emulacijom da boot-uju sa usb flash-a?Bootabilni flash bi napravio uz pomoć Universal-USB-Installer-a,što sam već probao na ploči koja podržava boot sa usb-a,i radi odlično
::

Neces se ti leba najesti od te rabote...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mouse:mx518
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Stare ploče i boot sa usb flasha 23.04.2011. 14:23 #317666

broj poruka: 19000
ne postoji generalno opcija ako ploca ne prepoznaje flash, takodje ne moze svaki flash na svaku plocu.. ima varijanta da preko programcica flash transformiras u floppy drive i tako uspes da butujes ali ja to nisam uspeo i zaboravio sam kako se zove program.. eksperimentalna varijanta.. pretpostavljam da je u pitanju laptop bez CD\DVD-a, jesi probao preko LAN kartice?

:: Da li postoji mogućnost da se stare ploče,koje nemaju opciju boot-a sa usb-a,`prevare` nekom nemam pojma emulacijom da boot-uju sa usb flash-a?Bootabilni flash bi napravio uz pomoć Universal-USB-Installer-a,što sam već probao na ploči koja podržava boot sa usb-a,i radi odlično
::
offline71 re 23.04.2011. 14:55 #317681

broj poruka: 462
Pa ideja je da podignem live ubuntu ili linux mint na masini koja nema tu opciju sa usb-a.Posto mi ne treba nista drugo,mislim da kasnije instaliram programe...,dovoljan bi mi bio i flash.Ali posto je neizvodljivo ne preostaje nista drugo nego da idem na hard,ali trenutno nemam slobodan hard,pa sam mislio ovako.Nije u pitanju laptop,desktop komp,a koristio bih ga za neki server.Momci hvala na interesovanju i odgovorima.

Stripy Re 23.04.2011. 16:00 #317699

broj poruka: 4163
Ukoliko ploča nema opciju boot from USB ili removable, ne.

servispc bre

gman emulacija 23.04.2011. 16:50 #317724

broj poruka: 1111
da, to je kao fora, navodno se formatira flash da se predstavlja ili kao flopy, ili kao usb-zipdrive/usb-cdrom/usb-hdd
probah sve varijante
nijedna nije uspela
izgleda da ploca bas mora da podrzava bootovanje sa flasha

ulsi

Ximi neke ploce mogu. 24.04.2011. 15:20 #317949

broj poruka: 241
Za razliku od ostalih ja cu ti reci da mozda moze, a to mozda zavisi od onog sto je naveo Srvispc. Pvo udji u bios i moras da enable opciju ` usb legaci suport` (ili kako se vec tacno pise` pa onda preporucujem save+ restart jer kad god sam probao posle toga mi je usb video kao usb Hard (ili larg disk) , onda podesi da je on first boot device i to je to posle save+reset odmah ti dize ubuntu ili pocinje instalacija koju si stavio (naravno moras da napravis bootabilni usb pre toga).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs