Zavisi koji operativni sitem koristis? Uglavnom za igrice ti treba 3GB da imas malo lufta... A ako hoces da si na miru,da znas da ti ne fali ram-a onda naravno 4GB stavis i miran si. Uglavnom vidi se razlika,pogotovo na win7-ici.
samo malo da dodam da je koriscenje Windows 7-ice cak i u lite varijanti patnja sa dva giga a kamoli ako vozis ultimate, tako da je za neki normalan rad pod windows 7 operativnim sistemom 3Gb minimum a 4Gb vec odavno standard i minimum za vecinu korisnika koji prevazilaze Fejs/school/kindergarden uzrast.
hvala!!! :: Mislis na jedan modul od 4GB? pa naravno da vredi.. :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: a da li ima smisla preće sa 2x1 GB na 1x4 GB RAMa?? :: :: :: ::
Meni Windows 7 na lap-u jednom sa t2050 i 1GB rama radi u redu sa Aero-om.
Ne igraju se igrice, ali ovako radi.
Na drugom lap-u t3000 + 2GB rama sve radi kao podmazano, igram i igrice...
Na desktop-u takodje sa 2GB rama sve radi u redu.
Recimo da nije tolika razlika izmedju 2 i 4 GB, kao sto je izmedju 1 i 2 GB.
Dakle, ima je, ali ne toliko. A s obzirom da je memorija jeftina jako, ako imas para, uzmi...
Btw, ove price da je dual-channel osetno brzi... To je laz... To ti prica osoba koja verovatno nikada nije imala 64 bit. Osetno je brzi, lol... Mozda malo bolje sintetika radi, to je sve.
zavisi koliko je korisnik zahtevan, ja bih recimo kuburio sa 3GB, bila bi puna casa uvek.. sa 4 mi je vec opustenije ali browser pun otvorenih tabova plus neka zahtevnija igra, pa da vidis kako se oseti..dok drlja hard... ore, kopa..
:: Imam 3 gb a na druga dva po 2 gb. U par igrica se oseti i to malo. Znaci oseti se sa 2 na 3 gb. Sa 3 na 4 gb se ne oseti :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.