Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
da li imam pravo?
STRANA 1 OD 1
repsi da li imam pravo? 21.04.2011. 12:44 T35443

status: user
broj poruka: 1276
zakomplikovala se situacija sa zamenom ploce za b3 reviziju... Zovem sada Viphouse i kazu mi da oni to salju ovlacenom servisu (Direct Link) pa cekaju da im oni daju b3 pa tek onda meni... tako da zamena na licu mesta kao nije moguca.. i jos plus mi kazu da nemaju ni oni ni direct link p8p67 pro b3 ploca tako da mi ne mogu to svakako odraditi sada nego za 10tak dana kao... uglavnom da nazovem ja direct link pa da vidim sa njima sta mi mogu pomoci..
zovem ja direct link i kazu isto sto i ovi i uglavnom pri kraju razgovora mi kaze zenica da nije sigurna ali da bi trebao imati pravo traziti povracaj novca u viphouse-u. To bi mi u sustini najvise odgovaralo jer bi odma otisao u drugu prodavnicu i uzeo b3 rev..
Plocu sam uzeo u januaru.. zena kaze da misli da imam pravo 6 meseci da vratim plocu po novom zakonu... da li je to istina? kakvo je vase misljenje ? mozda imate neko resenje za mene?
Jos bi i zaradio 10 eura posto sam je tada platio 17620 din, onda bi mi oni trebali vratiti isto toliko dinara a euro je pao :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zvrndov re: 21.04.2011. 12:53 #317066

broj poruka: 132

Ako ti vraćaju pare, vratiće ti onoliko koliko sada košta bez obzira kolko si je ti platio...

miki069 Jok 21.04.2011. 12:58 #317067

broj poruka: 1234
Imaš pravo u prvih 7 ili 14 dana i to ako si je kupio daljinski, a ne u radnji.
Posle toga samo po uslovima garancije.
To je čekanje od najviše 45 radnih dana od dana reklamacije.
Čak mogu i da te šetaju jer tebi ništa nije neispravno, već si čuo da će biti neispravno. Mogu ladno i da ti ne prime ploču na servis i VipHouse. Ispravna je.
Sve je stvar njihove dobre volje.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dexter013 Re: Jok 21.04.2011. 13:06 #317068

broj poruka: 17093
Bukvlano tako!

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mouse:mx518

:: Imaš pravo u prvih 7 ili 14 dana i to ako si je kupio daljinski, a ne u radnji
:: Posle toga samo po uslovima garancije
:: To je čekanje od najviše 45 radnih dana od dana reklamacije
:: Čak mogu i da te šetaju jer tebi ništa nije neispravno, već si čuo da će biti neispravno. Mogu ladno i da ti ne prime ploču na servis i VipHouse. Ispravna je
:: Sve je stvar njihove dobre volje
::
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum .... 21.04.2011. 14:46 #317107

broj poruka: 12795
Zar nije manji period čekanja na reklamaciju sada?

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

repsi re 21.04.2011. 14:49 #317108

znaci ostajem bez kompa za kojeg sam dao skoro 2k eura na mesec i po dana.... krrrv krvavu...

philaemos Re: .... 21.04.2011. 14:50 #317109

broj poruka: 2743
Mislim da su obavezni da te obaveste u roku od 15 dana, a koji je rok za opravku/zamenu ne znam.

Demon to some. Angel to others.

:: Zar nije manji period čekanja na reklamaciju sada
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1
Daum Re: re 21.04.2011. 15:43 #317120

broj poruka: 12795
Jesi znao da ti je felerična ploča kad si je kupovao?

I jel ti toliki problem pravi Sata port, imaš više od 2 hard diska pa da moraš da je reklamiraš?

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

:: znaci ostajem bez kompa za kojeg sam dao skoro 2k eura na mesec i po dana.... krrrv krvavu..
Ishmerish Gde je prvi deo ove teme,uopste ne kontam o cemu se radi? 21.04.2011. 15:47 #317121

broj poruka: 7285

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

repsi re daum 21.04.2011. 15:48 #317122

nisam znao da je feler.. uzeo sam je jos dok procesori nisu bili u prodaji..
ne pravi mi nikakvih problema nista... nego ono cisto da mi je mirna dusa da znam da ne moram da razmisljam o tome jbg.. imam samo jedan koji sam zakacio za sata3 port.. jedini problem mi je cold boot iako mi to i nije problem, ali mogu to resiti novijim biosom.. svejedno bi voleo zameniti ako daju i novu garanciju bez ikakve nadoknade..
znate mozda da li postoji neki deadline za zamenu ploca ? vise bi mi odgovaralo da je zamenim za neka 2 meseca kad se vratim sa mora..

Dexter013 Jbg ali... 21.04.2011. 15:48 #317123

broj poruka: 17093
Moze , po zakonu naravno, da bude i dva meseca,
45 radnih dana + vikendi...

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa
Mouse:mx518

:: znaci ostajem bez kompa za kojeg sam dao skoro 2k eura na mesec i po dana.... krrrv krvavu..
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
B011 ... 21.04.2011. 16:56 #317131

broj poruka: 280
Skini odavde Zakon o zastiti potrosaca (`Sluzbeni glasnik RS` broj 73-10)
http://www.parlament.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=948&t=Z

Interesuje te deo VI, clanovi 49-58.

Procitaj, posto bi objasnjavanje istih zauzelo suvise mesta ovde.
B011 ... 21.04.2011. 16:59 #317132

Nesto ne razumem, kazes da su ti i u DL-u rekli da nemaju trenutno plocu ali da ce imati? Pa zasto ne sacekas dok ne dobiju plocu, a zatim izvrsis zamenu?

Ili sam nesto propustio?

EDIT: Da objasnim, nije mi jasno zasto ne zoves VIP house ili DL (ako mislis da ce tako ici brze) i ne dogovoris se sa njima da ostavis podatke, a da te oni pozovu nakon sto dobiju plocu, i onda zamenite?
dautovic ... 21.04.2011. 17:43 #317138

broj poruka: 2855
Evo ukratko da ti pomognem, neki koji su to pokusali su bili na dobrom putu neki ni blizu.

Tvoj slucaj je specifican usled cinjenice da je proizvodjac napravio gresku u izradi proizvoda sto za posledicu ima da proizvod ne odgovara specifikaciji , tj ne funkcionise onako kako je propisano - defektan sata kontroler

Po zakonu koji je trenutno na snazi u Srbiji prodavac tebi dokazuje saobraznost proizvoda prvih 6 meseci od kupovine sto znaci da ti imas APSOLUTNO pravo da proizvod vratis, pogotovo sto je proizvodjac javno priznao manu...DAKLE NEISPRAVNOST PROIZVODA SE NE DOKAZUJE - ovo je konkretno za tvoj slucaj, tj slucaj Sandy Bridge ploca

Treba biti svestan dva pojma saobraznos i garancija, odnosono eng. warranty i guarantee. Izguglaj ako ne znas razliku, da ne bi sad i to pisao...

Ti imas pravo da odes u prodavnicu i da im vratis plocu i trasi istu takvu sa ispravljenom greskom ili novac, to je vec stvar dogovora, nema tu nikakvih 15,45,60dana jer je POZNATO DA TAJ PROIZVOD IMA FABRICKU GRESKU!

ne dozvoli da te jebu sirovine i da cekas kad ne moras, ovo sve sto sam ti ja napisao mozes cuti i pozivom na broj drustva za zastitu proizvodjaca...imaju tamo pravnika koji ti sve ovo moze jos jednom ponoviti.

Jos jedna veoma bitna stvar je koje nisu svesni ni oni koji tripuju da znaju nesto vezano za ovu tematiku, TI IMAS UGOVOR SA PRODAVNICOM NE SA UVOZNIKO,SERVISOM,DISTRUBUTEROM ILI NEKIM PETIM...u prevodu bole te kobas za njihove izgovore, neka oni to rese sa uvoznikom TI NE SMES DA TRPIS ZBOG TOGA!!!

Zapreti im da si zvao inspekciju da je prijava zavedena pod tim i tim brojiem i da moze da nestane ako se zavrsi kako ti zelis, ti vidi sta ces da radis, zakon je na tvojoj strani.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dorabi1 evo ti moj slucaj 21.04.2011. 18:23 #317144

broj poruka: 939
kupio plocu Asus Sabretooth p68 u Nova computeru(nebitno za pricu),pre 15 dana pozovem direct link za zamenu,kazu imaju na stanju dodjite,sutadan otisao,devojka pregledala plocu spakovala staru,donela novu,napisala novu garanciju na 3 godine i gotovo.Nisu rec rekli kako,zasto,zbog cega,krajnje korektno i profesionalno.Ne vidim razlog zasto bi u tvom slucaju bilo drugacije.Nemas potrebu da zoves Viphouse,samo ce duze trajati.Dogovori se direktno sa njima.Directlink je preozbiljna firma da bi nekog od nas zaebavala za nesto sto njih nista ne kosta da odrade.A sto se tice te zamene za kesh,to samu o prvih 7 dana,posletoga mozes da sanjas o tome.Moze u Amerikama,kod nas JOK.

http://spedr.com/4rex3

repsi re 21.04.2011. 20:42 #317175

@B011
hvala za link, pogledacu sada.. iako je dautovic rekao po meni sto je i realno i tako bi i trebalo da bude...
malo je komplikovana situacija zato sto ne studiram u Srbiji, a tu sam do utorka pa mi je zato frka oko ove zamene ... da sam tu ne bi nikakav problem bio sacekati koliko je god potrebno jer mi ploca radi posao savrseno..
@D
hvala za trud i korisne informacije, pokusacu to resiti prekosutra posto se sutra ne radi pa cemo da vidimo sta kazu oni na to..
@dorabi1
ma jasno.. sve je to okej i zena sa kojom sam pricao u DL-u preko fona je stvarno super i hoce da izadje u susret, samo je moj problem sto bas tu plocu koju ja imam za zamenu (p8p67 pro) nemaju trenutno i kaze da nece dobijati u narednih 10 dana sigurno.. pa je tu nastao problem... pitam je ja da li je moguce onda odraditi neku doplatu za delux model i ona mi kaze da moram to da vidim sa vip-om... tako da tu sam stao... nisam ih posle mogao dobiti nonstop su zauzeti standardno...

vladarko Ti na ploči imaš 4 SATA3 porta koja rade kako treba. 21.04.2011. 22:46 #317220

broj poruka: 4228
Ne vidim razlog da bez preke potrebe menjaš tu ploču, sem ako ti ne treba još SATA2 portova.

Imaš potpuno pravo da tražiš B3 reviziju, ali ako ti već kažu kod uvoznika da će je imati na stanju za 10 dana - pričekaj.

To što bi ti sad voleo da uzmeš i DeLuxe verziju ima smisla da potenciraš u slučaju da ne mogu da ti zamene za Pro B3.

Pozdrav!

Vlada

MaliAbner Re: evo ti moj slucaj 22.04.2011. 12:08 #317319

broj poruka: 7769
Vidi donekle su i pravu a od nekle nisi...
Konkretno imao sam Liteon rezac, crko jedan ja ga zamenio, crko drugi oni kazu nemamo adekvatnu zamenu dajemo vam mogucnost zamene uz doplatu posto je zadnja prodajna cena bila manja od trenutne cene novog ili da vam vratimo novac u pomenutom iznosu poslednje prodajne cene tog modela.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: kupio plocu Asus Sabretooth p68 u Nova computeru(nebitno za pricu),pre 15 dana pozovem direct link za zamenu,kazu imaju na stanju dodjite,sutadan otisao,devojka pregledala plocu spakovala staru,donela novu,napisala novu garanciju na 3 godine i gotovo.Nisu rec rekli kako,zasto,zbog cega,krajnje korektno i profesionalno.Ne vidim razlog zasto bi u tvom slucaju bilo drugacije.Nemas potrebu da zoves Viphouse,samo ce duze trajati.Dogovori se direktno sa njima.Directlink je preozbiljna firma da bi nekog od nas zaebavala za nesto sto njih nista ne kosta da odrade.A sto se tice te zamene za kesh,to samu o prvih 7 dana,posletoga mozes da sanjas o tome.Moze u Amerikama,kod nas JOK
:: http://spedr.com/4rex3
repsi re 26.04.2011. 11:55 #318474

evo sad zovem ljude iz direct linka da pitam da li postoji neki datumski rok do kojeg se sve asus maticne ploce moraju zameniti i kaze mi zena da je ona cula za tako nesto ali kao sad ce da proveri... cekam na telefonu minut-2.. i javi se ona kao, evo sad sam pricala sa menadzericom asusa, ona nikad nije cula za taj deadline tako da kao ne bio problem ako bi doneo plocu za 2 meseca, oni bi mi to sve fino zamenili...
Pitanje je sta da radim ja u celoj ovoj prici? da li postoji mogucnost da cekam i onda da mi ljudi kazu kao pa prosao ti je rok... tj. da li postoji zapravo taj deadline za zamenu da li iko zna??

B011 Re: re 26.04.2011. 13:06 #318496

Ukoliko i postoji deadline za zamenu, on bi se pre odnosio na distributere/prodavce (tipa maksimalnog roka u kome moraju da rese zahteve korisnika), nego na korisnika, po mom skromnom misljenju, posto je korisnik ostecena strana u citavoj stvari.

U svakom slucaju, ta ploca ce imati nedostatak za dva meseca isto koliko ima i danas (ma koliko taj nedostatak u tvom konkretnom slucaju bio bitan ili ne), i nikakav deadline ne moze tebe kao korisnika da spreci da trazis zamenu ploce koja ima potvrdjen defekt od strane samog proizvodjaca.

Ja obicno praktikujem obavestenja ovog tipa trazim mejlom, kako bi mi ostao pisani trag kada mi odgovore, mada sumnjam da ce DL praviti probleme oko jedne ploce.

Lagano ti idi gde vec treba da ides, pa zameni kada se vratis. To je moje misljenje.

:: evo sad zovem ljude iz direct linka da pitam da li postoji neki datumski rok do kojeg se sve asus maticne ploce moraju zameniti i kaze mi zena da je ona cula za tako nesto ali kao sad ce da proveri... cekam na telefonu minut-2.. i javi se ona kao, evo sad sam pricala sa menadzericom asusa, ona nikad nije cula za taj deadline tako da kao ne bio problem ako bi doneo plocu za 2 meseca, oni bi mi to sve fino zamenili..
:: Pitanje je sta da radim ja u celoj ovoj prici? da li postoji mogucnost da cekam i onda da mi ljudi kazu kao pa prosao ti je rok... tj. da li postoji zapravo taj deadline za zamenu da li iko zna?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs