Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
microAtx vs Atx
STRANA 1 OD 1
djokosrb microAtx vs Atx 18.04.2011. 00:47 T35372

status: user
broj poruka: 6876
Jel moze neko da mi objasni pravu razliku(sem velicine :) ),posto nisam bash potkovan time?

hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: microAtx vs Atx 18.04.2011. 00:51 #316094

broj poruka: 4187
http://www.devhardware.com/forums/motherboards-32/micro-atx-vs-atx-42561.html

Uglavnom je razlika u velicini,i micro ima manje pci slotova...

AthlonII x4 640
MSI 770-C45
2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl9
Gainward HD4850 GS
LC6650GP3 V2.3

:: Jel moze neko da mi objasni pravu razliku(sem velicine :) ),posto nisam bash potkovan time
::
:: hvala
Stripy Re 18.04.2011. 00:57 #316098

broj poruka: 4163
Zavisi. Dve ploče sa istim čipsetom, gde je jedna mikro a druga full atx format u radu i performansama nemaju ama baš nikakve razlike. U prilog mikro forme je što ide u manja kućišta dok kod full verzije je omogućeno više slotova, dodataka, integrisanih kontrolera, 1394 i u većini slučajeva imaju bolje naponske sekcije. Moja preporuka je uvek za full verziju.

Mixx ... 18.04.2011. 01:06 #316108

broj poruka: 2931
generalno, microATX mozes da podelis na 1) kvalitetne ploce namenski pravljene za mala kucista, home theater i sta ti ja znam i 2) low-cost djubre gde se na svemu stedelo, pa i na velicini ploce.
obicno ni ove prve nemaju neke napredne mogucnosti sto se tice overclocka (naponi itd) iako se u nekim slucajevima mogu koristiti i za to, a ono za sta su napravljene (HD video i audio) rade odlicno. ove druge imaju jeftine stabilizacije napona, drljave chipove za grafiku, zvuk i drajvove tako da treba izbegavati u svakom slucaju. ne treba stedeti jos nekih 10-20e za plocu prihvatljivog kvaliteta.
meni se na primer desilo da sam kupio ASUS M3A78-EMH HDMI za HTPC, a sada (neplanirano) na njoj uspevam da iz Athlona II 245 izvlacim skoro isti clock kao i na visestruko skupljim plocama (3.75GHz). kostala je tada 20e vise od najgoreg djubreta

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs