Gledam bas sad u oglasima da drugaru zamenimo atlon X2 i uzmemo neki X4 cpu i ne mogu da verujem, cene nekih X2,X3 atlona fenoma otkljucanih/ne otkljucanih su srtavicne u odnosu na nove, cemu tolike cene polovnih kad Phenom II X4 940 Black Edition nov kosta 76Eur i njega cu najverovatnije uzeti, nema vajde gledati polovno posto se samo skuplje a losije moze uzeti a gledah da jeftinije prodjemo, ako moze neko da mi objasni u cemu je stvar
taj ti je bez kulera, znaci dodaj tu jos par evra, + je ddr2 only, znaci jos par evra na svaki GB, + ploca ogranicavajuci faktor, + par procenata manje preformanse od slicnog ddr3 sistema... ako trenutno imas ddr2 sistem onda je bestbuy definitivno
ljudi su imbecili..... zalicu se da kupe CPU-ove kad se pojave dok jos drze dobru cenu, i oni misle da i posle 2 3 godine prodaju taj isti cpu za 10 20 eura manje, e pa nece da moze, ko je pametan on ce izbeci takve ponude..... Primera radi, ja platio e5200 pre par godina ko 7 hiljada, i sta sad posle svog tog koriscenja trebao sam da ga prodam za oko 6k dinara!?!? Bilo bi neposteno prema kupcu, a tek sto sam pre nekih pola godine godine nailazio na cene quad CPU-a, kuku, ljudi su ih i dalje cenili na preko 110e, e pa nece da moze....
Sto se tice tvoje kupovine, pretrazuj oglase, pa ako naletis na neki povoljan onda uzimaj, a ako ne onda bolje novo, i nema da razmisljas......
sta je vama ogromna cena ??? . to i nisu nesto stari procesori pa da ti ih neko proda u pola cene .. 15e ako je razlika izmedju polovnog/novog to je DOBRA cena ..
ti bi da se lomis izmedju polovne x4 i kinder jajeta !! a gde na planeti ima x4 za cenu kinderjajeta ?? nigde ...
Nema se vise para. Ko nema taj bi za malo para ako moze, ko zeli upgrade, taj bi da doda sto manje. Sad se debelo razmislja pre kupovine, pa je mala ponuda, time i veca cena. A i preprodavaca je mali zilion, i kupuju brzo po nizoj ceni kad naleti, i kad se oni ugrade 5E po komponenti eto tebi visoke polazne cene.
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
Bas tako. Procesor je nesto sto se ne kvari i zato nema razloga da se spusta mnogo cena. Sve preko 1000din ispod cene novog za procesore ispod 9k vredi dati to, sto da bacam pare ako je vec isti Q kad ubodes u plocu. Ja sam kupio polovan i isti mi djavo, ko da je nov. Moj athlon x4 630 je 8250din u duokomu, i mislim da je ok da ustedis 1750din ako ga ja dajem za 6500 sa garancijom u original kutiji.
Vi biste da se jebeta a da vam ne udje. Nece da moze.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: :: :: sta je vama ogromna cena ??? . to i nisu nesto stari procesori pa da ti ih neko proda u pola cene .. 15e ako je razlika izmedju polovnog/novog to je DOBRA cena . :: :: ti bi da se lomis izmedju polovne x4 i kinder jajeta !! a gde na planeti ima x4 za cenu kinderjajeta ?? nigde ...
Nije bas tako. Klokovanjem procesora on se degradira, koliko je to izrazeno zavisi koliko si ga maltretirao. Ako si terao napon cpu-a preko fabricke specifikacije ili blizu, i ako je radio na visokim temperaturama... degradira se. Kada radi na default-u to se ne primecuje, oseti se kada krenes da ga klokujes, jer mu je tada potencijal smanjen. Polovne komponente ne kupujem nikada, pa ne bih uzeo ni cpu, osim od nekog za koga znam da mu je radio na default i da se nije grejao.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Bas tako. Procesor je nesto sto se ne kvari i zato nema razloga da se spusta mnogo cena. Sve preko 1000din ispod cene novog za procesore ispod 9k vredi dati to, sto da bacam pare ako je vec isti Q kad ubodes u plocu. Ja sam kupio polovan i isti mi djavo, ko da je nov. Moj athlon x4 630 je 8250din u duokomu, i mislim da je ok da ustedis 1750din ako ga ja dajem za 6500 sa garancijom u original kutiji. :: :: Vi biste da se jebeta a da vam ne udje. Nece da moze. :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta je vama ogromna cena ??? . to i nisu nesto stari procesori pa da ti ih neko proda u pola cene .. 15e ako je razlika izmedju polovnog/novog to je DOBRA cena . :: :: :: :: ti bi da se lomis izmedju polovne x4 i kinder jajeta !! a gde na planeti ima x4 za cenu kinderjajeta ?? nigde ...
Bezobrazna je to skupoca - onga trenutka kada komponenta...
17.04.2011. 17:14
status: user broj poruka: 10998
menja korisnika-vlasnika, cena MORA da padne DRASTICNO. To je zakon logike, to je zakon trzista.
@Philaemos: 100% si u pravu! Isto vazi za SVE elektronicke (elektronske) komponente, bile one `pasivne` ili `aktivne`. Efekat koji spominjes narocito pogadja : CPU, GPU, RAM i chipset.
U oglasima ovog foruma su NAJSKUPLJE polovne komponente na planeti zvanoj zemlja. Govorite da se procesori ne kvare pa zato visoke cene?!? Šta je sa OC primercima koje u 99% slučajeva neko i prodaje u garantnom roku jer im je iscedio dušu? Piše li negde da su topljeni? Na njima, ne, ali kada izdahne novopečenoj veverici tri dana nakon isteka garancije, i te kako će neko nekome da spominje mamu, ali uzalud, čova je zgrnuo lovu, dodao siću od 10% i kupio NOV i boli ga tuki za volove. No, O.K. hajde, redje crkava CPU, čemu onda visoke cene grafičkih kartica, naravno polovnih? Aha, i one se ne kvare a u garanciji su jeli (magična reč prodavaca: garancija). Memorije polovne koštaju kao nove?!? Pa gde to ima? Na oglasima PCBerza naravno ... matične ploče?! Auuuu tek one drže cenu, naravno polovne i po 7 godina stare ... i tako u nedogled. U pravu je korisnik koji je pokrenuo temu, samo bi veverica kupila polovnu stvar za cenu koštanja novog proizvoda. Jedino takvi uslovi pogoduju PRODAVCIMA polovnih komponenti. Njima je dobro došla ovakva situacija. Ja ću naravno sve svoje komponente prvo postaviti na PC Berzi, možda uleti neka veverica, nikada se ne zna. .)
Uvek stoji da kome se ne svidja ne mora da kupi, nek da pare za novo i to je to. Zna se koji se procesori klokuju nebeski i to je to. Ja ovog athlona nisam przio, za to sluze BE i Intel i procesori, njih grota da ne klokujes. Ja znam da kad bih kupovao komp da bih pre uzeo polovan cpu i ram i za tih nekoliko hiljada sto sam od toga ustedeo ulozio u bolje napajanje. Bespotrebno se paranoise ovde oko klokovanja i tih gluposti. Najbolje bi bilo da svako svakom pokloni stvar i jos da mu dokupi sok neki dok ugradjuje procsor da ima da pije.
I naravno da ima uticaja koliko se kvari komponenta, ne pada isto cena za napajanje i CPU koji ima da tera dokle hoces.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
pa kad sam gledao koji da uzmem quad, trazili preko 110 eura pojedini za q6600??!?!? Pa da li su be oni normalni!?!? Kako je moguce da traze toliko puno para za cpu, a cena novih CPU-a su pale, i dodje se na razliku izmedju novog i polovnog starog vise od 2 godine samo nekih 10 15 eura, ko je ovca on neka uzima to, jos sto ima onih koji nemaju garanciju ili im je istekla garancija to je posebna pricha.....
Ali fora je u onome sto sam napisao, svi se zalecu i kupuju kad se pojavi novi hardver i posle im se ne isplati da prodaju za malo para, zato treba traziti povoljnije i sacekati da cene odu dole, tako je to gada se nema para..... :((
Ja pricam o odnosu novog i istog polovnog, q6600 je posebna prica. To sto kazes da se nema para je jedan razlog vise da se ne bacaju pare na novo ako vec cpu ima garanciju, a ne verujem da ce se ljudi u danasnje vreme zadrzavati na jednom cpu duze od 2 godine.
:: pa kad sam gledao koji da uzmem quad, trazili preko 110 eura pojedini za q6600??!?! :: Pa da li su be oni normalni!?!? Kako je moguce da traze toliko puno para za cpu, a cena novih CPU-a su pale, i dodje se na razliku izmedju novog i polovnog starog vise od 2 godine samo nekih 10 15 eura, ko je ovca on neka uzima to, jos sto ima onih koji nemaju garanciju ili im je istekla garancija to je posebna pricha.... :: :: Ali fora je u onome sto sam napisao, svi se zalecu i kupuju kad se pojavi novi hardver i posle im se ne isplati da prodaju za malo para, zato treba traziti povoljnije i sacekati da cene odu dole, tako je to gada se nema para..... :( :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
:: Nije bas tako. Klokovanjem procesora on se degradira, koliko je to izrazeno zavisi koliko si ga maltretirao. Ako si terao napon cpu-a preko fabricke specifikacije ili blizu, i ako je radio na visokim temperaturama... degradira se. Kada radi na default-u to se ne primecuje, oseti se kada krenes da ga klokujes, jer mu je tada potencijal smanjen :: Polovne komponente ne kupujem nikada, pa ne bih uzeo ni cpu, osim od nekog za koga znam da mu je radio na default i da se nije grejao :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ ::
Ako imas black edition i ne diras napon onda se ne degradira. Ali ako cackas napon bilo gde.... onda se to desava sa svim komponentama.
Vidi ga ko CHASHA reci prodavac polovnog Golfa II koji je odavno proslavio punoletstvo i zatrazi 3000 evreja. E takvog majstora treba upucati na licu mesta!!!
Covek ladno trazi pare za nesto sto u recimo nemackoj moras da platis da neko odveze sto dalje od tebe... e zbog takvih parazita treba uvesti dodatno taksu na bajate aute pa ce svi onda gledati da uzmu nesto novije... a preprodavci ce da umru od gladi...
Generalni problem je sto je nase trziste zatvoreno za sve koji nisu uz skute vlasti... zapitajte se zasto kod nas ne radi PayPal, zasto kod nas do skora nisi mogao da saljes novac iz zemlje rodjacima u inostranstvo ali si mogao da primas novac od rodbine iz inostranstva... zapitajte se ko placa sve one brkate i guzate sluzbenice po supovima i sizovima...
Zasto je u sirbistanu sve prilicno skuplje nego u svetu, zasto ne moze da se naruci od preko uredno plati carina i kraj... jer kad narucis jednu stvar a ne trista ocigledno je da je za licnu upotrebu a ne za sticanje materijalne koristi...
Ovo im je njina borba dala da imaju vunenih klijenata kolko hoces...
Meni je sad glavna preokupacija kako da zaradjeni novac ne unesem u Paradajz Republiku Srbiju... jedino sto sam smislio je da kad budem dolazio na odmor skoknem do Swiss i tamo otvorim racun a razni Dinkici, Tadici, Nikolici i ostali ICI neka ga fuflaju...
Abner mogao si i ranije da saljes i primas pare iz inostranstva
17.04.2011. 18:36
status: user broj poruka: 7721
preko bankarske doznake,doduse ceka se 5-6 dana uz proviziju od 1 %.Moras da imas otvoren devizni racun ,cije odrzavanje ne kosta nista .Ovo sto ti navodis da je od skora pocelo to je Western Union koji uzima proviziju 8-9 % ali lovu dobijes odmah ,tako da vecina ljudi ide na bankarsku doznaku i dalje.Cisto da te informisem znam da si preko i da nisi u tokovima desavanja .
Re: Abner mogao si i ranije da saljes i primas pare iz inostranstva
17.04.2011. 19:22
status: user broj poruka: 7769
Sine nisam ja prvi put preko granice... Pre deset godina su u zavisnosti od banke uzimali 3-4%, moja zena izbunariala tada Alfa Banku koja je jos uvek bila grcka pre akvizicije JU banke i sve me ispalo 0.9% ALI ZA SLANJE KA sirbistanu... Raspitaj se malo koliko smes da izneses iz zemlje kad se iseljavas zvanicno 10K po lobanji... a sta sa ostatkom... koji je ponekad i cetriri puta vise od toga...
No to nije poenta price, poenta je da je procenat koji placas i dalje aktuelan, i jos ako recimo saljes neku egzoticnu monetu poput AUD ili CAD ima da te gledaju ko budalu... no i to nije poenta... poenta svega je da i dalje ne radi PayPAL da i dalje ne mozes da narucis nesto preko interneta da i dalje mora neko da te dere i u pamet ti sere...
I objasni mi kojim bankarskim dozvolama opravdavas pricu o Golfu II ili AMD xII koji nov kosta 65E ali zato sto se otkljucava u PII na oglasima ide skoro ko punokrvni cetvoroglavi AMD.
Cudan narod smo postali... mnogo cudan... sve sto je nelogicno nama je normalno...
Kazes bankarska doznaka, ej bre kakava crna bankarska doznaka pa tItO je urmo pre 30 godina, pa gde god sam bio u inostranstvu samo popunim ime i prezime sa brojem racuna i posaljem pare a ti pricas o nekakvim doznakama... Koliko ja znam kod nas ljudi odavno rade usluge placanja preko uz odredjenu nadokandu i sve je zavrseno u toku dana i opet je jeftinije od te bankarske doznake... ej bre nije to dom zdravlja nego banka... udjes na online ukucas ime prezime i broj racuna uz prethodno odabranu banku i posaljes novac, kraj TACKA.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: preko bankarske doznake,doduse ceka se 5-6 dana uz proviziju od 1 %.Moras da imas otvoren devizni racun ,cije odrzavanje ne kosta nista .Ovo sto ti navodis da je od skora pocelo to je Western Union koji uzima proviziju 8-9 % ali lovu dobijes odmah ,tako da vecina ljudi ide na bankarsku doznaku i dalje.Cisto da te informisem znam da si preko i da nisi u tokovima desavanja .
Ne zamerite što branim >Srbistan, ali, tragajući za cenama odredjenih komponenti na zapadu, tj. u obližnjim nam EU zemljama, ispada da su kod nas jeftinije i do 10% ... Sirova istina. Govorim naravno u vezi novih komponenti, jer stvarno, polovne komponente plaćaju da im odnesu na smetlište a ne nude po astronomskim cenama jer bi ispali smešni. Valjda sa tih smetlišta naši vikend gastarbajteri pokupe ispod ruke tovar, natrpaju kombi, plate cariniku 100€ max. i onda valjaju na Limundo, PC Berzi, po buvljacima .... i zaradjuju leb porodici na trpezi. Nemam stvarno ništa protiv. Svako može da traži koliko hoće. Samo ne razumem one koji plaćaju, eto, te ne razumem i gotovo.
I da, druga grupa uvaljivača ... 100% je tačna teza korisnika koji kaže da su mnogi kupili komponernte po najvišim cenama i sada misle da će naći vwevericu da po ceni koštanja nove komponente valjaju polovnu ili par € niže i sebi obnove PC hardver na taj način svake godine. Svaka čast veverica koje doprinose obnovi PC hardvera takvim likovima.
Stvar je vrlo prosta. Ima puno ljudi koji imaju stare AM2 poče sa jedno-jezgarnim procesorima koji bi da se nadograde, ali njihove ploče ne mogu da podrže AM2+ ili AM3 procesore i vrlo često čujem kako su platili npr X2 Atlona 5000+ i slične po 50€, prodaju svoj stari sempron ili atlon za 10-15€ i imaju dual core mašinu za njima prihvatljive pare. Zato ćeš češće da vidiš ove stare slabije X2 procesore da su skuplji od novih.
Pa kod nas se prodaju samo komponente koje nikada nisu klokovane pogledaj u oglasima.
:: Nije bas tako. Klokovanjem procesora on se degradira, koliko je to izrazeno zavisi koliko si ga maltretirao. Ako si terao napon cpu-a preko fabricke specifikacije ili blizu, i ako je radio na visokim temperaturama... degradira se. Kada radi na default-u to se ne primecuje, oseti se kada krenes da ga klokujes, jer mu je tada potencijal smanjen :: Polovne komponente ne kupujem nikada, pa ne bih uzeo ni cpu, osim od nekog za koga znam da mu je radio na default i da se nije grejao :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Bas tako. Procesor je nesto sto se ne kvari i zato nema razloga da se spusta mnogo cena. Sve preko 1000din ispod cene novog za procesore ispod 9k vredi dati to, sto da bacam pare ako je vec isti Q kad ubodes u plocu. Ja sam kupio polovan i isti mi djavo, ko da je nov. Moj athlon x4 630 je 8250din u duokomu, i mislim da je ok da ustedis 1750din ako ga ja dajem za 6500 sa garancijom u original kutiji. :: :: :: :: Vi biste da se jebeta a da vam ne udje. Nece da moze. :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta je vama ogromna cena ??? . to i nisu nesto stari procesori pa da ti ih neko proda u pola cene .. 15e ako je razlika izmedju polovnog/novog to je DOBRA cena . :: :: :: :: :: :: ti bi da se lomis izmedju polovne x4 i kinder jajeta !! a gde na planeti ima x4 za cenu kinderjajeta ?? nigde ...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.