Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Da li je riknuo RJ45 LAN jack?
STRANA 1 OD 1
bomid Da li je riknuo RJ45 LAN jack? 16.04.2011. 20:48 T35335

status: user
broj poruka: 1563
Na maticnoj ploci MSI K8N/SLI-F ako ne svetli kada je uboden LAN kabal i ako na desktopu kada se aktivira web pretrazivac izadje da ima greska u pronalazenju servera. Inace sve drugo na racunaru radi osim sto sporije dize sistem. Najprostije receno `nema interneta` dok ga u isto vreme ima na druga dva racunara koji su kao i problematicni na istom modemu SBB-a i razvedeni ruterom TP-LINK TL-WR740N.
Ako je to, da li ima popravke ili mora da se menja maticna?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 16.04.2011. 21:00 #315737

broj poruka: 4163
Isključi lan u biosu, kupi PCI mrežnu i gotovo. To ti je najjeftinije rešenje. Nova košta oko 500 dok su polovne 200-300 dinara

vordaaaa Re 16.04.2011. 22:05 #315764

broj poruka: 101
Pre nego sto krenes u kupovinu proveri da li pinovi dobro stoje, da nisu neki polegli i da nije neki oksidirao... Iskljuci komp iz mreze(struje) i malim safcigerom polako podigni polegle pinove i ako treba malo ih ocisti (izgrebi) sa safcigerom. I na kraju obavezno izduvaj ili jos bolje usisaj prljavstinu....

B011 ... 16.04.2011. 22:10 #315768

broj poruka: 280
Pretpostavljam da je doticni dzek radio ranije? Kao i da si probao da kabl iz jednog od ta dva racunara probas i u tom kompu?

bomid Re:... 16.04.2011. 22:26 #315771

broj poruka: 1563
Ma radilo do juce sve kao podmazano. Isprobao sam i sa drugim kablom ali ista prica.
@vordaaaa druze to grebanje i dizanje pinova nisam isprobao pa cu i to da odradim, ko zna moz` da bude.

pajsgudgud Ovo što je predložio... 17.04.2011. 00:07 #315808

broj poruka: 3742
servispc je najjeftinije rešenje.

Drugo probaj, reinstall drivera za isti. Ja sam recimo gubio net posle svakog update odnosno puc`o drajver. I dan danas puca. Reinstall ili popravka mi je rešavala problem. Kabl naravno proveri.

support normality

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs