Mercury KNU400X-L. Zar je moguce da 2 iste ploce naizgled imaju razlicite audio cipove !?
STRANA 1 OD 1
operator
Mercury KNU400X-L. Zar je moguce da 2 iste ploce naizgled imaju razlicite audio cipove !?
16.04.2011. 04:24
T35318
status: user broj poruka: 4262
http://www.mercury-pc.com/product-detail.php?link=p-mainboards&subtitle=Mainboard&productid=387# Ploca ima Realtek , ali sa drajverima 3.60 do 4.06 ne radi. Instaliram Everest i imam sta da vidim. Dve ploce identicnih oznaka imaju razlicite cipove za audio, tako da me sada vise nista ne moze zacuditi. Inace ploca je nForce2 Ultra 400, a ima CMI 9739A, ali to nigdje na ploci ne pise. Mislio sam da je Everest pobrljavio, ali ovakvu situaciju nisam imao, bar do sada. Da li je neko imao slicnu situaciju!? Nisam imao ovakvo iskustvo ni sa laptopima. Mislim jesam da Everest pobrljavi za modem, mreznu ili BT drajver, ali nikada za audio. Da li servis pc imas ideju ili bilo ko drugi u cemu je fazon? Dakle, audio cipovi na ploci su identicnih oznaka Realtek. operator
vec CMI zvucnu,to je ustvari epox ploca,moze da se stavi cak i epoxov bios,to sto ti vidis kao realtek,to ti je mrezna karta...imao sam tu plocu ok je ploca...
Imao i ja tu plocu, jos radi kod drugara. Mislim da je cmi u pitanju. Pogledaj oznaku na chipu(Kao sto kaze @codeus, pored 4. PCI slota) i nacices driver laganica.
E jebi ga. Pa nisam od juče. Oznaka je sledeća. ALC 650 znak Realtek-a na obe, sa brojem 2998543 i oznakom 239F, a na drugoj sa brojem 3188854 i oznakom 247E. Znači, radim ovo skoro 20 godina, ali mi se nije dogodilo da piše jedan čip, a da je drugi. Samo je od svih programa Everest pravilno prepoznao na jednoj CMI, a na drugoj Realtek. Svi ostali su pogriješili( probao sam desetak). Na jednoj instalirao 3.60 2003 godine i perfektno radi(sa 4.06 ne radi kako treba, tj. slabiji je kvalitet zvuka), a na drugoj CMI 97xx universal drajver iz augusta 2010 i radi. Imam i ja instalacioni disk od prve ploce, ali nije htio drajver, pa sam pomislio da je zvucna pukla. A probalo je i 4 servisa u BG da instaliraju drajvere, pa sam zato to pitao. Interesuje me ko su likovi koji nisu provjerili sta se desava,nego su samo nastavili dalje. operator
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.