Ok drugari, uzeo bih ja i Q9650 kada bih ga nasao odnosno kada bi ga neko prodavao nego sam postavio ovakvo pitanje iz razloga sto su sva tri prakticno u istom cenovnom rangu s tim sto je samo prvi nov.
Poslednji naravno. Mada, mozes da prodas tu Commando (nekih 40-45e) + tih 130e + ddr2 ram koji imas, i eto ti dobar upgrade, i za sad i za ubuduce, u vidu recimo PhenomII X4 + nova AM3 ploca za njega + ddr3 ram. Ja bi to uradio, mnogo je ulagati 130e u penzionisani/prevazidjeni s775...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Core2Quad Q8300 nov za 122 Eur :: :: Core2Quad Q9400 polovan za 130 Eur :: :: Core2Quad Q9505 polovan za 130 Eur :: :: za maticnu plocu Asus Command ::
Q9505 ima 6MB kesa u odnosu na Q9550 koji pakuje 12MB. Taj Q9505 i Q9400 su ti isti k. Q9505 ima za oko 200MHz ili koliko vec veci def. takt. Verovatno da su slicna prica i kod OC-a.
Q8300 jeste ovde najlosiji sa najnizim def. taktom i najmanje kesa. Takodje te cene su preduvane za te procesore. Q6600 za vec 80-90E je najbolje izbor, a isto toliko ili tu negde oko/do 100e bi trebali da kostaju i ovi navedeni. 130E je dranje.
Nijedan. Za 140 evra ima da se nadje nov Phenom X6 1055T koji razbija te sve redom, a za malo više Intel i5 750 i 760. Zajebi ulaganje u staru platformu za te pare. Vredi dati možda 100 evra za Q9650 na primer ali ga sigurno svi cene 130-140 evra što je potpuna budalaština...
:: Ok drugari, uzeo bih ja i Q9650 kada bih ga nasao odnosno kada bi ga neko prodavao nego sam postavio ovakvo pitanje iz razloga sto su sva tri prakticno u istom cenovnom rangu s tim sto je samo prvi nov :: :: ::
Prodaš komandosa nekoj prženici, dodaš to što nameravaš da doplatiš za x6 amd-a i ploču i za iste pare imaš mašinu koja će da polupa bilo koji Q9xxx ko staru kantu
Drugari u vecini ste. Uspeli ste da me odgovorite od jedne mozda glupe kombinacije. Sve se vrti oko `komandosa`. Uzeo sam ga cim se pojavio dok je bio `mlad` (mali) i valjda mi prirastao za srce pa mi se tesko rastati od njega te poslednjih meseci sve nesto mudam ne bih li ga zadrzao ali izgleda da su mu dani odbrojani. Bese to dobra ploca i jos uvek je ali vreme cini svoje. Selim ga u oglase da vidimo kako ce se tu snaci.
:: Nijedan. Za 140 evra ima da se nadje nov Phenom X6 1055T koji razbija te sve redom, a za malo više Intel i5 750 i 760. Zajebi ulaganje u staru platformu za te pare. Vredi dati možda 100 evra za Q9650 na primer ali ga sigurno svi cene 130-140 evra što je potpuna budalaština.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Ok drugari, uzeo bih ja i Q9650 kada bih ga nasao odnosno kada bi ga neko prodavao nego sam postavio ovakvo pitanje iz razloga sto su sva tri prakticno u istom cenovnom rangu s tim sto je samo prvi nov :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.