Koji program da koristim ya brz i efikasan test memorije DDR2??? Zna li neko da li mogu da OC ovaj procesor i kako??? AMD-ovac sam o Intelu blage veze :)) Hvala svima pozzzz
MEMTest86 ali ne postoji program koji to radi baš brzo, i moraš pustiti bar dva kruga jer se desi da se greške ispolje tek u drugom prolazu.
:: Koji program da koristim ya brz i efikasan test memorije DDR2?? :: Zna li neko da li mogu da OC ovaj procesor i kako?? :: AMD-ovac sam o Intelu blage veze :) :: Hvala svima pozzzz
Apolutno, ako sumnjaš da ti memorija pravi probleme, onda je istestiraj temeljno a ne na brzinu. Što kaže Vaskov bar 2-3 prolaza.
:: MEMTest86 ali ne postoji program koji to radi baš brzo, i moraš pustiti bar dva kruga jer se desi da se greške ispolje tek u drugom prolazu :: :: :: :: Koji program da koristim ya brz i efikasan test memorije DDR2?? :: :: Zna li neko da li mogu da OC ovaj procesor i kako?? :: :: AMD-ovac sam o Intelu blage veze :) :: :: Hvala svima pozzzz
Na dobrim pločama sa P35 čipsetovima su navodno lako ostvarive brzine do 3.0-3.2GHz u zavisnosti od procesora i da li dižeš napon ili ne. Zbog velikog množioca (10x) FSB mu je onda oko 300MHz što podnosi svaka, pa čak i najlošija ploča pod uslovom da je napajanje procesora urađeno iole kvalitetnije.
:: i to maltene koliko `oces,klokuje se neverovatno,naravno ukoliko je dobra ploca...inace oc-uje se dizanjem magistrale,tj fsb-a.. :: ::
JEBE MENE OVO LEPO Ako neko ima vremena i ynanja oko intela pogotovu ovog procesora neka me okrene na 061/21-31-229 samo cim yvacu ja njega da ga lepo priupitam par stvari. STOP GEY populaciji :))))
...`ajd napiši prvo koja je ploča ,koja memorija i koliko ti je napajanje pa će da ti se sve lepo objasni...ako već tražiš odgovor na forumu nema cimanja jer ako je nešto napisano može i drugi da iskoristi...
...nema veze sa time... sve 2xxx teraju do 2,7 ghz na stok naponu...ja lično imam 2180 ,a pre njega sam imao 2160 i oba su se ponašala isto... do 2,7 bez problema ,a posle uz dizanje voltaže išli su do 3,2 ghz-a...i bili su naravno loši primerci...fora je da se čoveku objasni šta nezna i to je to...možda će on sutra meni da objašnjava nešto za AMD-a...stok kuler na stok voltaži daje temp od 55-65 stepeni pri othos-u tako da je i on dovoljan ,ali pocepaće mu uši...
meni na 2.66 nije hteo da radi bez dizanja napona, a kad dignem napon grejao se. ne secam se tacno koliko, ali mi nije bilo prijatno da ga drzim na tom taktu 24/7. zavisi kakav ti se komad zalomi
E pa da se i ja konacho `umesham`. Imam E2140 i kloknut je na 3Ghz sa njegovog stocka od 1.6Ghz za 24/7 na stock kuleru. Treba ti kolko-tolko kvalitetno napajanje, ja sam morao da kupim drugo, u pitanju je LC 600w. Prolazi Linx 20 kruga bez greshke.
Ne dolazim niotkuda, i neide nikuda, a evo me ovde !
svaki e21xx procesor se klokovao nenormalno...ovaj 2140,sa msi p965 cipsetom na kojoj sam ja promenio kondenzatore u napajanju procesora je isao na 3.2 ghz na box kuleru,i nije se previse grejao,a da potestim,to je tacno duplo od nominalnog kloka,ja sam bio zaprepasten...i jos nesto,kad se tako klokuje,da li zbog same brzine magistrale,ili sta vec,radio je bolesno dobro za taj niskobudzetni procesor...
Nije tacno da je BOX hladisa slab. Ja sam moj stari E4300 uz BOX hladisu sa fabrickih 1.8GHz terao mesecima na 3.2GHz.
I takodje da kazem da je to bilo na GA-965P-DS3P ploci sto znaci da za visoke taktove APSOLUTNO NIJE MORANJE imati plocu sa bar P35 chipsetom.
Da budem precizniji nije neophodno ali je pozeljno pogotovu ako nisi vican varijantisanju sa mnoziocima i voltazama.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: slab mu je box kuler, mozda do 2.5ghz. za preko ce ti vec trebati neko malo bolje hladjenj :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
sa 2140 i 2180 (nisam bas ubedjen u modele, bilo je davno) oba su isla preko 3GHz, sa nista posebnim napajanjima, plocama i sa stok kulerima secam se da je jedan isao (verovatno ovaj sporiji) na vise nego dva puta vecem taktu od nominalnog
Koliki ti je mnozilac na 2180 fabricki?? Kod mene je x6 i sve preko nece da radi bez dizanja magistrale! Stavio sam LC 600W i drugu memoriju i dalje isto pa se dvoumim izmedju ploce i procesora.....radi normalno 2-3 sata pod opterecenjem i onda se ugasi i nece da se upali!
Ja imam E2160 (1.8GHz default) na ploci iz potpisa, kao sto vidis radi na 3GHz rock stable (default napon, 333x9) na box-u. Koju plocu imas?
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Koliki ti je mnozilac na 2180 fabricki? :: Kod mene je x6 i sve preko nece da radi bez dizanja magistrale :: Stavio sam LC 600W i drugu memoriju i dalje isto pa se dvoumim izmedju ploce i procesora.....radi normalno 2-3 sata pod opterecenjem i onda se ugasi i nece da se upali!
Meni mnoyioc nece preko x6 i nije mi jasno sto??? Magistralu hoce da dize ali mnozioc jok! Koji program da koristim za ubacivanje novog biosa za gigabayte? I Koji program da koristim za citanje temperature iz wina za procesor?
Ne mozes mnozioc da dizes, samo da ga spustas. Ti bi trebao po defaultu da imas 10x200, kako ti stoji onda na 6? Mnozioc menjas na +/- na tastaturi, bar je na mojoj ploci tako...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Meni mnoyioc nece preko x6 i nije mi jasno sto?? :: Magistralu hoce da dize ali mnozioc jok :: Koji program da koristim za ubacivanje novog biosa za gigabayte :: I Koji program da koristim za citanje temperature iz wina za procesor?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.