... vec ti treba veca kolicina za iste pare (cega sam pristalica), onda je odlicna. Bolje 2 GB nje na sporijoj brzini nego 1GB bilo kakvog HYPER S.ITA na XYMHz .)
:: Ne znam zasto kolega VMARC ne voli Kingston (aludiram na HYPER), Transcend je ipak malo losiji. Ali daleko bolji od TakeMS, PQI i Half-Name modula.. :: :: ::
Daleko od toga. Prvi izbor mi je uvek STT i (ili) Kingston, pokusao sam coveku da objasnim da je u vecini slucajeva, ako sve radi na defaultu, bolja varijanta kvantitet nego kvalitet memorije.
Kingston je najbolja opcija ali kod nas ne postuju fabricke garancije... Meni se desilo da sam pojacavao komp sa jos jednom memorijom i dogovor je bio da legne jos jedan kingston istih parametara po nekoj tada ceni... Naravno, servis ne bi bio servis da mi nisu uvalili to djubre Transcend koje nikako nije radilo... Kompjuter se stalno resetovao i resetovao... Nekada u par dana jednom a bogme ponekad nije stizao ni sistem da digne do kraja a on se restartuje... Restartovo se tako nekoliko meseci dok nisam digao dreku. Kada sam ga konacno preuzeo sa servisa - sve je bilo ok. Razumem ja da neke komponente nisu podudarne ali zar bi u ovom slucaju prolazio sve krash testove koje sam nasao na netu a opet se restartuje?
Ali onda recimo kupis kingston hyperX,kol`ko imas novca,1 ili 2 gb.
Ako ne igras,sto smo ustanovili,kupi 2 gb tog transcenda,slazem se da je bolji od pqi i slicnih.
ps Kingston u verziji ddr na 400 (value) daje CL3 u odnosu na vecinu firmi koja drzi (manji i brzi) 2.5,tako da nije bas najzgodnije resenje.
@mario80bg:
Uparivanje je uvek rizik.Moras da se petljas sa dual channelima i slicnim stvarima...I ne samo to,pitanje da li ce raditi i kako.Zato se prave twin kit-ovi,tj dve potpuno iste memorije pravljene da rade u paru.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.