radio na jednoj masini i7 2600k i Gigabyte P67A UD7, ploca je odlicna za OC.
Ja koji nisam nikada klokovao Sandy a slabo i Intel sam se snasao u BIos/u bez problema, bukvalno sam oje trebalo da se podigne napon procesora malo i mnozilac i radi na 4.5Ghz bez problema.
Tako da gledaj tu UD7 ekstra je ploca ako nemas pare onda moze i UD4 i na njoj se ekstra klokuje.
Sigurno da je Maximus IV Extreme najbolja. Ja se izvinjavam sto ovako upadam. Mozda sam trebao da otvorim novu temu ali mislim da ce se ovo sto cu da pitam veoma lepo uklopiti u ovu koja je vec otvorena. Interesuje me da li je Maximus IV Extreme toliko bolja recimo od Sabertooth P67 koliko je i skuplja (skoro pa duplo)?
asus svakako , ali niko ti ne moze pomoc dok ne kazes koliko ti je budjet i8 da li ti je uopste ogranicen , ako nije onda Asus Maximus IV Extreme kao sto si vec dobio preporuku.
Realno, sve od 150-200e su dobre, zavisi samo koji dodaci i features-i su ti potrebni. Sto se OC-a tice, koliko visoko ce da ide i sa kojom voltazom ce ti mnogo vise zavisiti od chipa koji ti zapadne, nego od ploce.
Uzeh Asus P8P67 EVO - zadovoljan, ali moram da se izjadam : zdravo su me iznervirale rupice za montazu kulera, elem imam kuciste CM storm sniper i samo kuciste gde se montira ploca ima pogled na zadnju stranu maticne ploce, e SAD : morao sam da skinem maticnu - postavim kuler - pa da plocu namontiram u kuciste posto su rupice POMERENEEEE i vise ne pashe pogled na zadnju stranu maticne ploce kako treba a treba mi zbog montaze nosaca kulera...(((((((((
Izgleda sa novim intel CPU pored maticne ploce bice pozeljno menjati i kucishte .))))
Pozdrav...
heh ako lova nije problem uzmi ASUS Maximus IV Extreme
.. ali bre aman, lova ti nije problem - kupi najskuplju. Baš je savet, u tri lepe... A to što će sa SVAKOM P67 pločom, od 100 do 300 evra, da ostvari iste rezultate, +/-10% (u normalnim uslovima, vazduh/voda, ne one LN2 kombinacije), i što nikakvu razliku u radu neće osetiti, to nema veze. Kupi Maximus, iako ti ne treba, imaš para ?!?
Što se OC-a tiče, ploče su međusobno skoro identične, tako da nećeš pogrešiti ni sa jednom. Samo gledaj koliko opreme i dodataka hoćeš... i odaberi. MSI P67A-G45/Asus P8P67 kao jeftinije varijante, MSI P67A-GD65/Asus P8P67 Pro/Sabertooth kao skuplje. Naravno, ako baš hoćeš, uzmi Maximusa, ali te pare što ćeš da daš za ploču bolje daj za bolje hlađenje - više će ti značiti od OC-a nego ploča, ili za bolji monitor, neki kršteni IPS a ne buđavi TN. Kod Sandy Bridge-a, ploča baš i nije toliko bitna, dok god je P67 čipset (ako nije baš neki skrndelj, a takve se još nisu pojavile...).
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
slazem se sa mslavkom,za bilo koju od 150-200 eura plocom imaces slicne rezultate,cak sta vise i svi brendovi su podjednako dobri u tom cenovnom rangu.Asus,Msi,Gigabyte,svi su izbacili extra ploce za tu lovu nema potrebe da se razbacujes,Ja bi licno uzeo Asus,ali ni sa jednom drugom neces pogresiti.Imas u mom potpisu rezultate sa Sabertoothom i 2500k,razliku u parama iskoristi za maximalno hladjenje i imaces zverinu od kompa.
:: .. ali bre aman, lova ti nije problem - kupi najskuplju. Baš je savet, u tri lepe... A to što će sa SVAKOM P67 pločom, od 100 do 300 evra, da ostvari iste rezultate, +/-10% (u normalnim uslovima, vazduh/voda, ne one LN2 kombinacije), i što nikakvu razliku u radu neće osetiti, to nema veze. Kupi Maximus, iako ti ne treba, imaš para ?! :: :: Što se OC-a tiče, ploče su međusobno skoro identične, tako da nećeš pogrešiti ni sa jednom. Samo gledaj koliko opreme i dodataka hoćeš... i odaberi. MSI P67A-G45/Asus P8P67 kao jeftinije varijante, MSI P67A-GD65/Asus P8P67 Pro/Sabertooth kao skuplje. Naravno, ako baš hoćeš, uzmi Maximusa, ali te pare što ćeš da daš za ploču bolje daj za bolje hlađenje - više će ti značiti od OC-a nego ploča, ili za bolji monitor, neki kršteni IPS a ne buđavi TN. Kod Sandy Bridge-a, ploča baš i nije toliko bitna, dok god je P67 čipset (ako nije baš neki skrndelj, a takve se još nisu pojavile...) :: :: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: ::
Kao sto vidim iz prilozenog nema neke bitne razlike osim mozda u propratnom paketu (ponekom kablu, adapteru ili bracket-u) ali me zanima sta pruza Maximus IV Extreme da je skoro duplo skuplja od Sabertooth ili EVO a da ne govorimo o PRO varijanti?
Ploce tog ranga imaju NF200 chip bridge. Njegova svrha je u optimizaciji poboljsanja PCI-E magistrale i otvaranju PCI-E lanes tj sve ploce imaju 8x8 propusnu moc na P67 chipsetu dok se na Maximusu mozes postici 16x SLI/CF protok. Drugo podrzava 4 way SLI itd.Da ne pricamo o kvalitetu izrade (OC) i ostalim mogucnostima ove ploce..
:: Kao sto vidim iz prilozenog nema neke bitne razlike osim mozda u propratnom paketu (ponekom kablu, adapteru ili bracket-u) ali me zanima sta pruza Maximus IV Extreme da je skoro duplo skuplja od Sabertooth ili EVO a da ne govorimo o PRO varijanti :: :: ::
Izgleda mocno, nema sta da se kaze. Sve skupa (ploca, kutija propratni paket a i sam licni osecaj) me podseca na Asus Commando koju sam pre nekoliko godina pazario cim se pojavila za nekih 300 Evra. Tada sam veoma lagano izvadio te pare i dao za plocu a sada vagam da li da uzmem Sabertooth ili PRO kao ustedecu nekih 20 Evrica. Ne znam sta se to promenilo. Da li je ekonomsko-finansijska situacija ili nesto drugo. Da ne zaboravim Sky-e, ako sam te dobro razumeo ni jedna od ploca cenovnog ranga 150-200E ne omogucava 16X SLI sa dve graficke.
Za ASUS: P8P67: 1 x PCIe 2.0 x16 (single at x16) 1 x PCIe 2.0 x16 * (max. at x4 mode [Black]) *The PCIEX16_2 slot shares bandwidth with the PCIEX1_1 slot, PCIEX1_2 slot and USB3_34 connector. The PCIEX16_2 runs at x1 mode by default for system resource optimization
P8P67 PRO 2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode) 1 x PCIe 2.0 x16 * [Black] (max. at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices) *The PCIe x16_3 slot shares bandwidth with PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, USB3_34 and ESATA12. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization.(PCIe x1_2 will be disabled.)
P8P67 EVO 2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode) 1 x PCIe 2.0 x16 * [Black] (max. at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices) *The PCIe x16_3 slot shares bandwith with the PCIe x1_1 slot, PCIe x1_2 slot, ESATA3G & PESATA3G and USB3_34. The PCIe x16_3 runs at x1 mode by default for system resource optimization. (PCIe x1_2 will be disabled.)
P8P67 DELUXE 2 x PCIe 2.0 x16 (single at x16 or dual at x8/x8 mode) 1 x PCIe 2.0 x16 [Black] (at x4 mode, compatible with PCIe x1 and x4 devices)
:: Izgleda mocno, nema sta da se kaze. Sve skupa (ploca, kutija propratni paket a i sam licni osecaj) me podseca na Asus Commando koju sam pre nekoliko godina pazario cim se pojavila za nekih 300 Evra. Tada sam veoma lagano izvadio te pare i dao za plocu a sada vagam da li da uzmem Sabertooth ili PRO kao ustedecu nekih 20 Evrica. Ne znam sta se to promenilo. Da li je ekonomsko-finansijska situacija ili nesto drugo. :: Da ne zaboravim Sky-e, ako sam te dobro razumeo ni jedna od ploca cenovnog ranga 150-200E ne omogucava 16X SLI sa dve graficke :: :: ::
Cek cek, ja sam mislio da Maximus dozvoljava x8/x16/x16 samo u tri SLI/CF modu, dok je sa dual kartama x8/x8? Ili barem tako pise na sajtu, tj u uputstvu kada sam gledao.
Jesam li ziveo u zabludi?
:: Ploce tog ranga imaju NF200 chip bridge :: Njegova svrha je u optimizaciji poboljsanja PCI-E magistrale i otvaranju PCI-E lanes tj sve ploce imaju 8x8 propusnu moc na P67 chipsetu dok se na Maximusu mozes postici 16x SLI/CF protok :: Drugo podrzava 4 way SLI itd.Da ne pricamo o kvalitetu izrade (OC) i ostalim mogucnostima ove ploce. :: :: Evo jedan zanimljiv review :: :: http://www.youtube.com/watch?v=-Bg1Z2ljKX :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Kao sto vidim iz prilozenog nema neke bitne razlike osim mozda u propratnom paketu (ponekom kablu, adapteru ili bracket-u) ali me zanima sta pruza Maximus IV Extreme da je skoro duplo skuplja od Sabertooth ili EVO a da ne govorimo o PRO varijanti :: :: :: :: :: ::
:: @bomi :: Tacno tako. :: @B01 :: Teoretski po specifikacijama jeste ali u praksi i tad koristi 16x :: Stoga pogledaj ovaj grafikon :: :: http://img851.imageshack.us/img851/7189/580s.jp :: :: A ni to nije problem jer u slot moze da se ubaci bilo koja kartica,zvucna i sl i odmah ce biti 16x lane.Ne treba da bude triple SLI :: :: Štangliranje :: :: :: ::
na def drzim skoro stalno,max stabilno i lepo ohladjeno drzi na 4800 ,voltage oko 1.4, temperature core za vreme linxa ispod 80 °C.Hladjen sa H5O push pull .
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.