Pitanje je sledece ... Danas mi je CRKLA Gigabyte GA-870A-UD3 , koja je AM3 Socket ... Planiram da mozda kada izadje Bulldozer predjem na njega ... Kad li ce se pojaviti ploce sa AM3+ Socket -om ? Da li ce na nju da pase Phenom II X4 ?
za sada je sigruno na 890 gx i 890 fx barem po MSI ,mada je Buldozer specifican imace novu verziju turbo moda self OC ,alociranje resursa kada su u pitanju threadovi ,tako da je po meni najbolje ko ide na Buldozer najbolje mu je 990 FX/GX chipset i zbog veceg memorijskog protoka.
Dobar potez AMD, mnogo bolja priča neko 1155, 1156 itd ....
:: za sada je sigruno na 890 gx i 890 fx barem po MSI ,mada je Buldozer specifican imace novu verziju turbo moda self OC ,alociranje resursa kada su u pitanju threadovi ,tako da je po meni najbolje ko ide na Buldozer najbolje mu je 990 FX/GX chipset i zbog veceg memorijskog protoka.
Da dobro je za usere , sto nece morati odmah da kupuju novu plocu ,99x ce ipak imati o brzi FSB /HT u odnosu na 8xx ,turbo mod kod Buldozera ce raditi na svim jezgrima ,kod starijeg trubo moda samo na 3 jezgra itd..990 ce imati podrsku do 32 jezgra 16+16 itd.. Ima tih nekih ogranicavajucih stvari ,ali dobro je sto nece morati odmah da kupuju plocu.
:: :: Dobar potez AMD, mnogo bolja priča neko 1155, 1156 itd ... :: :: :: za sada je sigruno na 890 gx i 890 fx barem po MSI ,mada je Buldozer specifican imace novu verziju turbo moda self OC ,alociranje resursa kada su u pitanju threadovi ,tako da je po meni najbolje ko ide na Buldozer najbolje mu je 990 FX/GX chipset i zbog veceg memorijskog protoka.
Ja jesam za AMD, ali Intel besrekorno radi i nema problema kao sa AMD dekom( na SATA II kontroler kacim samo 1 HDD svim korisnicima, dok ne dodje zamena ploca sa rev. B4 jbg). Sa Intelom besprekorno radi cak i Gigabyte, toliko hvaljeni. Kad klok CPU-a dignes za 42%, a on radi stabilno (bez HT-a) na 4.5 GHz, a sa HT-om na 4.27 GHz, onda je cela prica imaginarna. Radi 24/7 zadnjih 2 meseca i nema nikakvih boljki. Instalirano sa XP-om 4 masine sa razlicitim maticnim plocama i to fercera. Sa AMDom bar jednom u toku 48 sati se explorer.exe s.ebe, a da ne pricam sa problemima sa Operom, Mozilom i FAstom na FB, SM, NDI-jem i dr. mrezama. Znaci, nije do pretrazivaca, vec do procesora( osim ploce i CPU-a sve je isto). Interesntno da sa MSI 770-C45 i Phe II 955 nema doticnog problema, a sa Gigabyte i ASUS modelima i drugim MSI plocama prave razlicite gluposti( cak i Gigabyte GA-890XA-UD3 ) koje po opisima na netu nema doticnih problema. Inace, mrzi me da pisem vise. Vise citam ,ali se jako retko javljam. Iskreno izmedju 770,790, 870,890 u radu za svaki dan nema nikakvih razlika, osim potrebe za kvalitetnijim napajanjem i to je to. Sve ostale price padaju u vodu( razlika u dodatnim kontrolerima za 99 posto kupaca nemaju potrebe bar dok ne izadje Win8 iz alpha stanja).
Nisu mi poznati ti problemi sa AMD-om zaista ,ovo explorer itd.. vise mi lici da si imao problem sa memorijom.Ja imam Asus + AMD od socketa 754 pa do sada ,nisam imao problema ,apsolutno NIKAD.Iste ces probleme da imas sa Intelom isto, ako imas losu memoriju.
:: Ja jesam za AMD, ali Intel besrekorno radi i nema problema kao sa AMD dekom( na SATA II kontroler kacim samo 1 HDD svim korisnicima, dok ne dodje zamena ploca sa rev. B4 jbg) :: Sa Intelom besprekorno radi cak i Gigabyte, toliko hvaljeni :: Kad klok CPU-a dignes za 42%, a on radi stabilno (bez HT-a) na 4.5 GHz, a sa HT-om na 4.27 GHz, onda je cela prica imaginarna. Radi 24/7 zadnjih 2 meseca i nema nikakvih boljki :: Instalirano sa XP-om 4 masine sa razlicitim maticnim plocama i to fercera :: Sa AMDom bar jednom u toku 48 sati se explorer.exe s.ebe, a da ne pricam sa problemima sa Operom, Mozilom i FAstom na FB, SM, NDI-jem i dr. mrezama. Znaci, nije do pretrazivaca, vec do procesora( osim ploce i CPU-a sve je isto) :: Interesntno da sa MSI 770-C45 i Phe II 955 nema doticnog problema, a sa Gigabyte i ASUS modelima i drugim MSI plocama prave razlicite gluposti( cak i Gigabyte GA-890XA-UD3 ) koje po opisima na netu nema doticnih problema :: Inace, mrzi me da pisem vise :: Vise citam ,ali se jako retko javljam :: Iskreno izmedju 770,790, 870,890 u radu za svaki dan nema nikakvih razlika, osim potrebe za kvalitetnijim napajanjem i to je to. Sve ostale price padaju u vodu( razlika u dodatnim kontrolerima za 99 posto kupaca nemaju potrebe bar dok ne izadje Win8 iz alpha stanja) :: :: operator :: ::
@obradmi Znaci preko 100 modula memorije svih proizvodjca imaju problem. Interesantno. Nisam znao za to. Hvala sto si me obavestio.
Salu na stranu, ovo je realni problem za vecinu korisnika koji otvore: -FB( Opera, Mozilla, Chrome nebitno) -AutoCAD( rade sa 2007,2008 ili 2010) -puste i zaustave film (VLC, GOM, BS, MVTD, Player M itd, nebitno) -puste i zaustave pesme (WinAMp, AIMP, foobar, J. River Media Center nebitno) Redovno se bar jednom u 48h `pukne` explorer.exe, a pod Intelom toga nema ni za 10-15 dana, ama ni kod jednog korisnika( redom sam pitao sve koji su uzimali opremu putem SMS-a, a da su uzimali konfiguracije, a ne komponente pojeinacno). Zato za sve korisnike, koji koriste po 5-10 aplikacija istovremeno, preporucujem Intel bez obzira na tic tak princip zamene ploca. Za one sa slabijim dzepom preporucujem samo AMD, jer daju vise za iste pare, ali ne i stabilnost preko potrebnu graficarima.
P.S nisam pricao za prepotopske masine, neophodne za rad ljudima. operator
pogresno ,ako ja i 100 drugih na ovom forumu koji imaju AMD nismo imali taj problem a ti si jedini imao ,onda to nesto govori ,Stvarno ne znam cemu ta pisanja o AMD-u iz perspektive pisanja ljudi koji su na Intelu ,a nemaju AMD platfomru u dugom nizu godina. Zadnji problem sa Intelom je bio koliko se secam chipset Sandy brdige zar ne ?
@operator: eto, sad cemo da se pobijemo :) sempron 2500@NF3, athlon 1640, athlon 5200, athlonII 245@780G... (i nekoliko intela izmedju na 865 i P35, ali nebitno za pricu). apsolutno mi nije poznat nijedan od tih bagova, a da mogu da ga vezem za hardverski problem.
Tesko da ce to da imaju to je Intelova tehnologija ,nego ti pratis Intel ,jel imao Intel strip + mirror, 0+1 u raid konfiguraciji ,znaci kombinovanje strip i mirror moda ,nesto nisam video ,AMD je to imao jos od SB700.
:: :: Voleo bi recimo kad bi na AMD pločama bio ICHxR southbridge. E to bi bile ploče :: ::
:: Pitanje je sledece .. :: Danas mi je CRKLA Gigabyte GA-870A-UD3 , koja je AM3 Socket .. :: Planiram da mozda kada izadje Bulldozer predjem na njega .. :: Kad li ce se pojaviti ploce sa AM3+ Socket -om :: Da li ce na nju da pase Phenom II X4
u mojoj firmi 4 računara sa AMD-om (1 laptop (p320) drugi laptop mobilni turion i 2 desktop računara (1kom x2 250 i 1 komada x3 425 ( sa HDDovima u mirror varijanta)) i nikada ni jedan od problema koje ti navodiš,
a bilo ih je u firmi u poslednjih 3 godine barem još 5 komada, takođe nikakvih problema.
Izgleda da ti uzrokuješ na neki način te probleme. virusi? piratske nezakrpljene verzije windowsa?
i explorer.exe mi nije pukao barem poslednjih 4 godine od kada imam svuda legalne windowse sa plaćenim kasperskim
:: @obradm :: Znaci preko 100 modula memorije svih proizvodjca imaju problem. Interesantno :: Nisam znao za to :: Hvala sto si me obavestio :: :: Salu na stranu, ovo je realni problem za vecinu korisnika koji otvore :: -FB( Opera, Mozilla, Chrome nebitno :: -AutoCAD( rade sa 2007,2008 ili 2010 :: -puste i zaustave film (VLC, GOM, BS, MVTD, Player M itd, nebitno :: -puste i zaustave pesme (WinAMp, AIMP, foobar, J. River Media Center nebitno :: Redovno se bar jednom u 48h `pukne` explorer.exe, a pod Intelom toga nema ni za 10-15 dana, ama ni kod jednog korisnika( redom sam pitao sve koji su uzimali opremu putem SMS-a, a da su uzimali konfiguracije, a ne komponente pojeinacno) :: Zato za sve korisnike, koji koriste po 5-10 aplikacija istovremeno, preporucujem Intel bez obzira na tic tak princip zamene ploca :: Za one sa slabijim dzepom preporucujem samo AMD, jer daju vise za iste pare, ali ne i stabilnost preko potrebnu graficarima :: :: P.S nisam pricao za prepotopske masine, neophodne za rad ljudima :: operator
:: piratske nezakrpljene verzije windowsa :: malo ti je nespretan izraz, `piratska nezakrpljena` verzija windowsa podrazumeva win instaliran sa originalnog ili diska iskopiranog sa originalnog, sto u svakom slucalu ne menja karakteristike instaliranog sistema. naravno, slazemo se da mora da bude uredno okrpljen najsvezijim apdejtovima, ali kapiram da operatoru ne moramo da pricamo o tome, zna taj vise nego vecina (cast izuzeTcima) na forumu
Vecina ponosnih vlasnika AM3 ploca koji su zadovoljno trljali ruke sto ce ladno moci da predju na sledecu generaciju procesora bez kupovine maticne ploce (ocigledno da u te spadam i ja) odmah mogu da im kazem da od toga (za vecinu) nece biti nista, naime proizvodjaci mat. ploca ce praviti nove AM3+ biose samo za high end ploce dok ce ovi iz nizeg i srednjeg segmenta ostavljeni da se suse. Ovo vam je info 100 % tacan, lik koji mi je to rekao je uvek `na izvoru` i dosad je uvek bio u pravu. Sta li je to AMD- u trebalo, jebem li ga...
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
Vidite kako je nas AMD dobar. Em nam je dao da u ROG ubacimo Bull em nam je dao vremena da skupimo pare.Bas su dobri :). Sto Intel nije dao da SB udje bar u Rampage III. AMD je tu dosta izgubio kesa koji je mogao biti ulozen u daljaa istrazivanja. Sta kada ne bi moglo u Crosshair 4 retko ko sa ROG ide na na druge. Samo ako se desi neko veliko razocarenje pa na EVGA. Koliko su kesa mogli tu da uzmu da ne mozemo u ROG 4 da stavimo Bulldozer. Onda je bila prica kako performanse nece biti iste ali takve price dolaze od onih koji pricaju i za najaci AMD bootleneck jedne graficke karte.
Ne moraju da se birnu gejmeri oko jacine Bulldozera bice takav da svaki Crossfire na svetu ce raditi najnormalnije. Ne kazem prosecan srpski gejmer nego nijedan srpski gejmer ne moze da oseti slabost AMD phenom procesora. X6 ide i na 2x5870 rekao sam skoro 30% GTX580 SLI ima X6 klokovane i vodeno hladjene.
Umesto da su potrcali da objasne narodu pogodnosti AMD za igrice oni su se takmicili ko ce da bolje objasni da ove ploce nece biti dobre za Bulldozer. Umalo nije ispala svadja oko toga na bench. Mozak nije mogao da prihvati da narod MOZDA NECE MORATI DA KUPUJE PONOVO ROG PLOCE. To je nas mentalitet. Mi smo bolje branili Tursku vojsku od Turaka(Janicari) a sada bolje stitimo AMD, ASUS, GIGABYTE nego zlatni clanovi njihovih sajtova, prijatelji kuce i ostalo koji daju realnije odgovore. Druge zemlje gledaju kako da svom narodu omoguce reklamacije ako treba da se nesto i sakrije samo da bolje prodju. Nasi skotovi bi zvali proizvodjaca da drukaju.
Ukoliko se jednome od 100-200 velicanstvenih u Srbiji javi mogucnost da te nagovori da ti proda nesto jer je video pogodan upgrade za sebe ti si ga ugasio stizu uvrede ali mnanje od njih. Tu su njihovi zli patuljci koji to rade bolje. I koji pooslusno kupuju sve sto im ovi kazu.
Sada ce Dexter da dodje da trazi gresku. On bi na presudi za zatvor trazio da li fali neko slovo i pricao o suknji sudije.
Re: Evi saznao danas nesto pa da podelim sa vama...
03.06.2011. 11:33
status: user broj poruka: 3519
Brate kasniš, bilo je već nekoliko tema o tome. I nema veze sa AMD-om, jer oni zvanično neće podržavati AM3+ procesore na AM3 socketu, već proizvođači to rade na svoju ruku. Za sada su ploče sa 890FX i GX čipsetom podržane od strane MSI i Asus, dok je GA krenuo sa revizijama starijih ploča: http://goo.gl/HU6Jp http://goo.gl/eIExo http://goo.gl/homVQ
:: Vecina ponosnih vlasnika AM3 ploca koji su zadovoljno trljali ruke sto ce ladno moci da predju na sledecu generaciju procesora bez kupovine maticne ploce (ocigledno da u te spadam i ja :: odmah mogu da im kazem da od toga (za vecinu) nece biti nista, naime proizvodjaci mat. ploca ce praviti nove AM3+ biose samo za high end ploce dok ce ovi iz nizeg i srednjeg segmenta ostavljeni da se suse :: Ovo vam je info 100 % tacan, lik koji mi je to rekao je uvek `na izvoru` i dosad je uvek bio u pravu :: Sta li je to AMD- u trebalo, jebem li ga.. :: :: :: :: Phenom II X4 955 BE 3,2GH :: Asus m4a88tv evo usb :: Samsung F3 Spinpoint 1T :: Mushckin 2x2 G :: Msi 6850 Cyclon :: Cooler Master 690 II Advance :: Lc power Metatron 650 :: Lg 2243S-PF :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.