Dešava mi se da komp neće da se uključi, pa moram da isključim napajanje na prekidač, izvučem naponski kabl, šteknem ga ponovo i uključim napajanje. Posle toga se komp uključi bez problema. Ovo se dešava s vremena na vreme i jedino kada uključim četvrto jezgro. Kada je ono isključeno, nebitno ne koliko je klokovan procesor, problema sa uključivanjem nema. CPU trenutno radi na 3,2GHz na 1,4V. Ne znam tačno koliko dugo radi na toj frrekvenciji i naponu (2-3 nedelje), ali tek do pre neki dan nije bilo problema sa uključivanjem. Da li to 4. jezgro pravi problem, tj. da li treba još da mu povećam napon? Samo još da napomenem da memorija radi na 1066MHZ sa 5-5-5-15 latencijama pri 2,2V. BIOS na ploči je poslednji - F7B.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
:: ali očigledno neraspoloženo za OC. Moraću izgleda da se vratim na tri i da malo svirnem CPU na 3,5-3,6GHz, dok ne pređem na Budložera ili nešto drugo :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Kako mislis nece da startuje? Ako ne vrti kulere tj nereaguje na dugme start, onda nema nikakve veze sa otkljucanim jezgrom, klokom i bilo kakvim podesavanjima u biosu, vec je problem u napajanju ili mat. ploci.
I meni je čudno što se taj problem ispoljava samo kad otključam 4. jezgro. Međutim, kad njega isključim, nikakvih problema nema i ni jednom mi se nije desilo da komp neće da se uključi. Zato i pitam šta može da bude uzrok ovome. Sve su mi komponente pod grancijom, tako da mogu da nosim na reklamaciju ako bude potrebe.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
Pa ne verujem da će ti uvažiti reklamaciju zato što ne možeš da koristiš zaključano jezgro.
:: I meni je čudno što se taj problem ispoljava samo kad otključam 4. jezgro. Međutim, kad njega isključim, nikakvih problema nema i ni jednom mi se nije desilo da komp neće da se uključi. Zato i pitam šta može da bude uzrok ovome. Sve su mi komponente pod grancijom, tako da mogu da nosim na reklamaciju ako bude potrebe :: :: :: Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
osim samog procesora. kupio si X3 720 i oni ti garantuju za ta 3 jezgra cetvrto je lutrija.... to je samo AMD-ova dobra volja sto moze da se otkljucava
Kad iscupas kabal tj napajanje ispraznis elektrolite iz kondezatora i to ti omogucava da plocu tj sistem ponovo startujes. Napajanje sa ovim nema veze jer ce 650w da tera sasvim normalno tu tvoju konfu zajedno sa 6950 koju si metnuo skoro. Drzi CPU na fabrickim podesavanjima bez otkljucavanja jer prilikom otkljucanog jezgra zapucavas plocu ,ume Gigabyte malo da brlja pa da pokazuje takve anomalije prilikom rada.
Tebi procesor definitivno nije raspoliziv za to 4-to jezgro koje je vec fabricki najverovatnije skartirano (poluispravno). Frekvencije dizi slobodno sa 3 jezgra,dokle god ti je CPU stabilan tj dokle mu treba napona za stabilan rad tj maksimalnu frekvenciju! Skupljaj parice pa uzmi X6 (Imas mogucnosti za to,imamo istu plocu)
Vec vidim pricu o Bulldozeru i zasto bi kupovao X6 kada ce sada da izadju novi, itd. I sam se razmisljam kako bi mi radio X6 1100T, na CH4F kazu je kombinacija luda.
Doduse jedina je mana sto je AMD preslab za Chinese High End GPU tipa 6900 serija, GTX5xx ali nema veze mozemo da kupiomo zato 3 neke od 150e graficke da vidimo kojih ima najvise u prodavnicama i koje se slabo prodaju te su najbolje.
- -Sada ozbiljno o X6 i ja razmisljam ali ne pre onog dana kada pouzdano budem video rad Bulldozera na AM3 plocama. - - Ali ne bi me iznenadilo da se jos neka verzijas X6 pojavi sada.
OOOOOOO Zasto ste SVIIII COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII. pored Corsair-EVGA tako jadniiii... Zasto samo Srbi nevideeeee, misle da sa Kinom imaju High END, la la la Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End.
Wlado, ovde i nisi toliko nebulozan sa logikom ali...
Ko zna koja ce cena da bude tog buldozera? Mozda bude npr 250e a x6 ce biti oko 12-13k jer je logicno da se pojavom novih obore cene starih, a ko zna kolike ces preformanse dobiti u odnosu na Buldozer sigurno ne 150 % koliko ces platiti...
am3 je poslednja platforma za sad i nista mu ne bi falilo kad bi meto neki x6, pa to sve lepo moze na gomilu da proda za godinu dana ako zeli i doplati nesto malo za buldozera kojem ce tad naravno pasti cena...
+ ko zna kad ce da izadje i da li ce da valja , stalno odlazu tako da jos uvek nije losa kupovina ni 955 x4, kao ni x6 1055...
Naravno da ce nova platforma biti bolja ali koliko i po kojoj ceni , kad se uzme sve u obrzir?
:: Vec vidim pricu o Bulldozeru i zasto bi kupovao X6 kada ce sada da izadju novi, itd :: I sam se razmisljam kako bi mi radio X6 1100T, na CH4F kazu je kombinacija luda. :: :: Doduse jedina je mana sto je AMD preslab za Chinese High End GPU tipa 6900 serija, GTX5xx ali nema veze mozemo da kupiomo zato 3 neke od 150e graficke da vidimo kojih ima najvise u prodavnicama i koje se slabo prodaju te su najbolje. :: :: - -Sada ozbiljno o X6 i ja razmisljam ali ne pre onog dana kada pouzdano budem video rad Bulldozera na AM3 plocama. - :: Ali ne bi me iznenadilo da se jos neka verzijas X6 pojavi sada. :: :: :: :: :: OOOOOOO Zasto ste SVIII :: COOLERMASTER, SAPHIRE, MSIII :: pored Corsair-EVGA tako jadniiii.. :: Zasto samo Srbi nevideeeee, :: misle da sa Kinom imaju High END, la la l :: Kina, Taiwan alea, aleeee...Serbian High End :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.