zalman cnps 7000b cu! Interesuju me sve vrline i mane,da li je za soket A(462),da li se tesko ugradjuje,zasto je tako skup(44 evra)dobro bakarni je ali,jel stvarno skida 10 stepeni sa procesora ili oni koji ga puno hvale,puno i kenjaju.
Mislim da je 44e preskupo.To je srednja klasa Zalmana,nebi trebalo da kosta vise 25-30e max(cak i kod nas). A to dali stvarno dobro hladi?Mislim da uopste ne treba da sumnjas u to,o Zalmanu sam citao samo pohvale. Jedini problem kod vecine Zalmana je to sto su glomazni i nemogu da se uglave na sve ploce,ali koliko znam oni prave iste modele za razlicite sokete,tako da sigurno postoji za A.
7000B Cu jeste 3340 dinara, i ako mislite da je na njemu neka velika marza varate se, jednostavno zalman je skup, a opet, imas jeftiniju AlCu varijantu i ona kosta 2.720din, i bez problema se kaci na sve maticne ploce, u krajnjem slucaju, ugradice ga nas serviser, ugradnja se ne placa
ljudi! pa necu da se cenkam za 600 din. ako ce mi na leto skidati temperaturu koja je sad 60 C otvoreno kuciste,jedino me interesuje kakav bre serviser,pa ja sam pusac(mislim cigarete)svakih dva tri meseca skidam kuler imoram sam da cistim naslage od prasine i nikotina i ne pada mi napamet da nosim u servis da mi oni ciste kuler.Nije valda tako tesko kacenje i skidanje.Da li stvarno super hladi jer probao sam sve i svasta jedino nisam Zalmana.
:: 7000B Cu jeste 3340 dinara, i ako mislite da je na njemu neka velika marza varate se, jednostavno zalman je skup..
Pa ti stvarno mislis da smo mi budale. Tamo odakle ja nabavljam neke komponente (USA) kosta 35$ ili ti 2165din i to 7700cu koji je kod vas 3870din. Toliko o tome kolika je marza. Aj da bacim racunicu. Kupim ga u americi i platim i carinu i PDV i to ispada. 2165+20%+18%=3065 Sto se svodi na to da je opet jeftinije za 805. Uzimajuci cu u obzir da vi ne placate kao ja dva 2*carina i 2*PDV i marzu prodavca, mogu da zakljucim da ste, kao i sve firme ovde, VELIKI LOPOVI. Pa vi imate zaradu kao da valjate drogu majku mu. Sad idi lepo pokri se usima i cuti.
recimo ako se kupi neka pristojna plocha 754 npr Asus K8N4-E cena je oko 60 eura, a ima i jeftinijih....(dakle nForce4 bridge itd....) i sempron box procesor na 3000+ oko 40 eura...
to izadje oko 100 eura....
u toj kombinaciji, ako temperatura u sobi nije na tropskom nivou, i/ili kucishte nije neko ultra zatvoreno imaces maximum temperaturu do 50 stepeni pri korisnosti 100% procesora...
da prodash tvoju plochu i procesor mozesh da dobijesh u zavisnosti koliko vrede, ali opet teshko ispod 50 eura... imash novo za iste pare za koje hocesh da kupish cooler da bi oborio temperaturu...
eventualno moze da se nadje i Athlon 754 polovan, sto bi dodatno rashladilo odnose u kucishtu (koristenje Cool & Quiet osobine)
takodje - semproni 754 su uglavnom 64-bitni (obratish paznju pri kupovini) kao i athloni 754 sto je dodatna prednost - cist bonus....
Ja sam trazio fan za raptora koji mi je do pre 3 meseca hladio durona na 1.6 GHz od 52-63 c jer je poceo da crkava. I tako ja trazim a cene fanova od 300-500 dinara i onda u imtelu nadjem ceo kuler mislim da se zove tr2 m3 koga je potpisao termal take za 500 din.. Kada sam ga postavio kuler zapanjio sam se drzi procesor na 28-38c. Zato mislim da je to sve skupo
trebao bi da se pokrijes ti, posto carina i porez nisu jedini troskovi koje jedna firma ima prilikom uvoza neke robe, ali ok, ako mislis da znas bolje, samo ti misli... Marko HGspot
:: :: 7000B Cu jeste 3340 dinara, i ako mislite da je na njemu neka velika marza varate se, jednostavno zalman je skup.. :: :: Pa ti stvarno mislis da smo mi budale. Tamo odakle ja nabavljam neke komponente (USA) kosta 35$ ili ti 2165din i to 7700cu koji je kod vas 3870din. Toliko o tome kolika je marza :: Aj da bacim racunicu :: Kupim ga u americi i platim i carinu i PDV i to ispada :: 2165+20%+18%=306 :: Sto se svodi na to da je opet jeftinije za 805 :: Uzimajuci cu u obzir da vi ne placate kao ja dva 2*carina i 2*PDV i marzu prodavca, mogu da zakljucim da ste, kao i sve firme ovde, VELIKI LOPOVI :: Pa vi imate zaradu kao da valjate drogu majku mu :: Sad idi lepo pokri se usima i cuti.
:: trebao bi da se pokrijes ti, posto carina i porez nisu jedini troskovi koje jedna firma ima prilikom uvoza neke robe, ali ok, ako mislis da znas bolje, samo ti misli.. :: Marko HGspo
Da li si budala ili se samo pravis. A STA TO VI OVDE PLACATE STO NE PLACAJU ONI U USA? Da nije mozda skuplji poslovni prostor, mozda vece plate dajete radnicima? Rekao sam da je jeftinije da kupim u USA i platim duplu carinu i porez, nisam pricao koliko je ovde jeftiniji poslovni prostor, nisam pricao koliko su ovde manje plate i doprinosi. To sto ja znam o firmama tebe ne interesuje, sve dok znam vise od tebe. Igrom slucaja bas u ponedeljak pocinje da mi radi frizerski salon. Prijatelj mi je uvoznik za Lisap preparate za kosu, tako da znam kako to ide. Drugi prijatelj mi je uvoznik za Aqua Medic opremu za akvaristiku i mogu ti reci da dobijam sve mnoooogo jeftinije nego sto je u maloprodajama. Toliko o tome da neznam. A ti sto radis za 300e i nemas mozak da razmisljas o tome sto pricas nego ponavljas kao papagaj ono sto su ti oni rekli, ja ti za to nisam kriv. Ili si bezobrazan ili glup, trece nema.
ako kupujes ZalmanCNPS 7000b cu, za socket 462 obrati paznju koju maticnu plocu podrzava, da se nezeznes ko ja, pa kupis kuler i na kraju utvrdis da ne podrzava tvoju plocu. A evo ti i link da proveris
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.