... i koliko treba da doplatis da predjes na Q9400? Po meni je znacajan prelaz na recimo Q9550/Q9650, da bi procesor bio znacajno bolji (ili za extreme varijante). Ali ovo nosi i vece doplate.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ja sam za moj slucaj zakljucio da mi se najmanje isplati dodavati u procesor (da bi se dobilo znacajno poboljsanje). Procena mi je da Q9550 i Q9650 uz QX9 seriju donosi znacajna unapredjenja - 4 jezgra, 12MB cache, uz frekvencije ~3GHz).
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
q9400 ce samleti e8xxx seriju klok za klok, ali samo u ozbiljnijim aplikacijama (rendering, video obrada itd), u igrama neces videti razliku (verovatno ce se videti samo u onim igrama koje koriste svih 4 jezgra).....
Sva zavisi od primene i recimo klokerskih sposobnosti korisnika.
Pozdrav.
pa valjda ide do 4ghz uz neku mnogo dobru plocu, jer mu je mnozioc samo 8, sto znaci da ti treba ploca koja ide bar na 500 mhz, znaci samo najbolje. :: kako se overklukuje q9400? :: :: ::
u testu koji sam naveo, E8600 su digli na 4.6GHz, a Q9400 na 3.8GHz, a ploca je bila: Asus P5K- E wi-fi ap (LGA 775, Intel P35, ddr2)
sto ce reci i nije bas vrh vrhova ploca.
Pozdrav.
Koliki je dobitak bio prilikom prelaza (jesu oba cetvoro-jezgarna, ali je ipak Q9 vrhunska klasa)?
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
@strela75 U performansama samim ne nesto preterano, isti takt, ali razlicit proizvodni proces i samim tim manje temp. Razlika izmedju Q6600 i Q9400 je 10c.
@lik7777 Nije, morao sam podici na 1.3v, ali u kucistu imam jos 2 120mm Scythe Slipstream (1200rpm) Termalna pasta je OCZ Freeze... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.