Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Laptop Lenovo R400, nece da se ukljuci???
STRANA 1 OD 1
cerovac1 Laptop Lenovo R400, nece da se ukljuci??? 01.04.2011. 08:45 T35008

status: user
broj poruka: 7
Laptop Lenovo ThinkPad R400.
Pritiskom na taster za paljenje,zasvetle sve lampice,krene kuler,odradi DVD,ali na ekranu nema nista.Posle sekundu-dve ostanu lampice za napajanje,bateriju i (Z-nisam siguran sta signalizira) i ostane tako.Naizgled deluje da je upaljen,kuler se pali i gasi u razmaku na par minuta(temperatura procesora regularna) ali na ekranu nista.Lampica za hard ne svetli.Gasi se pritiskom na taster za paljenje-oko sekundu.
Proverio sam sve sve spoljne elemente:hard ispravan,memorije ispravne 2x1Gb,otkacio wireles,povezivao eksterni monitor-opet isto,probao drugo napajanje,probao bez baterije…
Ostalo je ploca ili processor.Nosio kod dva servisera plocu-po njihovom misljenju ploca je OK,predloziili da probam drugi procesor.Posto nisam uspeo da nadjem na pozajmicu-probu spreman sam da kupim procesor ali bih molio za misljenje: Kako da sam siguran da je procesor-odnosno da li ovaj moj opis situacije navodi na to???
Ploca je Intel 42W7971,a procesor Intel mobile dual core P8400/3M/2.26/1066.
Molim sve iskusne za misljenje???
Boban
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Modena moguce 01.04.2011. 10:09 #310574

broj poruka: 497
da ti je otisla graficka,imao sam slican problem na R40

Biostar TF560 A2+
Amd 5000+ be 3150mhz & CM Hyper 212
Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz
WD 3200AAKS
ATI 3870 TOP 512mb DDR4
LG W2243S-PF
Chieftec gps 400w
Logitech X-230 2.1
Audigy LS sb 0310

codeus ... 01.04.2011. 10:37 #310580

broj poruka: 4054

netrazi cpu .. da je neispravan lap se nebi upalio .. ni pod silom ..

ovi u servisu `misle` .. koji papani ..

ploca je u ? ..

dali pisti kad poskidas svu memoriju ?
cerovac1 Nisam probao 01.04.2011. 11:10 #310592

Nisam probao bez memorije-probacu danas kad dodjem kuci-15h
Hvala
pcservismi čipset 01.04.2011. 12:09 #310600

broj poruka: 6
Ne bih da te plašim, ali može da bude čipset na ploči.

cerovac1 Opet ja.... 01.04.2011. 12:26 #310604

Jos jedan detalj sam sam ispustio,mislim da je bitan.
Laptop ne radi vec dve nedelje ali tokom silnih pokusaja pre 5-6 dana uspeo sam dva puta da uletim u bios i to kod pokusaja paljenja pritiskanjem DEL(inace za njega je ulaz u bios F1).Oba puta prvo se pojavio logo ThinkPad,primetio sam da je ostala upaljena lampica za Bluetooth, da mi daje poruku da idem na Think Vantage (plavo dugme) sto sam i uradio,uleteo je u bios,trazio podesavanje vremena i datuma,i to odradio,zapamtio, krenuo je kao normalni start-logo Windows i crtica levi gornji ugao treperi(bio sam siguran da ce se podici) i odjednom kraj-crni ekran.Ponavljam da se to dogodilo dva puta i nikad vise a probao sam jos hiljadu puta.Dok sam imao bios na ekranu radile su mi komande za osvetljenje,jacinu tona,zvucnici.I dan danas mi je zao sto ga nisam ostavio u biosu doveo nekog dobrog majstora koji bi ga mozda oziveo.Al’ jbg. bilo je 2h po ponoci.Inace prosetao sam oba puta kroz bios ,sva podesavanja su bila OK-bar mislim,koliko se ja razumem.Ali pomoglo mi je to da sam siguran da je monitor OK,i da nastavim da pokusavam.Da nije toga bilo sigurno bi vec odustao.Lampicu za Bluetooth vise nikad nisam video upaljenu,cak ni pri pokusaju startovanja.Cesto se u pokusajima upali lampica za wireless i to kad je ugasen.
Postao mi je nocna mora svako slobodno vreme nesto pokusavam.
Imam Acer star 5 godina,radi mi super,imam kucni PC,ali ovo me toliko zagolicalo-ne planiram da odustanem.
HVALA

ramzesIII re 01.04.2011. 14:09 #310621

broj poruka: 1017
Ovde na berzi sam naisao na jedan post.

Ne verujem da mogu da nadjem direktan link, ali sam nasao nesto sto tebi moze da pomogne ili bar da te usmeri u trazenju kvara :)

U svakom slucaju da ne duzim precesljaj ovu stranicu

http://www.laptoprepair101.com/

cerovac1 Za codeusa 01.04.2011. 15:30 #310644

Skinuo sam memorije,ne pisti.Pali se i gasi isto kao i sa memorijama(2x1Gb).Skidao i stavljao hard,DVD-sve kombinacije-isto se ponasa kao i pre-ne pisti...
cerovac1 hvala ramzesIII 01.04.2011. 15:35 #310647

Vec sam na stranici i mucim muku sa engleskim al ide mi.
Hvala.
darkoman RE:Laptop Lenovo R400, nece da se ukljuci??? 01.04.2011. 15:54 #310654

broj poruka: 103

Znaci ako ti racunar ne daje nikakve zvucne signale,a nece da da sliku na monitoru sa sigurnoscu mogu da ti kazem da ti je na ploci POKVAREN CIPSET,graficka nije sigurno.
Da je graficka, lampica za hard disk bi treperila tj.hard disk bi odradio podizanje sistema,nemoj kupovati novi procesor jer procesor nije sigurno,procesor u svakom sistemu je najzštićenija komponenta.
cerovac1 cipset 01.04.2011. 19:18 #310713

Darkoman je,izgleda,u pravu,ako je cipset ono veliko integrisano kolo-crne boje-kvadratnog oblika-nema hladnjak i zalemljeno je direktno na plocu-pise na njemu krupno Intel i jos nesto sto ne mogu da procitam bez rasturanja GREJE se bas mnogo-jedva izdrzim 15-ak sekundi da drzim prst na jednom njegovom uglu ili je to mozda normalna temperatura????
Polako gubim nadu da ce ovaj moj lepotan oziveti...
Koliko citam ako je to to, zamena cipseta je veoma zeznuta a i nema gde da se nadje...
Ako neko zna kako stoji situacija sa temperaturama cipseta neka mi kaze da sam siguran i da lagano i dostojanstveno odustanem.
Hvala.
Boban

cerovac1 xx82801IEM 01.04.2011. 19:44 #310724

Uspeo sam da procitam, bez da opet radi odvrtka:xx82801IEM,na pocetku je valjda AF jer sam nasao na netu:http://www.os-trade.com/album/ic_intel/nEO_IMG_AF82801IEM%20SLB8P.jpg
To je to-greje se kao ludo,vidim ima servisa koji to menjaju-koliko je isplatljivo...???
http://www.f-com.co.rs/servisploca.html
Umoran sam,sutra cu ih zvati.
HVALA

darkoman POPRAVKA!!!! 01.04.2011. 20:39 #310734

Ajde ti mene lepo nazovi pa da se dogovorimo da ti to popravim,telefon je 0600874654
darkoman POPRAVKA!!!! 01.04.2011. 20:40 #310735

Ajde ti mene lepo nazovi pa da se dogovorimo da ti to popravim,telefon je 0600874654
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs