Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koji kuler za amd athlon 3800+ ?
STRANA 1 OD 1
prsic Koji kuler za amd athlon 3800+ ? 05.03.2007. 02:02 T3496

status: user
broj poruka: 128
Uskoro kupujem ovaj procesor pa bih fabricki kuler koji dolazi uz njega zelo da zamenim drugim koji bi bio znatno tisi ali hladjenje da bude slicno ili cak bolje.Zelo bih da mi preporucite za koji da se opredeli jer ne bih previse para da bacam za kuler?!
Hvala na bilo kakvom savetu!

Nije sramota ne znati,sramota je ne znati a ne pitati
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Hajduk Zalman 05.03.2007. 02:33 #13449

broj poruka: 114

Hajduk
Zavisi koliko para bi dao za njega da sam ja na tvom mestu odluci bih se za nekog zalmana ali oni su oko 40-50 evra

DaSickSyst SVAKA PREPORUKA!!! 05.03.2007. 04:27 #13452

broj poruka: 2909

CoolerMaster Hyper TX,

Dosta je veliki,odlicno hladi,izuzetno je tih i kostao me samo 23e.
Temperatura overklokovanog procesora(e6600@3.3GHz) nije presla 43C i to za vreme visecasovnog renderinga kada je konstantno 100% iskoriscenost procesora.A u normalnom radu(2.4GHz) oko 25-30C(sa intel soketom je bilo oko 35-40C)
Ima varijante za Intel i AMD sokete ako se odlucis da kupis naglasi da je za AMDa.

Ima ga ovde:

http://www.desk.co.yu/Orders/Katalog.aspx?a=a&kat=Potrošni%20materijal%20i%20rezervni%20delovi&f=*&tip=*

Bilo ga je i kod Pakoma...misliim za 20e

DaSickSystem

DaSickSyst BRAVO! 05.03.2007. 04:42 #13453

broj poruka: 2909

:: Nije sramota ne znati,sramota je ne znati a ne pitati
mrlja hm... 05.03.2007. 07:36 #13454

broj poruka: 299
probaj najpre fabricki sa ukljuchenim cool & quite .. i Q fan 2...
AMD box cooleri su znatno tishi od intelovih, gotovo da se ne cuju...
tek nakon sto probash fabrichki razmishljaj o kupovini drugog coolera...

i ...
ne razumem zasto bi neko ko je kupio m2v plochu, oko 70 eura (to mu bilo najbolje u okviru budzeta, a VIA chipset nije najsrecnije reshenje), kupovao posebno cooler koji koshta 1/3 do 2/3 vrednosti njegove ploche...
sto u tom sluchaju nije kupio za tu razliku mnogo bolju plochu, recimo m2n-e???

prsic Re: hm... 06.03.2007. 00:48 #13496

broj poruka: 128
:: i ..
:: ne razumem zasto bi neko ko je kupio m2v plochu, oko 70 eura (to mu bilo najbolje u okviru budzeta, a VIA chipset nije najsrecnije reshenje), kupovao posebno cooler koji koshta 1/3 do 2/3 vrednosti njegove ploche..
:: sto u tom sluchaju nije kupio za tu razliku mnogo bolju plochu, recimo m2n-e??
::
Izgleda da se nisam dovoljno informisao jer ljudi oko mene su mi govorili da je to pravi izbor za novac koji sam imao [70e za plocu].Ostale su mi jos dve stvari da pazarim a to su ram i procesor,kuler bi dosao kasnije kada bi dosle i pare.Na sestrinom racunaru se nalazi amd semprona na 2800+ i taj kuler je veoma glasan pa prepodstavljam i da ce na athlon-ovom 3800+ biti ista stvar.Sada se cisto informisem za kuler da bih znao kolko para da spremim.DaSickSyst mi je dao jako dobar izbor i mislim da to nije puno para i da je kuler kvalitetan.Hvala na odgovorima!

Nije sramota ne znati,sramota je ne znati a ne pitati
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs