Drugari potrebna mi je pomoc dakle... imam procesor Intel Celeron 2.40GHz Code Name Northwood 128 Core Stepping D1 Technology 0.13 um Multiplier x 24,0 Bus Speed 100 MHz L1 Data Cache 8 KB, 4-Way, 64 byte lines, sectored L1 Code Cache 12 KB-uOps, 8-Way set associative L2 Cache 128 KB, 2-Way, 64 byte lines Socket Socket 478(FC-PGA2) Socket Supported Max. Clock 3,73 GHz (i ovo sam nasao)
e sad imam pitanje dal je moguce da ga klokujem i da radi normalno bez problema ako treba jos neka konfiguracija kompa mogu da ostavim tipa ploca ili napajanje
evo da ne odugovlacim da nebih ostavljao 10 postova BZV.. ploca je ASUS P4BGL-MX a napajanje je FRONTIER 400W memorija je 2GB nova je i ima 100god garancije (ovo nije bitno ali se hvalim :D)
dakle dali mogu da ga klokujem i do koliko bez problema i da mi nerikne procesor... i kako da ga klokujem hvala :)
Nađi na oglasima bilo koji punokrvni pentium 4 Northwood na bilo kojoj brzini (imaš ih za 10-ak €) i zameni tu nakazu od celerona. Razlika će biti ogromna, a tog celerona da nasviraš na 50Ghz radiće isto ko i sad-nikako.
:: Nađi na oglasima bilo koji punokrvni pentium 4 Northwood na bilo kojoj brzini (imaš ih za 10-ak €) i zameni tu nakazu od celerona. Razlika će biti ogromna, a tog celerona da nasviraš na 50Ghz radiće isto ko i sad-nikako :: :: ::
meni je iskreno ploca sranje... mada trenutno me interesuje samo klok jer je u planu kupovina nove masine... za nekih mesec dva skupljam soma evra za nesto ozbiljno nego samo malo da podignem snagu ovome... meni ovde radi WIN 7 opusteno trenutno me zanima samo povecanje snage....
Ako samo hoćeš da se igraš klokovanjem digni mu malo magistralu pa dokle stigne. Voltažu slobodno možeš da podigneš i do 0,5V više od nominalne, neće crći, ne brini (a i da crkne imam da ti dam isti na poklon)
Kao prvo, ta ploca je krs za overklok, a i napajanje takodje, tako da bolje nadji na oglasima neki punokrvni Northwood (FSB 800, HT, 512Kb L2 Cache) i vozi. Inace, imao sam dobru kombinaciju za overklok (ASUS P4P800-E DeLuxe + Celeron D 2.4, koji je radio na 3.6GHz, stabilno kao planina), pa da si se javio ranije da ti prodam... .)
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Drugari potrebna mi je pomoc dakle... imam procesor Intel Celeron 2.40GH :: Code Name Northwood 12 :: Core Stepping D :: Technology 0.13 u :: Multiplier x 24, :: Bus Speed 100 MH :: L1 Data Cache 8 KB, 4-Way, 64 byte lines, sectore :: L1 Code Cache 12 KB-uOps, 8-Way set associativ :: L2 Cache 128 KB, 2-Way, 64 byte line :: Socket Socket 478(FC-PGA2 :: Socket Supported Max. Clock 3,73 GHz (i ovo sam nasao :: :: e sad imam pitanje dal je moguce da ga klokujem i da radi normalno bez problema ako treba jos neka konfiguracija kompa mogu da ostavim tipa ploca ili napajanj :: :: evo da ne odugovlacim da nebih ostavljao 10 postova BZV. :: ploca je ASUS P4BGL-MX :: a napajanje je FRONTIER 400 :: memorija je 2GB nova je i ima 100god garancije (ovo nije bitno ali se hvalim :D :: :: dakle dali mogu da ga klokujem i do koliko bez problema i da mi nerikne procesor... i kako da ga klokujem hvala :)
Celeron D 2.4 je sa Prescot jezgrom. To ide na 80 celzijusa na 2.4GHz. Na 3.6GHz mora da je gazio stotku (100 celzijusa). Stotka na CPU se može videti samo sa Prescot jezgrom.
tesko riknjavaju ti procesori. ako preteras sa klokom, najverovatnije ce da ti se restartuje komp, izlecu blu skrinovi itd. kad spustis klok sve se normalizuje ponovo. a i ako ga sprzis, takav proc je extremno jeftin u oglasima, nije neka steta. tip: juri pentium 4M (northwood), ima da ti legne na plocu ko dupe na noshu :) ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.