Kolega kuci ima ovu plocu, ima prikljucena dva HDD-a i stavio je treci na prikljucak gde pise SATA RAID, ali mu se ovaj HDD ne vidi nigde. Jbg pricam napamet, ja sam mu rekao da treba da moze da radi, pa sad proveravam i sa vama. Hvala na pomoci.
Mislim da je to stara ploča i da ne vidi disk koji je SATA2. Pogledaj da li je nacrtano na samom disku, a ako nema tu onda na sajtu proizvođača. trebalo bi kratko spojiti džamperom određene pinove na disku da bi ovaj radio u SATA1 modu.
Pozdrav!
Vlada
:: Kolega kuci ima ovu plocu, ima prikljucena dva HDD-a i stavio je treci na prikljucak gde pise SATA RAID, ali mu se ovaj HDD ne vidi nigde. Jbg pricam napamet, ja sam mu rekao da treba da moze da radi, pa sad proveravam i sa vama. Hvala na pomoci.
nema veze sto je sata2 on ce da radi kao sata1. kazao sam da sam imao tu plocu i WD blue AAKS koji je sata2 ali je radio bez frke. verovatno nije nesto dobro namestio u biosu ili je do fizickog kvara/greske
Ne možeš da znaš koji disk on priključuje, sem ako mu nisi ti kolega.
Pozdrav!
Vlada
:: nema veze sto je sata2 on ce da radi kao sata1. kazao sam da sam imao tu plocu i WD blue AAKS koji je sata2 ali je radio bez frke. verovatno nije nesto dobro namestio u biosu ili je do fizickog kvara/gresk :: :: :: ::
Hitači jedino hoće da zavitlava kada se nabaci na sata1 ploču. Sa WD i Samsungom nisam imao problem. Skoro sam stavio na neku 478 pcchips šper ploču wd green od 1Tb i fercera bez problema
od kojih su 2 na Promise kontroleru. Možda postoje neka podešavanja u samom kontrolerum možda u samom BIOS-u - na žalost, nisam imao ovu ploču, tako da ne mogu da pričam sa pouzdanošću, već samo da dajem savete i iznosim zapažanja.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.