-zbog problema pri instalaciji sistema (nije radila dobro sa klokom 133 vec samo sa 100) kada sam zavrsio KOMPLETNU instalaciju i sa zvanicnog sajta skinuo poslednji @Bios kao i sam fajl poslednjeg biosa, momentalno pri ucitavanju fajla mashina se gasi i posle toga MUK, to jest, sve se vrti al` nista ne radi. Ploca nema mogucnost vadjenja biosa(osim nekim svemirskim odlemljivanjem) znam da moze da se radi reprogramiranje uz pomoc reprogramatora(!) ali sve jedno moram da pitam za iskustva i pomoc. Znate li nekoga ili da bacam u djubre? Ovu akciju sam do sada izvodio 2000 puta i kada je trebalo i kada nije i eto konacno mi se desio nemili dogadjaj.....Hvala unapred!
na saucescu...jbga, a volim bre gigabajt, volim, nikada me nije izneverio, osim u pocetnim 775sli modelima i to, ustvari, jedan model samo ne mogu da se setim koj.....
A da probas sa obicnom PCI video karticom (pozajmi od nekoga ako je nemas) i fleshovanjem iz dos-a sa butabilne diskete, za Asus-a imas onaj Afudos a za Gigabajta ces morati da potrazis na njihovom sajtu. Mozes na drugoj masini da napravis i Autoexec.bat sa komandom za automatsko fleshovanje i tada ti ni PCI video kartica nije potrebna). Ja sam nekada davno tako radio pa se vise i ne secam svih detalja, probaj da potrazis na NET-u tacan postupak. Nisi je ubio samo si joj zabrljao bios, e sad dal ces to znati sam (besplatno) ili ces potraziti uslugu nekog servisa to je sad vec druga stvar.
clear cmos, nista. Imam grafiku koja ide na PCI samo jos da vidim da li imam neki flopi citac.....Palo mi je na pamet i radih to nekada davno na taj nacin...na Asus-ima narocito jelte ali sa Giga, nisam pa mozda i nije lose probati.....Samo da malo procesljam postupak.....Hvala!
Ama nemoj da se bavis nemogucim misijama. Taj postupak ima smisla
28.03.2011. 11:11
status: user broj poruka: 10998
samo u slucaju da je graf. karta (AGP ili PCIe) flesovana kako ne treba pa ova druga karta privremeno odradi posao. Kod tebe se radi o otkazivanju CELE maticne ploce, kompletnog BIOS-a (`mozga` ploce, koji kontrolise sve, pa i PCI magistralu). Ploca dakle, nije u stanju da `vidi` ni CPU ni RAM ni graf. kartu...
fles programatorom,al to kosta 10-tak evrica...verovatno si pogresio reviziju ploce,ili tako nesto...ne znam isplatili se davati 10 evrica za popravku tog dinosaurusa
Nazalost tortosmaz je 100% u pravu i ne mozes tu nista uraditi, sem da programiras ponovo eprom, a to ne mozes uraditi sa flopijem i sl, jer je ploca mrtva.
Giga sajta(beta verzija) i to je moja jedina greska. Servisom i administracijom se bavim vec 8 godina...i eto sada sam okinuo. Znam sta mi je raditi i znam za kostanje eproma ali sam eto hteo neke vanserijske odgovore i iskustva na kojima sam vam svima zahvalan. Znam da mi je sansa da uspem skoro pa nikakva ali ajd da probam sve pa da bacam u djubre ili poklanjam za delove. Hvala jos jednom!
jbga .. ako neuspes nikako .. mozes je poslati meni .. isprogramiracu chip .. mada ako nije htela da radi kako treba @133Mhz valjalo bi promeniti i clock generator (ic izmedju zadnjeg PCI i AGP slota .) ) ..
:: Giga sajta(beta verzija) i to je moja jedina greska. Servisom i administracijom se bavim vec 8 godina...i eto sada sam okinuo. Znam sta mi je raditi i znam za kostanje eproma ali sam eto hteo neke vanserijske odgovore i iskustva na kojima sam vam svima zahvalan. Znam da mi je sansa da uspem skoro pa nikakva ali ajd da probam sve pa da bacam u djubre ili poklanjam za delove. Hvala jos jednom :: :: ::
vec sam kod istog lika nasao plocu za isti kesh (1000 din), zaboravih da sve ovo radim zbog starog prijatelja....ovoga puta po mom dzepu al nema veze, samo da se primi plata pa nek smo zivko zdravko, jebesh 1000 din.mada za 1000 din bolje da je odnesem codeus-u. Jel? Sta kazes brate codeus-e? moj mail: tzar74@hotmail.com - al plata tek posle prvog.......
:: Giga sajta(beta verzija) i to je moja jedina greska. Servisom i administracijom se bavim vec 8 godina...i eto sada sam okinuo. Znam sta mi je raditi i znam za kostanje eproma ali sam eto hteo neke vanserijske odgovore i iskustva na kojima sam vam svima zahvalan. Znam da mi je sansa da uspem skoro pa nikakva ali ajd da probam sve pa da bacam u djubre ili poklanjam za delove. Hvala jos jednom :: :: ::
Aj srecno , pa javi da li si uspeo nesto da odradis.
evo vidi ovako .. zbog nepredvidjenih troskova (aks tamo vamo) isprogramiracu bios za 500 .. pa da ti ukupni troskovi nepredju 1000 .. ako hoces moze .. poslacu ti podatke meilom .. posle potvrde
mada ako imas istu takvu ispravnu za crvenu .. nema tu puno razmisljanja
Ako se eeprom skida stavi mu u koverat :) i posalji kao pismo, ili ako nadjes istu izvadi eeprom ubodi u staru digni windows i njihov update biosa izvadi eeprom stavi stari i odradi. Tri ploce sam tako vracao u zivot ali desilo se da sam imao u kraju takav model :) pozz ..... Najbolje resenje je sto rece g. Codeus...
Postoji milion razloga sto ona nedaje sliku, u servis da se utvrdi, znas slicno je `imam auto ne pali da bacim ili da???`.... Ako je puko motor mora generalna onda naravno kod losih auta sa losom skoljkom bolje baciti a mozda je samo pregoreo osigurac koji sluzi za paljenje, dakle mora se videti sta je ustvari problem.
Mani se desilo sledeće: neuspeli update biosa i crn ekran i ploča pišti. Ali sam ima sreće i da nađem istu neispravnu ploču. Izvadio eprom (kod tih ploča eprom se može vaditi) iz neispravne ploče i stavio u moju i radi. To je stara ploča pa stavi na oglase možda neko ima da ti pokloni neispravnu,.
Re: Ama nemoj da se bavis nemogucim misijama. Taj postupak ima smisla
28.03.2011. 18:54
status: user broj poruka: 1673
Možda je nemoguće ali sam ja svoju prvu ploču u život vratio na taj način, bilo je to jako davno (Chaintech CT6BTA3) a problem je u tome što posle loše flešovanog biosa ne dođe do inicijalizacije AGP (PCIe) slota i rade samo ISA (kojih naravno više nema) i PCI slot u koji ubaciš običnu grafu da vidiš šta kucaš ili kucaj na slepo. Ja moju uspešno oporavio a sad ako na novima to ne radi onda sorry.
:: samo u slucaju da je graf. karta (AGP ili PCIe) flesovana kako ne treba pa ova druga karta privremeno odradi posao. Kod tebe se radi o otkazivanju CELE maticne ploce, kompletnog BIOS-a (`mozga` ploce, koji kontrolise sve, pa i PCI magistralu). Ploca dakle, nije u stanju da `vidi` ni CPU ni RAM ni graf. kartu.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.