Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
HyperX 900 MHz
STRANA 1 OD 1
savko HyperX 900 MHz 03.03.2007. 14:21 T3473

status: user
broj poruka: 15

Da li neko zna da li moze HyperX memorija na 900 MHz da radi na ploci na kojoj pise da podrzava 800 MHz DDR2 posto kada sam flesovao bios sada mi ploca podrzava Quad Core procesor, i radi na 1333 MHz? E posto i Core 2 Duo koji imam radi na 1066 MHz bilo bi mi logicno da je moguce da i memorija radi na tom raktu. Da li ce raditi na 900 MHz HyperX, da li ce uopste raditi ili da uzmem na 800 MHz? Inace ploca je Gigabyte-ova
GA-965P-DQ6 ili skraceno 6QUAD. Aj neko ko dobro ovo poznaje neka mi da neki savet posto sam se ubio googlajuci i svakakve sam odgovore nasao, a posto dajem oko 300 eura ne bih da se zajebem.
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Zajebaces se... 03.03.2007. 15:18 #13342

broj poruka: 2909
Uprincipu moze posto HyperX900 radi ma magistrali od 667MHz,ali moze da se overklokuje na 900MHz(to ti znaci ta oznaka na njoj) sto moze i vecina kvalitenijih ram memorija.
Kupi sebi Corsair ili Geil i za manje pare.Ustedeces kintu i imaces MNOGO kvalitetniju memoriju.

Ja sam prekjuce ispazario Corsair 2x1GB XMS2 800MHz za 230e.Ram makar dve klase iznad Kingston HyperX,a kosta manje.

A to sto si apdejtovao bios neznaci da si ubrzao magistralu nego da ce ploca bolje da ti radi sa novijim procesorima.Inace svaki P965 cipset moze da radi sa Quad procesorima.

DaSickSystem
MaliAbner A ja sam u nekoj radnji primetio ... 03.03.2007. 16:19 #13349

broj poruka: 7769
Apacer 1gb ddr2 800Mhz za 5700 dinara,
Tako da bi covek mogao da kupi skoro 4gb 800mhz ddr2 memorije za lovu koju ovi likovi pominju u ovom postu.

Koji racunar bi bio brzi procenite sami !?!?!

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Uzmi Crucial Balistix ili Patriot FireStix 03.03.2007. 17:26 #13356

broj poruka: 5704
Radice i HiperX, mada je taj Crucial XMS2 jeftiniji a iste je klase kao i Kingston,u svakom slucaju nije bolji vec isti. Sve je to visa klasa a radice besprekorno, pogotovo na GA plocama koje vaze za stabilne i kompatabilno siroke, posebno kad aje rec o proverenoj Intel-Intel kombinaciji.Za slicne pare od 250e mozes naci KingMax Hardcore ili neki Corsair model
DaSickSyst Re: A ja sam u nekoj radnji primetio ... 03.03.2007. 17:42 #13358

:: Apacer 1gb ddr2 800Mhz za 5700 dinara
:: Tako da bi covek mogao da kupi skoro 4gb 800mhz ddr2 memorije za lovu koju ovi likovi pominju u ovom postu
::
:: Koji racunar bi bio brzi procenite sami !?!?!

Slazem se da moze da uzme Apacera,ali koliko sam razumeo covek hoce da uzme kvalitetan ram i tu se potpuno slazem sa njim.Znao sam da mogu da kupim Apacera 800MHz i supertalent 667MHz za 65e po GBu,ali znam sta je Corsair tako da se uopste nisam dvoumio sta da kupim.Da sam nasao Supertalent ili Geil na 800MHz uzeo bi sigurno,ali ih nema trenutno u prodaji.
Tako da samo zavisi koji kvalitet hoces,a to ima svoju cenu...

DaSickSystem
VMARC Re: Re: A ja sam u nekoj radnji primetio ... 04.03.2007. 00:02 #13375

broj poruka: 9420

Ne postavlja se pitanje kvaliteta. vec rezona.
Malo vas koji se razumete u racunare bi uzelo 2GB skupe umesto 4GB zadovoljavajuce jeftinije memorije.

:: :: Apacer 1gb ddr2 800Mhz za 5700 dinara
:: :: Tako da bi covek mogao da kupi skoro 4gb 800mhz ddr2 memorije za lovu koju ovi likovi pominju u ovom postu
:: ::
:: :: Koji racunar bi bio brzi procenite sami !?!?!
:: Slazem se da moze da uzme Apacera,ali koliko sam razumeo covek hoce da uzme kvalitetan ram i tu se potpuno slazem sa njim.Znao sam da mogu da kupim Apacera 800MHz i supertalent 667MHz za 65e po GBu,ali znam sta je Corsair tako da se uopste nisam dvoumio sta da kupim.Da sam nasao Supertalent ili Geil na 800MHz uzeo bi sigurno,ali ih nema trenutno u prodaji
:: Tako da samo zavisi koji kvalitet hoces,a to ima svoju cenu..
:: DaSickSystem
Diabolique ... 04.03.2007. 04:38 #13388

broj poruka: 205
Pa koji ce ti k***c ta memorija osim ako nisi extra kloker, pa i u tom slucaju ne bih uzeo hiperx vec nesto drugo.
Ako ti ne treba za posao sta ce ti vise od 2 giga rama. Pa majku mu, ni win ne vidi vise od 3gb.

MaliAbner Re: ... 04.03.2007. 08:24 #13391

broj poruka: 7769
Mislim sta reci...
Cak ni Win ne vidi preko 2gb rama, cudno zar ne? Pa sto onda prave ploce sa cetiri slota za memoriju, verovatno da se zabode 4*256mb ili 4*512mb, I NIKAKO ali stvarno NIKAKO 4*1Gb.
Ako si mislio na Win 3.11 onda si potpuno upravu, taj ne vidi ni 256mb, ali ovi poslednji rade valjano tek sa 2Gb.
A sto se tice programa kojima treba toliko memorije recimo 3DS Max 9.0.

I sve ovo je navedeno da bi se videlo vise nego ocigledno bacanje para, na memoriju koja ce raditi manje vise isto kao i ona iz srednje (jeftinije) klase sem sto ce neko moci da se puva pred drugarima ima tu i tu memoriju. Neko je to razumeo iz prve a nekome treba prstom pokazati.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Pa koji ce ti k***c ta memorija osim ako nisi extra kloker, pa i u tom slucaju ne bih uzeo hiperx vec nesto drugo
:: Ako ti ne treba za posao sta ce ti vise od 2 giga rama. Pa majku mu, ni win ne vidi vise od 3gb
desperados Re: A ja sam u nekoj radnji primetio ... 04.03.2007. 12:09 #13400

broj poruka: 31

:: Apacer 1gb ddr2 800Mhz za 5700 dinara
:: Tako da bi covek mogao da kupi skoro 4gb 800mhz ddr2 memorije za lovu koju ovi likovi pominju u ovom postu
:: Koji racunar bi bio brzi procenite sami !?!?!
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Moze li info gde taj Apacer moze da se nadje po toj ceni!
Diabolique Re: Re: ... 04.03.2007. 14:22 #13405

broj poruka: 205

:: Mislim sta reci..
:: Cak ni Win ne vidi preko 2gb rama, cudno zar ne? Pa sto onda prave ploce sa cetiri slota za memoriju, verovatno da se zabode 4*256mb ili 4*512mb, I NIKAKO ali stvarno NIKAKO 4*1Gb
:: Ako si mislio na Win 3.11 onda si potpuno upravu, taj ne vidi ni 256mb, ali ovi poslednji rade valjano tek sa 2Gb
:: A sto se tice programa kojima treba toliko memorije recimo 3DS Max 9.0
:: I sve ovo je navedeno da bi se videlo vise nego ocigledno bacanje para, na memoriju koja ce raditi manje vise isto kao i ona iz srednje (jeftinije) klase sem sto ce neko moci da se puva pred drugarima ima tu i tu memoriju. Neko je to razumeo iz prve a nekome treba prstom pokazati
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Ne nisam mislio na 3.11 nego xp. NE VIDI VISE OD 3GB. Drugi programi vide ali ne i sam win. Pa i ja sam mu reko da je bacanje para uzimati toliko rama osim ako mu ne treba zbog posla. Znam par dva lika koji imaju 4gb rama i koriste ih za igre.
VMARC Re: Re: Re: ... 04.03.2007. 16:21 #13412

broj poruka: 9420

:: Ne nisam mislio na 3.11 nego xp. NE VIDI VISE OD 3GB. Drugi programi vide ali ne i sam win. Pa i ja sam mu reko da je bacanje para uzimati toliko rama osim ako mu ne treba zbog posla. Znam par dva lika koji imaju 4gb rama i koriste ih za igre

Sine, WinXP VIDI SVU RASPLOZIVU MEMORIJU, s` tim sto 32bitna verezija ne moze da ADRESIRA vise od 4GB memorije, od cega 2GB dodeljuje opetrativnom sistemu (sebi) a 2GB sluzi za aplikacije. 64bitna verzija moze da adresira SVU (32GB) raspolozivu memoriju, ali u pravom odnosu , 2GB za OS i sav raspoloziv ostatak dodeljuje aplikacijama. Isto se odnosi i na VISTU.
DaSickSyst Re: Re: ... 04.03.2007. 16:22 #13413

:: A sto se tice programa kojima treba toliko memorije recimo 3DS Max 9.
:
:: I sve ovo je navedeno da bi se videlo vise nego ocigledno bacanje para, na memoriju koja ce raditi manje vise isto kao i ona iz srednje (jeftinije) klase sem sto ce neko moci da se puva pred drugarima ima tu i tu memoriju. Neko je to razumeo iz prve a nekome treba prstom pokazat

Nije u pitanju bacanje para,a ni `puvanje pred drugarima`posto ja ne igram igrice nego radim 3D modeliranje,rendering i animacije.A rendering jedne animacije na C2D procesoru moze da traje i po 2-3 dana.Nisam nista dobio ako kupim nestabilnu ram memoriju.Razlika izmedju Kingstona i Corsira je bila i do 10% brze na strani Corseira sto na duzem vremenskom periodu mnogo znaci,a i overklokujem procesor za vreme renderinga da bi ubrzao jos vise.Apacer nije dobar za takve stvari,ali da se samo igram ne bi bio uopste probirljiv.

DaSickSystem
Diamond73 05.03.2007. 21:34 #13488

broj poruka: 111

mala napomena za kingston value ddr na 400,jedino kod njega je CL3,dok vecina firmi daje cl2.5.

Sto se HyperX odnosno XMS serije tice to je sad za pricu sta je brze.

@dasicksystem: Baci na imageshack neke screenshotove benchmarka,npr dr hardware,ako zelis i imas vremena,zanima me kako se zaista ponasa XMS,mislim za razliku od `proverenih` informacija sa neta.

Kako radi memorija ? Probao si neke igre ?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs