Kada se ploca pokrene, nakon 20-ak sekundi cuje se kratki `beep` , zatim ponovo protekne 20-ak sekundi, i ponovo se cuje kratki `beep` ali se masina ne pokrece. Kako ploca poseduje LED diagnostiku, pokusao sam da na osnovu uputstva saznam u cemu je problem. U pitanju su cetiri led diode, gornje dve svetle crveno, a donje dve zeleno. U uputstvu pise da je, na osnovu simbola, ` DECOMPRESSING BIOS IMAGE TO RAM FOR FAST BOOTING `. Pokusao sam sve moguce zamene svih ostali komponenti, ali bez uspeha. Resetovao BIOS, vadio bateriju, skidao procesor itd.
Ostatak komponenti : 1. LC POwer 420W ( probano i sa `Kinezom` BB od 500W) 2. VGA PALIT 8600 GT SONIC (Probano i sa MSI RADEONOM X300 ) 3. Transcend DDR2 800 MHZ 2 modula (Probano i sa KIngstone DDR2 800 value) 4. CPU Intel Core 2 duo 6550 (njega nisam menjao jedino)
Moze li mi neko pomoci ili bar uputiti na potencijalnu popravku, jer se mozda isplati. Po meni, malo je verovatno da je otkazao CPU, jer sam ga opipavao pez coolera i krenuo je sa grejanjem normalno, sto me navodi da je ziv i on i jedinica za napajanje procesora.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ploču si kupio i ne radi ili je tvoja već duže pa misliš da je vrisnula? Imaš one džampere za menjanje FBS-a,čačkao si po njima? Disejbluj fast booting u biosu pa probaj
Ploca radi vec dve godine kod mog drugara besprekorno. Sad nesto nadjoh na netu slicne probleme kod drugih i svi pominju neuspesan update Bios-a preko Live update-a. Kako moj drugar to nije radio, mozda je nesto ipak oko Bios cipa ili slicno. Postoji i opcija da se sve to pokrene BIOS Repair-om, probacu i to. Jesam cackao i Jumpere za FSB - to sam zaboravio da navedem...
@ CTRL - procitao sam temu, ali kod tebe je bilo nesto drugo. U svakom slucaju hvala za trud. A to za vreme ... necu ni da komentarisem. Prebrzo bre, sve ovo ide ...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.