Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Kakve su razlike
STRANA 1 OD 1
bomid Kakve su razlike 22.03.2011. 08:27 T34712

status: user
broj poruka: 1563
Pikiram da uzmem maticnu Asus Sabertooth P67 i gledam na oficijelnom sajtu koje memorije podrzava. Tamo kaze da podrzava Kingston KHX1600C9D3K2/4GX(XMP) (plavi hladnjaci) i KHX1600C9D3LK2/4GX(XMP) (zeleni hladnjaci) dok sam u casopisima o kompjuterskoj tehnici procitao da su memorijski moduli KHX1600C9D3X2K2/4GX (sivi hladnjaci) kao specijalno pravljeni za datu platformu ali ih nisam nasao u specifikaciji na Asusovom sajtu.
Da li neko ima iskustava sa navedenim mem. modulima, kakve su razlike ako ih ima i da li ce ova treca da radi na navedenoj ploci i ako je nema na listi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 22.03.2011. 10:48 #307156

broj poruka: 9006
ta sa zelenim hladnjacima je verovatno niskonaponska, sto je dobro. svejedno, sve tri bi trebalo da rade bez problema. intel propisuje manji napon za 1155 al ni sa 1,65 mu nista nece biti.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

raic re 22.03.2011. 10:48 #307157

ta sa zelenim hladnjacima je verovatno niskonaponska, sto je dobro. svejedno, sve tri bi trebalo da rade bez problema. intel propisuje manji napon za 1155 al ni sa 1,65 mu nista nece biti.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

ixtro Re: Kakve su razlike 22.03.2011. 10:53 #307159

broj poruka: 441

Pozz

Vidim da gledamo opet isto :)
Ja isto ne znam koju memoriju da stavim u tu kombinaciju ali nesto nisam naklonjen Kingston-u.Cisto bog prevelike letencije i imam trenutno kingstona na Commando ploci i nikako ne mogu da je nateram da radi na toj brzini (1066mhz 6-6-6-18) nece pa nece.
tako da ako neko ima neki predlog za memoriju za maticnu Asus Sabertooth P67 dobro dosao je.

Pozdrav svima.

:: Pikiram da uzmem maticnu Asus Sabertooth P67 i gledam na oficijelnom sajtu koje memorije podrzava. Tamo kaze da podrzava Kingston KHX1600C9D3K2/4GX(XMP) (plavi hladnjaci) i KHX1600C9D3LK2/4GX(XMP) (zeleni hladnjaci) dok sam u casopisima o kompjuterskoj tehnici procitao da su memorijski moduli KHX1600C9D3X2K2/4GX (sivi hladnjaci) kao specijalno pravljeni za datu platformu ali ih nisam nasao u specifikaciji na Asusovom sajtu.
:: Da li neko ima iskustava sa navedenim mem. modulima, kakve su razlike ako ih ima i da li ce ova treca da radi na navedenoj ploci i ako je nema na listi?
bomid Re:Jeste 22.03.2011. 12:56 #307196

broj poruka: 1563
Raicu u pravu si. Evo nesto gledam po netu i kaze za tu sa zelenim hladnjacima da je `low voltage` i da radi na 1,35V. Ima i nekih testova gde se kao jako dobro pokazala u odnosu na druge KHX module. E sad` ova sa sivim hladnjacima je kao specijalno dizajnirana za P67 ali opet mozda je to samo marketinski trik. Do duse sve su po cenama tu negde u 5 evra.
@ixtro druze ne znam sta da ti kazem. Ja takodje imam plocu Asus Commando i KHX ali na 800 Mhz i rade sve kako treba. Takodje u drugim masinama imam KHX module i sve je OK. Do sada sam sa njima imao jako lepa iskustva ali ko zna mozda Sabertooth P67 to promeni mada ne bi trebalo.

dorabi1 exelram 22.03.2011. 16:12 #307270

broj poruka: 939
meni lepo radi excelram ripler,vidim da hvale i red culvert.Ne znam sta ocekujes od memorije,ako ces je klokovati onda zaboravi low voltage,ako neces onda mogu proci i standardne voltaze.Klokovani procesori na toj ploci rade normalno i sa 1.65 v za memoriju,meni ne pravi probleme.

http://spedr.com/4rex3

raic re 22.03.2011. 16:19 #307272

Baš LoVo memorije su obično dobre za klok, staviš ih na normalan napon i udri. Imaš Exceleram EP za 4500din koji se osobito dobro klokuje, imam ovde komplet.

dorabi1 Re: re 22.03.2011. 16:25 #307274

broj poruka: 939

to i kazem,ako klokujes onda podizes voltazu,na ramovima koji vec rade na 1.65 ne podizes.Zakljucak,u oba slucaja klokovane memoije rade na regularnoj voltazi.

http://spedr.com/4rex3

:: Baš LoVo memorije su obično dobre za klok, staviš ih na normalan napon i udri. Imaš Exceleram EP za 4500din koji se osobito dobro klokuje, imam ovde komplet
::
:: Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647038.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs